Schulden Forum

Help ik heb schulden! => Mijn Verhaal => Topic started by: Katniss on September 23, 2015, 09:40:57 AM

Title: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 23, 2015, 09:40:57 AM
Ik ben jong getrouwd met wat ik dacht de man waarmee ik de rest van mijn leven wilde doorbrengen. In het begin ging het best goed, ook financieel. Het ging bergafwaarts op het moment dat mijn ex voor zichzelf begon. Het geld kwam er met bakken in, maar met scheepsladingen uit. Vandaar op een gegeven moment de hulp ingeroepen van een boekhoudster. Zij hield de hand op de knip en we gingen de goede richting op.
Mijn man was ongelukkig en vond liefde bij een ander. Ik had op dat moment geen werk, was druk bezig met een zware studie. We hadden een koopwoning met een veel te hoge hypotheek. Ik wilde dit in eerste instantie niet, maar ik heb mij laten ompraten. Achteraf natuurlijk stom van mij, maar gedane zaken nemen geen keer. Ik heb mij wel vaker laten intimideren door hem. Hij kon erg agressief reageren en daarom gaf ik hem vaak zijn zin.
Nu zijn we een aantal jaren verder. Nog steeds is de scheiding niet volledig rond. De uitkomst tot nu toe: meneer woont met zijn nieuwe liefde in een dure huurwoning, ik woon bij mijn ouders op een kamer. We hebben enorme schulden, waarvan er eentje een enorme restschuld is. Naast een aantal grote schulden, waren er ook een aantal iets kleinere schulden. Deze kleinere schulden zijn nu allemaal weggewerkt. De grootste schuld is nog niet helemaal duidelijk, daar de woning nog niet verkocht officieel verkocht is.
Ik val op dit moment tussen de wal en het schip. Er zijn namelijk nog geen afspraken gemaakt tussen mij en mijn ex over de schulden. Ik wordt er soms echt wanhopig van. Op dit moment ben ik al drie jaar op zoek naar woonruimte en ik heb nog steeds niets. Zoals het er nu uitziet zal deze situatie nog wel 20 jaar kunnen duren.
Elke maand betaal ik wat ik kan aan de schulden. Helaas is het op dit moment zo, dat de schuld sneller oploopt dan ik aflos. Dat komt omdat mijn ex op dit moment niets betaald aan de hypotheek. De bank is hiermee bezig.  Daarnaast is mijn advocaat aan het proberen om toch afspraken te maken over de schuldenlast met mijn ex.  Vanwege de onduidelijkheid kan ik geen aflosplan maken voor mezelf.


Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: ollie bollie on September 23, 2015, 10:56:38 AM
Wanneer je werk hebt, lijkt het me wel een goed plan om je aan te melden voor schuldhulpverlening bij de gemeente. Het is dan 3-5 jaar op een houtje bijten, maar dan ben je er wel van af.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: chapter on September 23, 2015, 11:25:00 AM
Dat kan pas vaak als huis verkocht is aangezien ze restschuld mee wil nemen in traject. Afspraken over schulden is vaak vrij simpel als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd zijn jullie beide hoofdelijk aansprakelijk. Normaal zeggen ze 50% en 50% maar in praktijk is het beide betalen tot alles is afgelost of een regeling. Als het bv tot wsnp komt ben jij na 3 jaar schuldenvrij en verhalen ze restant op je ex en andersom geld dat natuurlijk ook
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on September 23, 2015, 12:26:11 PM
De huizenmarkt trekt weer een beetje aan,  om verdere kosten te voorkomen moet het huis dus zo spoedig mogelijk verkocht worden. Ik zou mij niet al te veel zorgen maken over de restschuld als je ex nog steeds bakken met geld verdient.  De bank zal eerst bij hem aankloppen. Zorg er in ieder geval voor dat je heel goed nadenkt voordat je een regeling treft met de bank voor de restschuld. Teken in geen geval een akte bij de notaris die volledige bevoegdheid geeft aan de bank om zaken verder af te handelen i.v.m. de verkoop. In veel gevallen heeft de bank geen executoriale titel om de restschuld te verhalen. Dit betekend dat ze geen beslag mogen leggen en hun enigste middel om jouw te dwingen te betalen is een rechtszaak. Dit doen de banken ook liever niet en ze zijn meestal wel bereid te schikken.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: joostvw on September 23, 2015, 02:24:23 PM
Hoi Katnniss,
Ik ben ook net op dit forum en ik zit ook met zo'n  huis probleem.
Ik twijfel nu en dan echt wel of er nog wel een toekomst zonder schulden is.
Hopelijk wel.


Sacredfour:
Sorry dat ik waarschijnlijk en onnozele vraag stel.

Bij mij eiste de bank dat ik bij tijdelijke verhuur inzage gaf in mijn financiele positie en ik moest tekenen dat de bank bevoegd was om alle gegevens te controleren. Ik mocht ook niet zelf verhuren een ook de prijs was niet vrij enz enz.
Deed ik dat niet dan kreeg ik geen toestemming voor verhuur.

Bij eventuele verkoop zal de bank dezelfde volmacht om alles af te wikkelen eisen anders gaan ze toch gewoon niet accoord? Daar is voor mij toch niets tegen te doen? Of zie ik iets over het hoofd?


Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on September 23, 2015, 08:01:35 PM
De bank kan eisen wat ze willen, dit betekent niet dat jij daar toestemming voor moet geven.
Als jij zelf kan verkopen voor een redelijke prijs, dan kan de bank jouw niet tegenhouden. Zouden ze dit wel doen met het resultaat dat de woning voor minder geld verkocht moet worden, dan kan je een schadeclaim indienen.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 24, 2015, 07:30:41 AM
Ik heb geen volmacht getekend bij de notaris voor de bank. Dit wilden ze wel, maar daar ik op dat moment ook nog geen zicht had op andere woonruimte heb ik dat geweigerd. Wel heeft mijn ex een rechtszaak aangespannen om mij de woning uit te krijgen, zodat hij het kon verhuren. De rechter heeft hem gelijk gegeven. Voor mij onbegrijpelijk, daar er helemaal niet gekeken is naar het feit of mijn ex de hypotheek wel kon betalen of niet.

De bank had mijn ex toestemming gegeven voor verhuur. Er heeft een paar maanden een huurder in gezeten, maar de huur was niet hoog genoeg om de hypotheek te dekken.  Ik ben daarnaast gedwongen door de rechter om mee te werken aan verkoop. Mijn ex heeft trouwens wel getekend voor de volmacht.

Ik kan niet aankloppen bij de gemeente voor schuldhulpverlening. Er zijn bij ons twee loketten, eentje voor zelfstandige ondernemers en eentje voor mensen in loondienst. Bij het eerste loket kan niet terecht omdat ik een baan heb en geen inkomen genereer uit mijn eenmanszaak. Bij het tweede loket kan ik niet terecht vanwege het feit dat ik nog een eenmanszaak op mijn naam heb staan.

Mijn ex heeft een aantal bedrijven op zijn naam en verdient nog steeds bakken met geld. Helaas kan de bank daar niet makkelijk aankomen.

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on September 24, 2015, 08:36:23 AM
Quote
Mijn ex heeft trouwens wel getekend voor de volmacht.
Het lijkt mij dat er twee handtekeningen nodig zijn voor een volmacht. De bank heeft dus niks aan deze volmacht.
Quote
Ik kan niet aankloppen bij de gemeente voor schuldhulpverlening Bij het tweede loket kan ik niet terecht vanwege het feit dat ik nog een eenmanszaak op mijn naam heb staan.
Het is dus zaak om je zo snel mogelijk uit te laten schrijven bij de KvK.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 24, 2015, 08:47:31 AM
Helaas gaat dat staken van mijn bedrijf niet makkelijk. Dankzij mijn ex is er namelijk een FOR opgebouwd, maar er staat geen geld tegenover. Het gevolg is dat als ik mijn bedrijf nu staak ik er een belastingschuld bij zou krijgen. Dat is dus de reden dat ik tussen de wal en het schip val.

Wat heeft de bank dat wel voor mogelijkheden om hun geld te krijgen?
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: gewoon on September 24, 2015, 10:06:46 AM
Ha Katniss

Op het moment dat je bedrijf stopt word de FOR bij de winst opgeteld maar er kunnen ook nog extra afschrijvingen zijn,  bovendien vertel je met de zaak niets te verdienen dus heb je nog de zelfstandige afrek, zou er even induiken hoeveel belasting het uit eindelijk zal zijn.

En het uitschrijven kvk heeft zijn voordeel om hulp te krijgen, het loket voor zelfstandige gaat immers niet werken omdat er geen levensvatbaarheid is, lees ik.

Vraag is een beetje wanneer is het juiste moment en het gaat om de FOR die jij hebt opgebouwd en niet wat in het bedrijf van je ex is opgebouwd
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on September 24, 2015, 10:40:28 AM
Quote
Wat heeft de bank dat wel voor mogelijkheden om hun geld te krijgen?
De bank zal naar de rechter moeten stappen.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 25, 2015, 08:28:26 AM
Toch maar eens goed kijken wat het gevolg is van het staken van mijn bedrijf. Ik had het al een keer uitgerekend en kwam toen op een bedrag 8000,- dat ik daarvoor moest betalen.

