Vermeer Gerechtsdeurwaarders schuld uit 2009

Started by Kris86, Mar 20, 2024, 11:13 AM

Previous topic - Next topic

Kris86

Beste,

Vanmorgen kreeg ik een brief van Vermeer dat een openstaande schuld hebt van UPC uit 2009.

Citaat: Ons kantoor heeft van Intrum Nederland BV te amsterdam opdracht gekregen voor de verdere behandeling van bovenstaande zaak.

Verder: Intrum Nederland BV, vorheen genaamd Lindorf BV bla bla bla...

Volgens hun een schuld van €600+

Had destijds UPC en helaas heb ik de rechtszaak verloren en er is een vonnis uit 2009 die is toen bij MG de Jong  beland. Naar mijn weten heb ik het toen afbetaald.

Nu zoveel jaren later komt Vermeer deurwaarders of ik het ff wil betalen.
Ik heb geen betaalbewijzen kunnen terugvinden of correspondentie.

Heb wel het gevoel dat deze zaak stinkt! Heeft iemand ervaring met Vermeer, Intrum, Lindorf of tips?

Alvast bedankt.

Edit/Toevoeging onderaan de brief van Vermeer staat geen naam door wie die verstuurd is, allen Vermeer Gerechtsdeurwaarders en een krabbeltje.

peter

Het klinkt alsof u in een lastige situatie terecht bent gekomen en ik begrijp dat dit zorgen baart. Allereerst is het belangrijk te benadrukken dat het raadzaam is om niet direct tot betaling over te gaan zonder eerst enige vorm van bewijsvoering te verkrijgen betreffende de schuld en het vonnis. Het feit dat u geen betaalbewijzen of correspondentie kunt vinden, maakt de zaak ingewikkeld, maar niet onoplosbaar. Hier zijn een paar stappen die u zou kunnen overwegen:

Vraag om een gedetailleerde schuldverklaring: U hebt het recht om een gedetailleerde uitsplitsing van de schuld te vragen, inclusief hoe het bedrag is opgebouwd en verwijzingen naar het oorspronkelijke vonnis en de rente of kosten die mogelijk zijn toegevoegd over de tijd.

Bewijs van betaling: Indien u gelooft dat u deze schuld al heeft afbetaald, probeer dan via uw bankafschriften of via de administratie van de destijds betrokken gerechtsdeurwaarder (MG de Jong) bewijs te vinden van deze betaling.

Verjaringstermijn: Controleer of de schuld mogelijk verjaard is. Voor de meeste schulden geldt in Nederland een verjaringstermijn. Deze termijn kan variëren, maar als een schuld lange tijd niet actief is opgeëist, kan deze verjaren. Let wel, de verjaring kan worden gestuit door bijvoorbeeld een herinnering of aanmaning. In uw geval, gezien er een vonnis was, geldt er mogelijk een langere verjaringstermijn.

Juridisch advies inwinnen: Overweeg om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat of het Juridisch Loket. Zij kunnen u adviseren over de beste aanpak en of het zinvol is om bezwaar te maken tegen de vordering.

Communicatie met de deurwaarder: Als u met de deurwaarder communiceert, zorg er dan voor dat alle communicatie schriftelijk gebeurt. Dit biedt u bewijs van alle uitgewisselde informatie en gemaakte afspraken.

Onderzoek naar de gerechtsdeurwaarder: Tot slot, als u zich zorgen maakt over de legitimiteit van de vordering of de praktijken van de deurwaarder, kunt u dit melden bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders.

Het is zeker verstandig om uw gevoel van onrecht niet te negeren en deze zaak grondig te onderzoeken. U staat niet alleen in deze situatie en er zijn instanties en professionals die u kunnen helpen uw rechten te beschermen.
Peter
Administrator Forumpeter

Hoe lang terug kun je bankafschriften opvragen

Particulieren hoeven hun administratieve gegevens (zoals bankafschriften en loonstrookjes) niet verplicht te bewaren. Maar de Belastingdienst mag tot 5 jaar terug belasting navorderen. Daarom is het verstandig om uw administratie in ieder geval 5 jaar te bewaren.

Verjaringstermijn

De verjaringstermijn hangt af van het type schuld. Voor de meeste consumentenschulden geldt een verjaringstermijn van 5 jaar. Echter, als er sprake is van een vonnis door de rechter, dan verjaart een schuld in principe pas na 20 jaar. Aangezien u aangeeft dat er een vonnis uit 2009 is, zou de schuld op basis van dat vonnis nog niet verjaard zijn.

Voor specifiek advies over uw situatie en om definitief vast te stellen of de schuld in uw geval verjaard is of niet, raad ik u aan contact op te nemen met een juridisch adviseur of advocaat gespecialiseerd in schulden en verjaring. Zij kunnen u voorzien van advies op basis van alle relevante details van uw zaak.


Peter
Administrator Forum