Het huis is waarschijnlijk verkocht. De restschuld die dan overblijft zal rond de 135.000,- zijn.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Meelezertje on September 25, 2015, 09:32:04 AM
Van deze situatie heb ik nul verstand. Maar voor jou komt ook vast een betere tijd. Je werkt er aan! :-*
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 29, 2015, 11:04:43 AM
Ik heb de beslissing genomen om mijn bedrijf te staken. Vanwege mijn relatief lage inkomen dit jaar, zal het te betalen bedrag waarschijnlijk meevallen. Het voordeel is dat ik volgend jaar dan wel in aanmerking kom voor financiele hulp.

In december is de overdracht van de woning en daarna krijg ik een aanbod van de bank over de restschuld.
Het geld dat ik heb voor aflossingen verdeel ik over de schulden. Daarnaast is het gelukkig zo dat mijn ex aan een van de schulden wel meebetaald. Ik hoop dat de bank ook voor elkaar krijgt dat hij gaat meebetalen aan de restschuld.

Het grootste probleem dat ik heb is het feit dat de schuld nu maandelijks alleen maar oploopt. Ik hoop dat het stopt op het moment dat de bank afspraken heeft gemaakt over de restschuld. Zolang de schuld elke maand iets minder wordt, ben ik al tevreden. Als ik dat een keer wat meer ruimte heb, dat ik dan ook extra kan aflossen om sneller klaar te zijn, zou nog prettiger zijn.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: joostvw on September 29, 2015, 09:56:30 PM
Naar dat stoppen met oplopen van de schuld kijk ik ook uit kan ik wel zeggen!
Hopelijk kan je ook voorkomen dat jij alleen voor die woning schuld opdraaid.
Succes!
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 06, 2015, 09:56:58 AM
De overdracht van de woning is verschoven van december naar halverwege november, daar ben ik eigenlijk wel erg blij mee. Dat scheelt weer een maand rente betalen over het volledige hypotheek bedrag.

Heeft iemand een idee hoe lang het duurt voordat de bank overgaat tot het onderhandelen over een oplossing? Van de bank krijg ik alleen maar te horen dat zij een aanbieding gaan doen nadat de overdracht is geweest. Ze geven niet aan hoelang hier tussen zit. Ik wil heel graag weten wat voor aanbieding zij gaan doen. Dan weet ik eindelijk waar ik op dat gebied aan toe ben.

Daarna kan ik mij volledig gaan richten op de volgende hobbel. De schulden zijn immers van mij en van mijn ex-man. De boedelscheiding is nog niet rond en indien de rechter beslist dat zijn bedrijf waarde heeft, kan ik dat verrekenen met de schulden.

Ik ben erg blij met dit forum, super knap en fijn dat mensen hun verhalen hier willen delen. Voor mij is het zeer duidelijk geworden dat als ik zelf kan regelen dat ik mijn schulden betaal, dat mijn absolute voorkeur heeft. Van de 6 BKR geregistreerde schulden/leningen heb ik er nu 4 volledig afgelost. 1 daarvan samen met mijn ex-man. De andere 3 zelfstandig, ondanks mijn lage inkomen.

Ik ben ook erg blij dat ik gewoon ben blijven betalen aan de schulden, ondanks dat mijn advocate had aangegeven dat ik dat niet hoef, daar mijn ex alle betalingsverplichtingen heeft. Ik denk dat als ik dat niet had gedaan dat niet alleen de hypotheek schuld was opgelopen. Deze kon ik helaas niet volledig betalen, anders had ik dat zeker gedaan.

Voor mij dus nog even afwachten en ik hoop zeer snel een hoop duidelijkheid te hebben.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Meelezertje on November 10, 2015, 10:35:30 AM
Respect, Kattnis voor hoe ver je gekomen bent en hoe je erin staat. Antwoord heb ik niet op je vraag. Ik hoop met je mee op snel meer duidelijkheid.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 12, 2015, 07:53:32 AM
Daar ben ik weer even.

Volgende week is de overdracht van de woning. Ik ben erg benieuwd wat er dan gaat gebeuren.

Verder was ik net met mijn advocaat bezig om de dagvaarding te gaan opstellen voor de boedelscheiding, krijg ik een e-mail dat mijn ex toch bezig was om de door mij gevraagde cijfers bij elkaar te krijgen. Nu maar afwachten waar hij mee komt.
Ik ben ook bezig met het zoeken naar mijn hypotheekakte, dankzij dit forum ga ik dat even goed bestuderen.

Een ander onderzoek waar ik mee bezig ben is ons huis in Duitsland. Mijn ex geeft aan dat deze woning pas ons eigendom is op het moment dat de laatste betaling is gedaan, maar in de notariële akte staat dat het eigendom overgaat op het moment dat het in het kadaster is ingeschreven. Dankzij mijn vriend die goed Duits spreekt zijn we vanuit Nederland bezig om een uittreksel van het kadaster op te vragen.

Als ik het zo allemaal op een rijtje zet, dan heb ik toch weer een beetje hoop. Helaas is in het verleden gebleken dat mijn hoop vaak valse hoop is.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 24, 2015, 09:37:15 AM
Vorige week is de woning overgedragen. Helaas heb ik nog niets vernomen van de bank. Nu ben ik heel erg aan het twijfelen. Ik betaalde maandelijks een bedrag aan de hypotheek om de achterstand minder te laten oplopen (mijn ex heeft eigenlijk de betalingsverplichting). Nu is het huis dus officieel verkocht en zit ik te twijfelen. Wel dat bedrag overmaken, of juist wachten. En als ik het niet zou overmaken, moet ik het dan apart houden of juist als extra aflossing op een andere schuld gebruiken. Voor jullie beeld mijn ex en ik hebben dus een enorme restschuld van de hypotheek, hoe hoog deze precies is, weet ik nog niet, maar ergens tussen de 140.000,- en 150.000,- daarnaast nog een doorlopend krediet van 23.376,-, Ik heb dan nog een bedrag van € 7.534,- schuld openstaan vanuit mijn bedrijf. Naast deze zaken is er nog een gezamenlijke betalingsverplichting voor een woning in het buitenland.
De hoogste rente wordt betaald op het doorlopend krediet. Het is een variabele rente en vorige maand was die 13,1%. Dat is ook de reden dat ik er over nadenk om daar dan een extra storting op te doen. Het liefste had ik die lening overgesloten, maar doordat mijn ex in 2013 plotseling besloot geen geld meer te willen uitgeven voor de woning waar ik in woonde hebben wij nu een a-codering bij de BKR.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 30, 2015, 07:36:48 AM
Goed nieuws uit Duitsland. Met een beetje geluk krijg ik deze week het uittreksel van het kadaster binnen. Ik heb wel al een brief van het kadaster waarin staat dat ik mede-eigenaar ben. Duimen maar..
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on November 30, 2015, 09:09:00 AM
Ook in Duitsland ben je eigenaar, al heb je het huis gekocht met een hypotheek. Is er hier overwaarde als het verkocht wordt?
Nu het huis in Nederland verkocht is moet je natuurlijk niet meer de hypotheek betalen. Wacht maar totdat de bank zelf hier contact over opneemt.
Wees ook uiterst voorzichtig met de onderhandelingen met de bank over de restschuld. Misschien dat er van je ex zijn kant wat geld beschikbaar komt om een gedeelte van de schuld in een keer af te lossen tegen finale kwijting.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on December 01, 2015, 07:15:35 AM
Bedankt SF, ik wacht af waar de bank mee komt en heb het geld apart gezet.

Verder is het zo dat mijn ex eraan vast houdt dat het huis in Duitsland pas ons eigendom is op het moment dat de laatste betaling is gedaan. Ik krijg nu bewijs dat het nu al ons eigendom is. Dat betekend voor mij een sterkere onderhandelingspositie.

Helaas is mijn ex van het model: als er geld is, dan moet het op. Sparen heeft hij nooit geleerd. Ik neem het hem ook niet kwalijk, het is zijn opvoeding. Vroeger als zijn geld op was dan kreeg hij van zijn moeder altijd nog wel geld. Hij heeft dus geleerd dat het gewoon niet op kan. Wat dat betreft ben ik erg blij dat hij mijn ex is. Sinds dat ik niet meer met hem samen ben, heb ik aan het einde van de maand geld over. Ik heb geen mogelijkheid tot roodstand en behalve de schulden uit ons huwelijk geen schulden.
Een kans dat mijn ex een bedrag direct kan overmaken naar de bank en een kwijtschelding kan regelen is nihil, daar heb ik mij al bij neergelegd. Nu maar weer afwachten...
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on December 07, 2015, 08:23:28 AM
Bericht gekregen van de SNS bank. Wij hebben een restschuld van € 143.022
Kortom we hebben de hoogte van wat andere mensen als hypotheek hebben aan restschuld. Als ik mij dan weer realiseer dat dit voorkomen had kunnen worden door mijn ex, is het gewoon echt triest.

Nu is het afwachten waar de bank meekomt als zijnde betalingsregeling. Ondertussen wacht ik nog op het uittreksel van het kadaster uit Duitsland. Zodra ik dat heb ga ik met mijn advocaat overleggen wat de beste weg is om te bewandelen. Persoonlijk denk ik eerst een taxatie regelen, waarna de woning in Duitsland verkocht kan worden, of overgenomen door mijn ex (nadat hij mij heeft uitgekocht).

Er is mij ook nog geopperd om het bij de bank neer te leggen, zodat zij de woning kunnen verkopen. Dat lijkt mij niet zo'n goed plan. Ik denk dat ik het beter in eigen hand kan houden. Ondanks dat ik weet dat mijn ex hier heel boos over zal zijn en alles zal gaan proberen om een verkoop van de woning in Duitsland tegen te gaan.

De schuldenlast die mijn ex en ik op dit moment nog samen hebben is:
143.022 (SNS), 23.718 (doorlopend krediet), 7.534 (boekhoudster).
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on December 07, 2015, 11:20:53 AM
Ik zou de mogelijkheid open houden om de bank het huis in Duitsland op te laten eisen als ze gebruik gaan maken van hun executoriale titel voor de restschuld, hoewel je nog in twijfel kan trekken of de bank überhaupt een titel heeft voor de restschuld.  Ga dus onder geen voorwaarde een overeenkomst tekenen met de bank over de restschuld voordat het huis in Duitsland is verkocht.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on December 07, 2015, 11:32:49 AM
Het probleem is wel dat mijn ex ervan overtuigd is dat het huis in Duitsland nog niet ons eigendom is. Ik zal dus een taxatie en verkoop moeten afdwingen met een rechtszaak. Hier gaat natuurlijk ook weer een behoorlijke tijd overheen.

Indien de bank geen executoriale titel heeft voor de restschuld, kunnen ze dan beslag leggen op mijn inkomen? Is het überhaupt wel mogelijk dat ze bij mij beslag leggen op mijn inkomen en bij mijn ex geen beslag leggen omdat hij zzp-er is?
Hoe kom ik erachter of de bank een executoriale titel heeft voor de restschuld?
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on December 16, 2015, 02:19:17 PM
Mijn schulden nu:
Restschuld 143.022
DK 23.622
Boekhoudster 7.453

Net contact gehad met de bank. Naar aanleiding van mijn inkomsten- en uitgaveformulier gaan ze niet akkoord met mijn voorstel van 300,-. Ze willen liever doorgaan met 200,- per maand, zodat ik niet in de problemen kom. Daarnaast gaan ze geen rente rekenen zolang ik keurig blijf betalen. Verder kan ik zonder problemen extra aflossen, als ik daar de mogelijkheid voor heb. Ik ben er helemaal stil van. Ik had van alles verwacht maar niet zoveel begrip. Waarschijnlijk realiseren zij zich dat ze nog minder van mij krijgen als ik het schuldhulptraject in zou gaan.
Mocht mijn ex niet betalen, dan gaan ze de zaken voor hem neerleggen bij de incasso afdeling. Vanaf dat moment zal er wel rente worden gerekend, maar alleen voor zijn betalingen.

Ik heb het uittreksel van het kadaster binnen en het is nu duidelijk. De woning in Duitsland is nu al ons eigendom, we hoeven niet te wachten tot de laatste betaling is gedaan. Helaas zal het nog wel even duren voordat dit allemaal gaat lopen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat mijn ex alles zal aanvechten. Uiteindelijk heb ik er wel vertrouwen in dat het huis verkocht zal gaan worden, maar wanneer is de vraag.
Vanwege het zeer coulante aanbod van de bank geeft het mij ruimte in tijd om dit uit te zitten. Elke maand dat ik betaal is een stap naar het einde en het geld krijg ik dan vanzelf terug zodra het huis is verkocht.
Daarnaast geeft dit bedrag mij de ruimte om te sparen voor de belastingaanslag die gaat komen. Ik heb mijn eenmanszaak gestaakt, dus daar komt een afrekening over.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: gewoon on December 16, 2015, 02:52:19 PM
Ha Katniss

Wat er fijn dat dit zo mogelijk is bij de bank en wat zal dat een spanning weg nemen.

Ook een goede actie dat je  het bedrijf afsloten hebt, en hoop dat die FOR en dergelijke meeviel.

Met de BD zal denk ik ook  begrip vol zal worden meegedacht over de betalingen die komen.

Gefeliciteerd
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on January 05, 2016, 10:49:07 AM
Schuldmeter:
Restschuld: 142.539
DK: 23.468
Boekhoudster: 7.371

Verschil: -719

Gelukkig heb ik nu inzicht op de alle schulden. Ik kan zien wat mijn ex betaald en wat er dus maandelijks wordt afgelost. In het begin was ik erg bang dat mijn ex zou stoppen met het betalen van het DK, maar tot nu toe wordt daar door hem ook maandelijks nog steeds aan betaald. Hierdoor gaat dit bedrag, dat de hoogste rente draagt gelukkig niet meer met een bedrag van een paar euro omlaag, maar met wat grotere stappen.

Ik merk dat het mij rust geeft nu ik weet dat er geen schuld bijkomt, maar dat het maandelijks vermindert. Natuurlijk is het zo dat als we op dit tempo doorgaan dat het nog heel lang duurt voordat we schuldvrij zijn, maar de stabiele lijn omlaag vind ik al erg prettig. Natuurlijk ook omdat ik hiermee voorkom dat er incasso- en deurwaarderskosten bij gaan komen.

2016 is een nieuw jaar met nieuwe kansen en naar ik hoop aan het einde van het jaar een veel minder grote schuld. Toch blijft het zuur dat ik zuinig leef en mijn uiterste best doe om de schulden te verminderen en mijn ex geld over de balk smijt en het minimale bijdraagt.

Ik hoop dat 2016 voor een ieder hier een goed jaar wordt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on January 25, 2016, 09:09:09 AM
Schuldmeter:
Restschuld: 142.012
DK: 23.297
Boekhoudster: 7.290

Verschil: -779

Het wordt elke maand minder en dat voelt fijn. Ik twijfel een beetje wat ik moet doen. Stel dat ik een bedrag 'over' heb, moet ik dat dan aan de restschuld betalen om de bank mijn goede wil te tonen, of moet ik dat aan het DK betalen, daar er voor dat bedrag een hoge rente wordt betaald.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Knibbel on January 25, 2016, 09:45:38 AM
Dat is een vraag waar ik ook moeite mee zou hebben. Ik geloof dat ik juist zou twijfelen tussen extra betalen aan de schuld met de hoogste rente of juist de laagste schuld zo snel mogelijk afbetalen. Misschien dat de meer 'gespecialiseerden' je hier een gericht antwoord op kunnen geven....

Mijn complimenten nog hoe jij hiermee omgaat. Ik denk dat je nog een lange weg te gaan hebt en het zal niet altijd gemakkelijk zijn en misschien zul je af en toe nog wel de wanhoop voelen, maar je bent ontzettend goed op weg om het uiteindelijk tot een goed einde te brengen. Mijn respect heb je.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: ollie bollie on January 25, 2016, 11:19:37 AM
Gespecialiseerd ben ik niet, maar ik zou gaan voor optie 3. De bank heeft al aangegeven dat 200 per maand voldoende was, zodat je niet in de problemen zou komen. DK wordt al door jullie samen ingelost, maar je weet dat er een belastingaanslag aan zit te komen. Dat zou mijn optie 3 zijn en ik zou het daar voor aan de kant zetten.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on January 25, 2016, 02:30:33 PM
Bedankt Ollie Bollie voor je advies, dat zal ik voorlopig ook zeker doen.

Knibbel jij ook bedankt voor het compliment.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on January 25, 2016, 06:17:18 PM
Het is een variabele rente en vorige maand was die 13,1%.
Katniss je wordt genaaid! Is dat Interbank? Er lopen rechtszaken tegen deze bank m.b.t. deze veel te hoge rente. Als dit Interbank is dan heb ik voorbeeld brieven om de bank in gebreke te stellen. Hierna ga je stoppen met betalen.
Quote
Net contact gehad met de bank. Naar aanleiding van mijn inkomsten- en uitgaveformulier gaan ze niet akkoord met mijn voorstel van 300,-. Ze willen liever doorgaan met 200,- per maand, zodat ik niet in de problemen kom
.
Ik hoop voor jouw dat je niet een nieuwe overeenkomst hebt getekend met de bank. Is de afspraak voor rentevrij aflossen op papier gezet? Waarom stel je de SNS bank ook niet in gebreke? Als ze weten dat jij de lastpost ben dan zullen ze eerst bij je ex proberen te verhalen.

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: gewoon on January 25, 2016, 07:56:41 PM
Ha Katniss

IK zou even nergens versnelt op af lossen maar zo snel en goed als mogelijk,  een kleine buffer op te bouwen iets sparen nu is veel waard.

En heb je al wat duidelijkheid over de belastingdienst .


SF je werkt erg op mijn lach spieren met,... je word genaaid !

rente is wel veel te hoog dat wel natuurlijk.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on January 25, 2016, 10:20:33 PM
Gewoon, ik kan mij hier heel kwaad over maken! Een doorlopend krediet is het beste verdienmodel dat er bestaat voor de banken. Het duurt eindeloos voordat de lening afgelost wordt omdat de lener steeds maar weer opnieuw geld kan opnemen.  Al die tijd hoeft de bank alleen maar rente op te strijken, terwijl daar totaal niets tegenover staat aan de kant van de bank.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on January 26, 2016, 07:36:13 AM
Het klopt dat de rente voor het DK veel te hoog is. Ik heb er ook wel over na zitten te denken over hoe ik dat omlaag zou kunnen krijgen, maar ik heb geen idee. Ik heb wel nagevraagd of het omgezet kon worden naar een PL, maar daarvoor moet de hele mallemolen gaan draaien. De kans dat ik mijn ex meekrijg om dat te regelen is heel klein. Daar hij op dit moment moet volhouden dat hij heel zielig is op financieel gebied. Wat zouden verder de mogelijkheden zijn? Een brief sturen en eisen om een lagere rente?

Ik heb het feit dat de SNS geen rente rekent niet op papier. Er is ook niets ondertekend. Op dit moment laat ik het even zo. Ik verwacht dat het huis in Duitsland verkocht gaat worden met als gevolg dat alle resterende schulden in een keer kunnen worden betaald of kunnen worden afgekocht. Ik verbaas met wel over de vreemde bedragen die mijn ex elke maand betaald.

Ik ben op dit moment bezig om voor allerlei zaken een buffer op te bouwen. Binnenkort moet mijn auto naar de garage voor een beurt en een APK, daar heb ik geld voor staan. Net als kosten voor de dierenarts, mijn eigen risico, vervanging van apparaten en kleding. De situatie waar ik vanwege mijn scheiding in ben beland wil ik nooit meer, daarom maak ik nu allerlei potjes. Het is een hele nare situatie, maar vanwege het feit dat ik geld op mijn spaarrekening heb staan en aan het einde van maand nog geld over heb om eten te kopen en mijn tank te vullen geeft al zoveel rust. Het is eigenlijk heel raar dat ik met mijn ex met een inkomen van 7000,- netto in de maand meer geld problemen had dan nu...
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on April 07, 2016, 11:33:04 AM
Weer even een update van mijn kant.

Was ik eerst best te spreken over de SNS-bank, kan de situatie weer zo omslaan. Ze hebben met mijn ex-man met zijn inkomen van rond de € 140.000,- per jaar een afspraak gemaakt om een bedrag van € 27.000,- af te lossen in 7 jaar. Kortom de SNS is er bij mijn ex-man volledig ingestonken.

Van mij willen ze op dit moment een bedrag van € 600,- per maand. Ze geven aan dat zij vinden dat mijn afloscapaciteit op dit moment € 850,- per maand is. Dit zou betekenen dat zij willen dat ik ga leven alsof ik in de WSNP zit, zonder dat ik het uitzicht heb dat er een einde aanzit. Natuurlijk ga ik niet mee akkoord.

Ik heb hen nu een voorstel gedaan, van wat ik te behappen vind. Daarbij duidelijk aangegeven dat als zij niet akkoord gaan dat ik mij zal moeten wenden tot schuldhulpverlening met het risico voor hun dat zij aanzienlijk minder gaan krijgen dan mijn aanbieding.

Op dit moment weer afwachten dus. Ik merk dat ik het best eng vind om niet langer meer zo meegaand te zijn naar de SNS-Bank. Aan de andere kant denk ik, het ergste wat ze kunnen doen is loonbeslag gaan leggen.
Heb ik het goed begrijp moet de SNS-bank voordat ze loonbeslag kunnen leggen toch eerst naar de rechter?
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on April 07, 2016, 01:07:28 PM
Dit is nog even een vraagteken. Volgens mijn advocaat wel.
Nu de ex een aanzienlijk bedrag gaat afbetalen zou ik helemaal niks meer betalen!
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on April 07, 2016, 02:00:13 PM
Ik snap wat je zegt SF. Helaas heb ik behoorlijk wat te verliezen. Ik begon eindelijk een beetje op te kruipen uit de ellende. Daar ik gewoon een baan heb, kunnen ze bij mij geld halen. Bij mijn ex is dat een stuk moeilijker daar hij een eigen bedrijf heeft. Daarnaast heeft hij een zeer creatieve boekhoudster, die niet schroomt om met grote regelmaat willens en wetens het grijze gebied op zoekt.

Het is natuurlijk erg vreemd dat ik met mijn modale inkomen meer zou moeten betalen dan meneer met een inkomen van bijna 5x modaal.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on May 27, 2016, 07:34:28 AM
Maar weer even een update...

Helaas is de boedelscheiding nog steeds niet rond. Mijn ex kwam met een taxatierapport van een 3,5 jaar geleden voor onze woning in Duitsland. Ik vind het erg vreemd dat hij daar nu pas mee komt.

Daarnaast is hij gestopt met het betalen van het doorlopend krediet. De SNS-bank blijft vasthouden aan een veel te hoge aflossingsmogelijkheid. Ze houden namelijk geen rekening met alle andere schulden die ik heb. Daarnaast snap ik nog steeds niet hoe ze aan de VTLB komen waar zij aan vast houden. Ik heb de VTLB calculator van de NVVK gebruikt. Dan kom ik op een hoger VTLB dan de SNS komt.

Ik kan het nu allemaal net betalen, maar dit houdt ik echt geen 10 tot 15 jaar vol. Dat laatste is de reden dat ik mij gisteren heb gemeld bij de Schuldhulpverlening van de gemeente. Nu maar hopen dat ze mij willen helpen. Ik ben er een beetje bang voor, omdat de boedelscheiding nog steeds niet rond is.

Daarnaast blijf ik het erg krom vinden dat van mij verwacht wordt dat ik een bedrag van ruim € 50.000,- betaal en mijn ex met een veel hoger inkomen wegkomt met een bedrag van € 27.000,-. Het recht in Nederland is echt heel erg krom.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on May 27, 2016, 11:02:40 AM
Voor de restschuld zijn beide partners 100% verantwoordelijk. Na de boedelverdeling wordt er een verdeling gemaakt, meestal 50/50. Dit maakt voor de bank echter niks uit. Zou jij meer betalen dan je ex, dan kan je dit verhalen op hem.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on May 27, 2016, 11:51:28 AM
Maar dat geldt toch pas als het bedrag volledig is voldaan?

Ik betaal nu maandelijks een bedrag van € 600,- mijn ex een bedrag van nog geen € 325,- Hij heeft een inkomen van tussen de € 7.000,- en € 8.500,- netto per maand, maar een eigen bedrijf. Ik werk in loondienst en krijg € 1950,- per maand.

Daarbij is het leuk dat ik een deel van mijn ex terug zou moeten krijgen, maar daar heb ik een hard hoofd in.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on May 27, 2016, 01:41:48 PM
Quote
Ik betaal nu maandelijks een bedrag van € 600,- mijn ex een bedrag van nog geen € 325,- Hij heeft een inkomen van tussen de € 7.000,- en € 8.500,- netto per maand, maar een eigen bedrijf. Ik werk in loondienst en krijg € 1950,- per maand.
Je bent hoofdelijk aansprakelijk voor de schuld, dus dat betekent dat de bank je aan mag spreken voor de totale schuld. Wat ze met je ex afspreken, doet er niet toe. Dat is tussen de bank en je ex.
Jij staat daar buiten en kan daar geen rechten aan ontlenen.
Natuurlijk moeten uiteindelijk de bedragen worden opgeteld. Heeft hij minder betaald dan je dit op hem verrekenen.
je hoeft natuurlijk niet akkoord te gaan met deze 600 euro. Doe ze zelf een aanbod van een bedrag dat je zeker weet dat je kan missen.

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on May 27, 2016, 02:58:55 PM
Dat laatste heb ik al meerder malen geprobeerd. Ze gaan niet akkoord met minder dan die 600,-
Ze blijven vasthouden dat zij hun eigen richtlijnen volgen, terwijl zij dit niet doen. Ze geven namelijk aan dat zij kijken naar de afloscapaciteit en rekening houden met andere schuldeisers. Van mij willen ze het liefste mijn volledige afloscapaciteit, namelijk 850,- per maand. Ze houden daarbij dus geen rekening met andere schuldeisers. Bij mijn ex hebben ze waarschijnlijk zijn afloscapaciteit niet eens berekend. Hij heeft namelijk een afloscapaciteit van ruim € 5.000 per maand. Als ik dan dezelfde berekening hanteer als wat de SNS-bank bij mij doet, dan zou hij maandelijks een bedrag van rond de € 2.500,- betalen.
Het lijkt mij duidelijk dat de richtlijn waar de SNS-bank mij iedere keer zo op wijst niets waard is. Ik heb nu al meermaals de vraag gesteld waarom zij afwijken van hun eigen richtlijn, maar daar krijg ik geen antwoord op. Ik snap dat wat je bank met mijn ex heeft afgesproken tussen hun is, maar het geeft wel iets aan. Ik ben een makkelijke prooi, ik werk in loondienst en er is dus makkelijk loonbeslag bij mij te leggen. Mijn ex heeft een eenmanszaak en twee BV's. Daar is een stuk moeilijker geld weg te trekken.

Ik heb altijd begrepen dat ik pas geld kan krijgen bij mijn ex op het moment dat ik een schuld voor meer dan de helft heb ingelost. Op dat moment zou ik dan zijn helft aan het afbetalen zijn, waardoor ik een vordering op hem heb. Helaas is de schuld bij de SNS rond de € 140.000,- Voordat ik meer dan de helft heb afbetaald zijn we aardig wat jaren verder. Daarnaast is mijn ex heel goed in het verdraaien van feiten en heeft hij een boekhoudster die zelfs fraude voor hem wil plegen.

Doordat de SNS-bank zo vasthoudt aan die 600,- zorgt dat ik wel genoodzaakt ben om mij bij de schuldhulpverlening te melden. Als de SNS-bank gewoon werkelijk haar eigen richtlijn zou volgen, zou ik een veel minder groot probleem hebben. Helaas blijven ze volhouden dat ze zich aan hun richtlijn houden en doen dat ondertussen niet. Het lijkt erop dat zij mij willen straffen voor de fraude die mijn ex iedere keer weer pleegt.

Vandaag daarom maar een klacht ingediend bij SNS-bank. Ik wil uitleg waarom zij zich niet aan hun eigen richtlijnen houden. Daarnaast verwacht ik dat zij zich aan hun richtlijnen houden.

Ik ben namelijk ondertussen ook nog steeds bezig met mijn boedelscheiding. Vanwege de waarde van zijn bedrijven en de waarde van het huis in Duitsland (ondanks het lage taxatierapport is er waarde) kan ik dan wellicht met een jaar uit de schulden zijn. Als de SNS-bank volhoudt aan zijn veel te hoge bedragen zit ik financieel echt aan de grond voordat dat geld er komt.

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: burningspirit on May 27, 2016, 05:58:07 PM
Misschien is dit een domme vraag, maar kan het zo zijn dat de SNS zich werkelijk aan de richtlijnen houdt? De argumenten die jij geeft hier, Katniss, lijken mij voor een bank irrelevant. Je zit wel in een beklemde positie, met een boedelscheiding die nog niet rond is en een voor de buitenwacht (waaronder SNS) onduidelijk resultaat daarvan. Het lijkt mij dat ze bij de SNS denken: mevrouw zégt wel dat ze niet kan betalen, maar misschien wordt dat anders als we de druk flink opvoeren?
Ik weet ook niet precies hoe het allemaal in elkaar zit, maar wat ik wel weet is dat een bank geen enkele boodschap heeft aan een scheiding die niet wil vlotten. Wat zij zien is waarde, in bedrijven, huizen en zulke dingen. En daar willen ze zoveel mogelijk van hebben. En aangezien je als echtgenote, met een nog niet volledig ontbonden en uitgewerkt huwelijkscontract, hoofdelijk aansprakelijk bent, ben je dus blijkbaar gewoon vogelvrij. Of zie ik dit verkeerd?
Ik weet geen goede raad. Wat ik wel weet is dat je je moet concentreren op je eigen situatie en het zó voor jezelf moet zien te regelen, dat je in ieder geval kunt rondkomen. Wat er bij jouw ex echtgenoot allemaal gebeurd, daar moet je je echt niet mee gaan bezighouden nog, op geen enkele manier. Het is gewoon zonde van je tijd.
Probeer uit te onderhandelen over de boedelscheiding, ga dan op schuldhulpverlening af. Of misschien kan schulddienstverlening je zelfs helpen bij je scheiding? Die scheiding moet eerst rond zijn, lijkt me, voordat je aan een volgend traject kunt beginnen. Toch?

In elk geval Katniss, probeer het hoofd een beetje koel te houden. Ik wens je heel veel sterkte in deze turbulente tijden.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: sacredfour on May 27, 2016, 06:45:41 PM
Katniss, heb je de kassa uitzending gezien over Interbank? Wurgcontracten worden ze ook wel genoemd. Je moet Interbank in gebreke stellen. Ik help een aantal mensen die problemen hebben met Interbank. Tot nu toe heeft Interbank nog niemand gedagvaard. Ze zijn allemaal gestopt met betalen.

Heeft SNS bank zijn executoriale titel al opgeëist? Volgens mij heeft SNS bank geen executoriale titel. Ze kunnen dus geen beslag leggen.  Je hoeft je dus niet aan hun regeling te houden.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on May 30, 2016, 07:35:29 AM
Ik zal op zoek gaan naar de aflevering van Kassa over Interbank, wellicht heb ik daar wat aan.

@BurningSpirit, ik begrijp wat je zegt. Ik kijk ook naar mijn eigen situatie. Toch is het echt zo dat de SNS-bank zich niet aan zijn eigen richtlijnen houdt. Zij geven namelijk aan dat zij uitgaan van de VTLB, die berekend wordt op een of andere site i.p.v. de VTLB berekentool van de NVVK. Daarnaast, zelfs als ik uitga van het bedrag dat zij aangeven als aflossingscapaciteit houden zij geen rekening met mijn andere schulden. Zij gaan er namelijk vanuit dat ik ruim 80% van mijn aflossingscapaciteit aan hun zal moeten besteden. Als ik hun richtlijnen volg kom ik uit op een maximum van 52% van mijn afloscapaciteit. Dus los van welke afspraken ze hebben gemaakt met mijn ex (die dus ook niet volgens hun eigen richtlijnen zijn).

Ik heb mij gemeld bij de schuldhulpverlening. Binnenkort krijg ik een gesprek om alles op een rijtje te zetten. Ik hoop maar dat zij mij kunnen helpen, al heb ik er een hard hoofd in. Iedere keer als ik denk dat zaakjes een beetje op orde te hebben, komt er wel weer nieuwe ellende bij.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on July 08, 2016, 09:13:01 AM
Nog maar even een update.

Gisteren al mijn gegevens ingeleverd bij de schuldhulpverlener. Op zich was hij wel positief, maar er is helaas 1 bottleneck. Het huis in Duitsland. Zolang ik daarvan de helft bezit kunnen we niet verder. We proberen nu tijd te rekken, door aan te geven dat ik een stabilisatie periode in moet terwijl ik die gelukkig niet nodig heb.
Hij gaat daarnaast contact opnemen met mijn advocaat, kijken of we middels een kort geding (vanwege de tijdsdruk) ervoor kunnen zorgen dat er een beslissing wordt geforceerd omtrent het huis. Voor mij zou dat nog weleens heel gunstig kunnen zijn. Met een beetje geluk zit er een behoorlijke overwaarde op en kan ik daarmee de grootste schuldeiser afkopen.

Wat deze hele situatie mij al wel heeft geleerd is dat als je een schuld hebt en deze nog kunt betalen, je maar het beste een eigen bedrijf kunt hebben. Schuldeisers zullen altijd eerst geld halen bij iemand die in loondienst werkt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 06, 2016, 07:40:19 AM
Het werd weer tijd voor een update van mijn kant.

Ik ben in principe aangenomen tot de schuldhulpverlening, indien er duidelijkheid is over de woning in Duitsland. Om dit te krijgen heb ik een Kort Geding aangespannen tegen mijn ex-man om de woning te verkopen. In de rechtszaak werden er natuurlijk weer allerlei zaken bijgehaald die totaal niet ter zaken deden, maar goed.

Alle aanwezigen vonden het zeer vreemd dat de SNS-bank van mijn een veel hoger bedrag verwacht dan van mijn ex-man. Zeker daar onze inkomens zoveel verschillen en mijn ex-man een veel hoger inkomen heeft. De advocaat van mijn ex-man ging wel even regelen bij de SNS-bank dat ik dezelfde regeling zou krijgen als zijn cliënt heeft. Natuurlijk is dat niet gelukt. De SNS-bank blijft bij hun standpunt, hoe onredelijk en onrechtvaardig dan ook.

Om de advocaten de mogelijkheid te geven voor mij zo'n zelfde regeling te treffen, is er een week uitstel gegeven. Na een week kan ik aangeven of ik wil dat er vonnis gewezen zal worden. Zoals het er nu uitzien wil ik gewoon dat de rechter vonnis wijst. Ik zit klem, kan geen kant op. De enige mogelijkheid is dat de woning zo snel mogelijk wordt verkocht.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: ollie bollie on September 06, 2016, 01:03:23 PM
ÃŒk heb uit ervaring ondervonden, dat er met de snsbank geen land te bezeilen is. En dan met name dat incassobureau dat er tussen zit, Vesting Finance. In mijn geval konden ze dik 11000 euro als afkoopsom krijgen, maar ze ze gingen nergens mee akkoord. nu ik in de schuldsanering zit, krijgen ze niets.... Het geld wat naar de boedelrekening gaat, gaat eerst op aan de kosten voor de bewindvoerder, waarna er voor de snsbank niets over blijft. Ze hadden niet eens het fatsoen om bij de rechtszaak aanwezig te zijn. Kortom, het interesseert ze helemaal niets en verspil er geen moeite meer aan. Het enige dat ze doen is aansturen op een schuldsanering....
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 09, 2016, 09:44:19 AM
Ik heb gelukkig nog niet te maken met het incasso bureau van de SNS. Al ben ik bang dat die snel erbij gaat komen als er niets veranderd.

Eergisteren heeft mijn advocate nog een laatste poging gewaagd. Daar is niet op gereageerd door de SNS-bank. Kortom er is gisteren naar de rechtbank gemeld dat ik graag vonnis gewezen wil hebben.

Van een goede vriend hoorde ik dat mijn ex en zijn vriendin (de ex van mijn goede vriend) na de rechtszaak een feestje hadden gevierd. Ze vonden het prachtig om te vernemen dat zijn foutieve cijfers geaccepteerd zijn door de bank (ze gaf duidelijk aan dat hij dus gesjoemeld heeft) en dat ik veel meer moet betalen. Ik hoop dan alleen maar dat het oude gezegde klopt: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Nu is het dus afwachten en weet ik over twee weken hopelijk meer. Ik had wel het idee dat de rechter begrijpt dat mijn financiële nood hoog is en dat ik niet kan wachten op de bodemprocedure van de boedelscheiding. Wat mij ook een beetje hoop geeft is het feit dat de rechter aangaf dat het niet uitmaakt of mijn stelling klopt: het huis is eigendom, of dat de stelling van mijn ex klopt: het huis valt onder een huurkoop constructie. Ze zei namelijk heel duidelijk: de woning kan gewoon worden verkocht.
De vraag die zij moet beantwoorden is dus eigenlijk is het belang van mijn ex (hij wil het huis graag houden en toebedeeld krijgen) groter dan mijn belang (nu een financieel probleem waarbij ik al hulp heb gevraagd). De tijd zal het leren.

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 26, 2016, 09:49:36 AM
Vandaag de uitslag van het Kort Geding. Ik begrijp de rechters werkelijk waar niet. In de beschikking staat namelijk dat doordat er onduidelijkheid is over de schulden, het huis niet verkocht hoeft te worden. Kortom, ik mag van de rechter niet de schuldhulpverlening in.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 27, 2016, 07:54:38 AM
We ploeteren dan maar gewoon door.

Mijn schuldenstand op dit moment:
SNS-bank € 136.755,86
Interbank €   22.668,44
DD-2        €    7.090,18

Uiteindelijk zal er toch echt een keer een einde aan moeten komen. Ik heb aan de SNS-bank een e-mail gestuurd dat ik akkoord ga met hun afkoopsom van € 61.560,- Al is het natuurlijk belachelijk. Ik sta helaas met mijn rug tegen de muur en ben door de rechter gewoon tussen de wal en het schip gegooid. Wel wil ik het dan in 12 jaar betalen. Ik ga het echt niet redden om elke maand een bedrag van € 600,- te betalen.

Dankzij de rekening van mijn advocate kan ik dat nu al niet betalen. Dat heb ik ook direct duidelijk gemaakt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: jan on September 27, 2016, 06:51:17 PM
Wat een verschrikkelijke ellende. Ik ben er stil van, hoe hou je het vol?
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: marco on September 27, 2016, 09:58:42 PM
Wel eens gesproken met schuldhulpmaatje? Dit is heel zwaar, alleen ga je er niet uitkomen. Je moet ook een beetje kwaliteit hebben van leven.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 28, 2016, 07:32:13 AM
Bij ons in de Gemeente zit schuldhulpmaatje niet. De gemeente heeft hiervoor een andere oplossing. Daar ben ik geweest. Helaas kunnen zij niets meer voor mij doen, zolang de woning nog gemeenschappelijk eigendom is. Daar ging de rechtszaak dus over. Die fijne rechter vind het belangrijker dat mijn ex-partner misschien een vakantie woning kan houden, dan dat ik de mogelijkheid krijg om een leven op te gaan bouwen.

Soms weet ik ook niet meer hoe ik het vol houd. Ik begin steeds beter te begrijpen dat mensen een einde maken aan hun leven en hun kinderen meenemen. Het is toch ongelofelijk dat een maatschappij als de onze het heel normaal vind dat je als ex-partners elkaar het leven zuur maakt. Het is zelfs zo normaal dat de rechterlijke macht erbij helpt, in plaats van dat zij het stoppen.

Ik probeer maar vast te houden aan de dingen die ik nog heb. Fijne familie en lieve vrienden. Ooit zal dit stoppen en zal de zon ook voor mij weer gaan schijnen. De boedel moet immers nog steeds worden verdeeld. Het huis in Duitsland heeft waarde, net als het bedrijf van mijn ex-partner. Tot nu toe hebben de rechters niet gevraagd om bewijs. De enige rechter die deels naar bewijs heeft gekeken was de eerste. Die kwam toen ook tot de conclusie dat ons gezinsinkomen maandelijks een bedrag van ruim €7.500,- netto was. Dat staat zwart op wit, daar kan hij niets meer aan veranderen. Ik heb ook een e-mail van hem dat hij € 50.000,- heeft geïnvesteerd in de woning in Duitsland. Dit in de jaren waarvan hij heeft aangegeven geen geld te hebben om de hypotheek voor woning in Nederland te betalen. Hij heeft dus willens en wetens schade berokkent aan de boedel. Voor zover als ik gezien heb is dit reden voor schade vergoeding. Nu blijven hopen dat al deze zaken genoeg zijn om toch over een paar jaar schuldvrij te zijn. Kortom hopen op een rechter die kijkt naar de feiten en zich niet in de war laat brengen door de stofwolken die mijn ex graag opwerpt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Marjan12 on September 28, 2016, 09:42:38 PM
Wat een verschrikkelijk nare man, als hij je zo wilt straffen. Je moet maar zo denken, eens komen leugens uit. En je moet geen gekke dingen doen, want dan doe je hem alleen maar een plezier mee.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 29, 2016, 07:04:16 AM
Dank je

Het blijft voor mij ook onbegrijpelijk dat degene waar ik 20 jaar een relatie mee hebt gehad, nu zo anders blijkt te zijn.

Ik blijf ook hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: jan on September 30, 2016, 05:16:52 AM
Dank je

Het blijft voor mij ook onbegrijpelijk dat degene waar ik 20 jaar een relatie mee hebt gehad, nu zo anders blijkt te zijn.

Ik blijf ook hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt.

Ook voor jou gaat de zon ook weer schijnen. Vergeet niet dat er mensen die om jou geven.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on October 24, 2016, 09:36:48 AM
Hier een klein lichtpuntje. Ik heb een regeling kunnen treffen met de SNS-bank. Natuurlijk voor een belachelijk bedrag, maar het geeft nu wel een beetje lucht. De komende 12 jaar betaal ik 402,50 per maand.
Dit naast een bedrag van 200,- per maand voor mijn advocaat, 125,- voor een doorlopend krediet (samen met mijn ex, waarbij we beide een bedrag betalen) en 25,- voor de boekhoudster, ben ik maandelijks nog steeds € 752,50 per maand aan het betalen. Gelukkig is de rekening van mijn advocaat met een jaar betaald, waardoor dit mij volgend jaar nog meer lucht geeft.

Mijn schuldenstand:
SNS-bank        :    € 57.557,50 (geen rente)
Interbank        :    € 22.480,23 (13.1% rente, zijn we mee bezig om te verlagen)
Boekhoudster  :    €   7.090,18 (3% rente)
Advocaat         :   â‚¬    2.080,-  (geen rente)

Nu zal het elke maand minder worden. Nu nog hopen op een goede afloop van de verdeling van de boedel, zodat ik daar niet nog meer schulden uit krijg. Natuurlijk hoop ik nog steeds op een bedrag voor de woning in Duitsland, waardoor ik de schulden waar ik rente voor betaal in ieder geval in 1 keer kan aflossen.

Verder loopt er nog een verhaal met de belastingdienst. Ze zeggen dat ik vermogen heb vanwege de woning in Duitsland, daar deze 100% op mijn naam zou staan. Daar dit natuurlijk niet klopt, heb ik hier bezwaar tegen ingediend. Hierbij heb ik de stukken van de woning in Duitsland meegestuurd, het taxatierapport en het bewijs dat de woning maar voor 50% van mij is. Hopelijk is dat voldoende, naast de aangifte die ik opnieuw heb verstuurd. Dit zou mij een bedrag van 5000,- terugbetalen aan de belasting schelen. Met een vermogen had ik namelijk geen recht op toeslagen in 2015.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Schuldregeling on October 24, 2016, 10:45:57 AM

Natuurlijk hoop ik nog steeds op een bedrag voor de woning in Duitsland, waardoor ik de schulden waar ik rente voor betaal in ieder geval in 1 keer kan aflossen.


Als de woning in Duitsland verkocht is kom je ook weer in aanmerking voor een schuldregeling toch? Dan zou de woning ook wel met verlies verkocht morgen worden. Dan kun je in elk geval weer verder want de aflossing die je nu moet betalen is wel erg hoog. (ik ken je inkomen natuurlijk niet).

Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on October 24, 2016, 01:37:29 PM
Klopt dat ik weer de schuldhulpverlening aan kan vragen als de woning is verkocht, of van mijn naam is. Helaas kan dat nog wel 2 jaar duren. Tot die tijd zal ik het zelf moeten rooien. Het Nederlandse recht is immers krom.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Schuldregeling on October 25, 2016, 08:58:04 AM
Klopt dat ik weer de schuldhulpverlening aan kan vragen als de woning is verkocht, of van mijn naam is. Helaas kan dat nog wel 2 jaar duren. Tot die tijd zal ik het zelf moeten rooien. Het Nederlandse recht is immers krom.

Klopt recht hebben en recht krijgen zijn echt twee verschillende dingen in Nederland helaas :(
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 29, 2016, 08:28:10 AM
Maar weer eens een update van mijn kant. Doordat ik in 2015 twee woningen samen met mijn ex had en in geen van beide woonde, mag ik alle toeslagen van 2015 terugbetalen. Kortom, weer een schuldeiser erbij.

Restschuld SNS-Bank € 56.752,50  maandelijks € 402,50
Doorlopend Krediet    € 22.380,51  maandelijks €  125,-   (de rest betaald mijn ex)
Boekhoudster            €   7.075,61  maandelijks €   25,-   (verhoog ik weer zodra het kan)
Advocaat                  €   2.080,00  maandelijks €  200,-
Belastingdienst         â‚¬   4.644,00  maandelijks €  198,-   (terugbetalen toeslagen)
Belastingdienst         â‚¬      246,00  eenmalig voor 3-12
Belastingdienst         â‚¬      240,00  eenmalig voor 2-01

Per maand betaal ik dus vanaf januari € 950,-

Er is nog wel een lopende zaak bij KIFID over de SNS-Bank. Ik verwacht er niets van.

Daarnaast loopt nog de rechtszaak voor de verdeling van de boedel. Pas als die is geweest kan ik weer naar de schuldhulpverlening. Tot die tijd moet ik het zien te rooien. Gelukkig zijn de kosten voor mijn advocaat over 10 maanden betaald. Eerder als ik mijn vakantiegeld zou gebruiken. Dat laatste moet ik nog even over nadenken. Dankzij alle tegenslagen is mijn buffer ook echt laag. Natuurlijk ben ik weer bezig om hem op te bouwen, maar dat gaat natuurlijk niet erg snel. Ik hoop dat 2017 mijn jaar wordt en dat ik volgend jaar rond deze tijd veel minder ellende heb. 
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Eline05 on November 29, 2016, 11:56:38 AM
Ik vroeg in mijn eigen verhaal hoe het met jou was maar heb nu hier alles al gelezen.
heb echt RESPECT voor de manier hoe je je staande weet te houden!

ook vind ik super knap dat je 950 in de maand aflost alleen aan schulden vind ik echt een mega groot bedrag
als je dat weet vol te houden ben je er al over 8 jaar uit, kan ik alleen maar respect voor hebben!
zet hem op!

liefs eline
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on November 30, 2016, 01:21:23 PM
Bedankt Eline.

Ik hoopte al dat je mijn verhaal gewoon hier zou oppakken, ik wil jou draadje niet vervuilen met mijn verhaal.

8 jaar klinkt voor mij trouwens als een enorme lange tijd. Elke keer als ik denk een stap in de goede richting te maken, komt er weer wat uit iemands zijn toverhoed wat ik weer mag betalen.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on January 03, 2017, 10:42:36 AM
Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Het terugbetalen van mijn toeslagen is nog niet begonnen, dus dat scheelt weer even. Hierdoor kon ik de andere twee bedragen aan de belastingdienst betalen.
De man van de KIFID had gebeld in eerste instantie met slecht nieuws omdat ik akkoord ben gegaan met de afkoopsom. Hij ging toch nog overleggen met zijn meerdere, daar ik aangaf dat ik geen keuze had en eigenlijk gedwongen werd. Hij gaat toch met de bank bellen. Ik verwacht er nog steeds niets van.

Op dit moment mijn lijst:
Restschuld SNS-bank            € 56.350,-            Maandelijks      € 402.50
Boekhoudster                       â‚¬   7.068,30         Maandelijks      €    25,-
Advocaat                             â‚¬    1.760,-           Maandelijks      €  200,-
Belastingdienst                    €    4.644,-            Maandelijks     â‚¬  198,- (verwacht ik)
Doorlopend Krediet              €  22.008,-            Maandelijks      €  125,- (de rest betaald mijn ex)

De twee terugbetalingen van de belasting van € 246,- en € 240,- zijn voldaan. Geeft toch altijd weer een fijn gevoel als het lijstje kleiner wordt. Bij mijn advocaatkosten had ik voordeeltje. Er kwam een rectificatie van de rechtbank dat voor de griffierechten € 200,- minder hoefde te betalen. Voor het terugbetalen van de toeslagen wacht ik nog op bericht van de belastingdienst. Doordat ik bezwaar had ingediend kreeg ik automatisch 4 maanden uitstel. Dus waarschijnlijk komt dat dan in februari. Dit kwam mooi uit, zodat ik de andere rekeningen kon betalen.

Dan nog verder nieuws van de rechtbank. Er werd gevraagd om verhinderdata voor de eerste 3 maanden. Dat geeft hoop dat er ergens in de eerste 3 maanden van het jaar een zitting komt. De rechtszaak die komt is een comparitie. Ik heb begrepen dat een rechter dan zeer waarschijnlijk heel erg gaat pushen naar een schikking. Voor mezelf heb ik daarom op een rijtje gezet wat ik als minimum accepteer als schikking. Als mijn minimum niet wordt gehaald dan wacht ik gewoon op uitspraak van de rechter. Ik houd het nu al zo lang uit (ik leef nu bijna 5 jaar op een minimum), dan kan die paar maanden er ook nog wel bij. Op die manier hoef ik niet bang te zijn dat ik, indien het nog nodig is, niet meer wordt toegelaten door de schuldhulpverlening. Ik wil niet het risico lopen dat er wordt gezegd dat het door mijn eigen stomme beslissing komt en ik daarom nog maar een paar jaar moet wachten.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on March 08, 2017, 10:15:29 AM
En zo is het alweer Maart. Mijn schuldenlijst op dit moment:

SNS-Bank:       â‚¬ 55.545,-        Maandelijks: € 402.50
Boekhoudster:  €   7.053,62     Maandelijks: €   50,-
Advocaat:         â‚¬   1.258,63     Maandelijks: € 200,-
Belastingdienst: €  4.560,-        Maandelijks: € 229,-
Interbank:         â‚¬ 21.997,89     Wordt betaald door mijn ex

Op dit moment heb ik besloten dat ik even niet aan Interbank betaal. De € 851,50 zorgen al dat ik allemaal net red, vooral omdat ik ook tegen kosten aanliep zoals een bril voor mijn dochter. Zelf heb ik ook echt een nieuwe bril nodig en daar ben ik dan nu voor aan het sparen. Net als kosten voor de tandarts die er aan gaan komen.
Zodra ik mijn advocate heb afbetaald ga ik dat geld gebruiken voor de Interbank, of als de rechter beslist dat ik moet betalen aan de Interbank. Daar mijn ex nog steeds betaald aan de Interbank zie ik ook niet zo snel extra kosten komen op dat gebied.

Net een rechtszaak gehad over de verdeling, waarin natuurlijk de woning in Duitsland wederom ter sprake is gekomen. Wat ik wel prettig vond is dat de rechter zei: "Daar hebt u wel een punt" toen mijn advocate aangaf dat mijn Ex alleen maar met lijstjes komt van een boekhoudster die ik niet vertrouw, maar de onderliggende stukken steeds niet toont. Als hij werkelijk zoveel heeft betaald aan de schulden, dan is het een kleine moeite om die met bankafschriften aan te tonen en daarbij de overzichten van de schuldeiser. Dit zeg ik al jaren tegen hem, maar hij blijft alleen maar met lijstjes van de boekhoudster komen.

Al met al heb ik weer een beetje hoop. Deze rechter leek mij heel redelijk en rechtvaardig. Als hij dan ook werkelijk kijkt naar de onweerlegbare bewijzen en niet gelooft in lijstjes die zijn opgesteld door boekhoudster die niet eens in staat is om een netto inkomen van een ondernemer uit te rekenen, dan maak ik een kans om er redelijk uit te springen. Ik zal niet zonder schulden eruit komen, maar ik ben allang blij als het schulden zijn die te overzien zijn. Voor mij is het op dit moment het belangrijkste dat alle lijken uit de kast zijn gekomen en dat ik niet nog eens wordt verrast met nog meer schulden.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on March 31, 2017, 10:39:30 AM
En zo is het alweer bijna April. Mijn schuldenlijst op dit moment:

SNS-Bank:        € 55.142,50     Maandelijks: € 402.50
Boekhoudster:  €   7.046,26     Maandelijks: €   50,-
Advocaat:         â‚¬   1.058,63     Maandelijks: € 200,-
Belastingdienst: €  4.331,-        Maandelijks: € 229,-
Interbank:         â‚¬ 21.964,37     Wordt betaald door mijn ex

Halverwege de maand staat de uitspraak van de zitting van Maart op de rol. Ik kijk er met gemende gevoelens naar uit. Aan de ene kant ben ik bang en aan de andere kant heb ik ook nog een beetje hoop. Wat er ook gebeurt: zodra de woning in Duitsland niet meer op mijn naam staat, kan ik mij weer melden bij de schuldhulpverlening.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on September 27, 2017, 02:03:15 PM
Het is al weer even geleden dat ik een update in mijn draadje heb gezet.

Mijn schuldenlast op dit moment:
SNS-Bank:           € 52.727,50   Maandelijks: € 402,5
Boekhoudster:           €   6.984,15   Maandelijks: €   50,-
Belastingdienst:   â‚¬   2.957,-   Maandelijks: € 229,-
Interbank:           € 21.268,15   Wordt door mijn ex betaald

Vanaf deze maand is mijn advocate volledig betaald (zolang als dat duurt).  Zolang er geen uitspraak is van de rechter over de verdeling, heb ik besloten om het geld dat ik anders aan haar zou moeten betalen als afbetaling te sparen om een eventuele nieuwe rekening in ieder geval deels te kunnen betalen. Ik hou namelijk rekening met een hoger beroep van mijn ex, ongeacht de uitspraak van de rechter.
 
Er is nog steeds geen uitspraak op het moment dat ik dit schrijf. Wel is nog een vraag geweest van de rechtbank voor extra informatie. Eindelijk kwam mijn ex met bankafschriften. Hierin is duidelijk te zien dat wat hij verkondigt niet klopt. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat er nog steeds een schuld is bij zijn ouders. Deze is volgens mijn berekeningen allang afgelost. Nu blijkt uit de bankafschriften dat mijn stelling klopt. De schuld is allang afbetaald, tenminste als ik alle betalingen bij elkaar optel. Dat blijkt niet zo te zijn, want de rente staat vermeld op de overeenkomst die wij hebben ondertekend.

Wel aan de andere kant een lichtpuntje. Per 1 januari is er een nieuwe codering bij de BKR bijgekomen. Een RH voor een restschuld hypotheek. Dat betekent voor mij dat mijn 2 achterstandsmeldingen beide een einddatum hebben in 2015. Dit houdt in dat als ik hopelijk binnenkort met een SHV traject kan beginnen ik aan het einde van het traject niet alleen schuldvrij, maar ook vrij van negatieve BKR noteringen ben.  Het vooruitzicht is heerlijk. Niet dat ik weer schulden weer wil gaan maken, maar juist om het uiteindelijk voor elkaar te krijgen om helemaal geen dossier meer te hebben bij de BKR.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Maria van Empel on September 27, 2017, 04:49:45 PM
Neem voor het sparen een prepay card van GWK  want die kent geen BKR controle en is niet vatbaar* voor beslag. Het is helemaal aan jou om je toekomstige bewindvoerder hierover te informeren.

*Wel vatbaar, maar je weet wel  :)

Uiteraard heb ik hem ook. Op naam van Maria van Empel.

De smurfers die ik ken hebben hun zakken gevuld met cards van de GWK want binnen twintig minuten * af te halen bij elke vestiging in de buurt. Ik moest bj afhalen € 19,95 betalen waaronder € 5 tegoed. De smurfers storten allemaal cash € 14.999 per card. Heb ik helaas (nog) niet.

Ik moet altijd hard lachen als ik op Brabant TV zie en lees hoeveel tonnen cash in beslag zijn genomen.

*Ik moest nog 5 minuten extra wachten in een rij met allemaal Turken  https://buy.gwktravelex.nl/nl/Basket

Frederike
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: guest3318 on September 27, 2017, 05:53:43 PM
Neem voor het sparen een prepay card van GWK  want die kent geen BKR controle en is niet vatbaar* voor beslag. Het is helemaal aan jou om je toekomstige bewindvoerder hierover te informeren.

*Wel vatbaar, maar je weet wel  :)

Uiteraard heb ik hem ook. Op naam van Maria van Empel.

De smurfers die ik ken hebben hun zakken gevuld met cards van de GWK want binnen twintig minuten * af te halen bij elke vestiging in de buurt. Ik moest bj afhalen € 19,95 betalen waaronder € 5 tegoed. De smurfers storten allemaal cash € 14.999 per card. Heb ik helaas (nog) niet.

Ik moet altijd hard lachen als ik op Brabant TV zie en lees hoeveel tonnen cash in beslag zijn genomen.

*Ik moest nog 5 minuten extra wachten in rij met allemaal Turken  https://buy.gwktravelex.nl/nl/Basket

Frederike

N26 en Revolut zijn betere alternatieven lijkt mij.
Krijg je een buitenlands IBAN en een Mastercard dus kun je ook nog eens sommige vaste lasten daarnaar toe omleiden als je helemaal niet meer bij je rekening komt.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Maria van Empel on September 27, 2017, 06:35:07 PM
N26 brengt een hoop gedoe met zich mee. En :

This information is required by the tax authorities and will be required within the first 90 days of account creation.

Revolt :  weer zo'n gedoe en je moet een apps dawn lowden. Ik  heb gelukkig een Nokia 10 mobiel met een abbo van € 8 p/m en op mijn laptop wil ik hun plaatje niet zien. Snappez vous ?

Frederike
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: guest3318 on September 27, 2017, 07:44:40 PM
N26 brengt een hoop gedoe met zich mee. En :

This information is required by the tax authorities and will be required within the first 90 days of account creation.

Revolt :  weer zo'n gedoe en je moet een apps dawn lowden. Ik  heb gelukkig een Nokia 10 mobiel met een abbo van € 8 p/m en op mijn laptop wil ik hun plaatje niet zien. Snappez vous ?

Frederike

Klopt maar dat word pas per 1-1 gedaan :D

Dus mocht je nu in de knoop zitten met ze dan is dat zeker een mogelijkheid.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on December 05, 2017, 08:40:33 AM
Ik heb even wat teruggelezen van begin dit jaar. De KIFID heeft de bank gelijk gegeven, kortom een instituut waar je niets aan hebt. Kost heel veel energie en natuurlijk zijn ze niet onpartijdig. Dit durf ik zo hard te zeggen doordat 2 rechters!!! hebben aangegeven het erg vreemd te vinden hoe de zaken er voor staan met de SNS-bank. Een van de 2 vroeg zelfs of ik een periode heb gehad waarbij ik meer inkomen had dan mijn ex-partner... Kortom, wat de SNS-bank doet is machtsmisbruik. Als ik het geld ervoor had gehad had ik ze daarvoor aangeklaagd.

Ondanks dat het nu al bijna 10 maanden geleden is dat mijn ex en ik bij de rechter zijn geweest voor een comparitie zitting, is er nog steeds geen uitspraak. Laatst is de beschikking weer 'aangehouden' en nu tot 10 januari. Nu verwacht ik 10 januari ook nog niets. Ondertussen leef ik al wel meer dan 5 jaar met een minimum inkomen, ondanks dat het 'recht' aan mijn kant staat. Recht hebben en recht krijgen zijn twee dingen die zover uiteen liggen dat ik op dit moment echt heel hard begin te lachen als iemand beweerd dat wij in een rechtstaat leven.  Vaak krijg je dan een vreemde blik, waarop mijn vraag dan standaard is: Hoe vaak heb jij te maken gehad met ons juridisch systeem?

Gelukkig wordt mijn schuld elke maand minder. Ik heb geen betalingen meer lopen voor de belastingdienst waardoor mijn aantal schuldeisers is geslonken tot 3.

Mijn schuldmeter op dit moment:
SNS-bank        : € 51.922.50
Interbank        : € 21.067.58 (deze is nog gezamenlijk met mijn ex)
Boekhoudster  : €  6.886.29

Als ik doorga met het aflossen zoals ik dat nu doe dan zou ik in 2025 klaar zijn met het aflossen van al mijn schulden. Mocht ik dus niets krijgen van mijn ex-partner om deze tijd aanzienlijk te verkorten zal ik mij melden tot de schuldhulpverlening. Ik hoop dat ik dat in april kan doen, maar ik ga er eigenlijk vanuit dat het pas juni zal worden. Na de uitspraak is er namelijk nog een termijn waarin mijn ex-partner in Hoger beroep kan gaan.  Het heeft geen zin om dan al naar schuldhulpverlening te stappen, want zodra hij in hoger beroep gaat moet ik daar toch weer op wachten.

Toch blijf ik nog steeds een beetje hoop houden op rechtvaardigheid. Op een eerlijke overwaarde van de woning in Duitsland en een bedrag aan gebruiksvergoeding. Als dat gebeurt kan ik over 3 tot 4 jaar uit de schulden zijn.


Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: marco on December 05, 2017, 10:04:11 PM
Ik denk dat je niet anders dan de WNSP, als jullie woning in Duitsland niet het bedrag oplevert wat je hoop. De schulden zijn volgens mij niet door de verantwoording van jou en de WNSP duurt maar 3 jaar. 3 jaar is natuurlijk ook lang, maar beter dan 2025.
Title: Re: Is er een toekomst?
Post by: Katniss on February 23, 2018, 07:31:42 AM
De beschikking is januari binnengekomen. Het bedrag dat ik krijg van mijn ex-partner is ongeveer 8,5 duizend. Niet echt veel, maar goed.

Ik had hem een voorstel gedaan om dat bedrag te verrekenen met het bedrag dat ik uiteindelijk aan hem moet betalen, met als voorwaarde dat alles snel geregeld zou zijn en dat hij zou zorgen voor vrijwaring van de hypotheekschuld voor het huis in Duitsland en de schuld die wij hadden/hebben bij zijn ouders.

Dat snel werd al snel opgerekt na een telefoongesprek tot halverwege februari. Daar mijn ex zich natuurlijk niet aan onze afspraken houdt kwam hij met een datum eind maart.

Daar schiet ik natuurlijk weer niets mee op. Dus maar weer bij de SHV langs geweest. Op het moment dat ik het geld binnen heb, kunnen ze mij helpen. De woning in Duitsland is dan namelijk niet meer van waarde voor mijn schuldeisers. Ik ben daarom een deurwaarder ingeschakeld. Hopen dat die kan zorgen dat ik het geld snel krijg. Ik heb er dan i.i.g. alles aangedaan dat in mijn macht ligt.