Aanpak van je persoonlijke schuldenprobleem

Started by abnormaal, Feb 23, 2020, 03:13 PM

Previous topic - Next topic

abnormaal

Op ons forum vindt u informatie over het zonder hulp aflossen van schulden en het oplossen van geld problemen. Onze doelstelling is het verstrekking van informatie over het oplossen van schulden, zodat u op eigen kracht dit probleem kunt gaan oplossen. Deze website kent verschillende categorieen met o.a. schuldhulp, schuldsanering, hypotheek schulden, en Incasso. In elke categorie kunt u artikelen vinden welke gaan over een specifiek onderwerp. Op deze website is een budgettool te downloaden, maar inzicht kan worden gekregen in de uitgaven en kosten. Schulden Aflossen is belangrijk om in de toekomst nog financieel te kunnen rondkomen.

Financiële problemen Europa

Het is genoegzaam bekend dat landen in de financiele problemen komen door dat ze hun financien niet op orde hebben. Om deze op orde te brengen lenen landen geld op de kredietmark of brengen staatsobligaties uit. Nederland heeft een financieringstekort van 4%. D.w.z. dat uitgave hoger zijn dan onze inkomsten. In Griekenland liep het financierings tekort op naar de 9%. Hierdoor kon de Griekse staat niet meer voldoen aan haar betalingsverplichting, zoals het aflossen, betalen van rente en salaris van overheidspersoneel.

Griekenland stond het punt om failliet te gaan, met alle gevolgen voor de Europese economie en eenheid. Europa heeft noodmaatregelen moeten nemen, om de Grieken te helpen. Voorwaarde voor Griekenland was sanering van de overheidsuitgave en vernieuwing van het belastingstelsel.

Naast Griekenland, zijn er meer landen in de problemen gekomen, dat het jaar erop meer geld moet lenen, om de leningen af te betalen, dit heeft veel invloed op de staatschuld. De staatschuld zal zo alleen maar hoger worden. Er moet dus iets gebeuren, om het financieringstekort om laag te brengen.

Nederland en andere landen gaan bezuinigen op de overheidsuitgaven. Deze bezuinigingen raken iedereen. De gemeentelijke lasten zijn hoger dan ooit, accijnzen en BTW blijven stijgen. Gelukkig staat de rente historisch laag. Accijnzen en BTW worden niet verlaagd alles het economisch beter gaat. Het befaamde tijdelijke kwartje van Kok is permanent geworden

Financieringstekort consumenten

Consumenten hebben ook te maken met een financieringstekort, daarom gaan mensen lenen, of betalingen uitstellen. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de lonen, minder hard stijgen dan de kosten voor levensonderhoud. Doordat lenen in het verleden werd aangemoedigd, zijn er veel mensen hierdoor in de problemen zijn gekomen. De rente en aflossingen vormen een behoorlijk deel van de maandelijks kosten.

Een financieringstekort voor de consument is net zo gevaarlijk. Als je niet uitkomt met je uitgaven, zal je hiervoor geld moeten lenen of je accepteert een roodstand op je bankrekening. Een roodstand is ook een lening. Voor een roodstand betaal je 14% rente, dit is de hoofdprijs. Door de rente ontstaan weer problemen, voor de volgende maand. Het bedrag wat je aan rente hebt betaald is niet beschikbaar voor andere noodzakelijke uitgaven. Hierdoor ontstaan nog grotere schulden, die moeilijk af te lossen zijn.

Deurwaarders en incassobureaus

Als je uitgaven patroon niet gaat aanpassen, bestaat het gevaar dat je geld moeten lenen om rond te kunnen. Het lenen houdt een keer op en dan ontstaat het moment dat de huur of hypotheek of de energiekosten niet betaald kunnen worden. Met als gevolg dat er aanmaningen komen van incassobureaus en uiteindelijk de deurwaarder, die beslag kan gaan leggen op huisraad, computers en andere waardevolle zaken.

Ga je Schulden Aflossen !

Om het moment te voorkomen, dat er bezoek komt van een deurwaarder, dien je een keuze moeten maken om je schulden te gaan aflossen. En ook jij zal moeten gaan bezuinigen op je uitgaven. De uitgaven zullen in balans moeten komen met het inkomen. Er mogen geen meer uitgaven zijn dan inkomsten.

Aflossings capaciteit
Randvoorwaarden om de aflossingscapaciteit te berekenen.

1. Financieel Overzicht is één van de randvoorwaarden om te kunnen gaan aflossen
2. Het is bekend wat de inkomsten en lasten zijn per jaar.
3.Je hebt je inkomsten en lasten verwerkt in een budget bijvoorbeeld het NIBUD Budgetsjabloon zie Excel NIBUD sheet persoonlijk_budget

Door middel van het NIBUD Budgetsjabloon zie je per maand wat er overblijft om te kunnen aflossen. Over een periode van 12 maanden kun je per maand een bedrag budgeteren om af te lossen.
Indien u niet de beschikking heeft over MS Excel, kunt via http://openoffice.org een  alternatief downloaden voor marktleider Microsoft Office. OpenOffice.org hanteert het standaarddocumentformaat OpenDocument.

Hoe je de opgebouwde Schulden moet gaan aflossen ?


Zodra je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn, dan kun je ga starten om een plan van aanpak te maken hoe je dit moet gaan aanpakken. Je weet je aflossingscapaciteit. Als er meer uitgaven zijn dan inkomsten, dan ben je in de gevarenzone, dan is denkbeeldig 5 voor 12. Wat je dan het beste kunt doen is zeer kritisch te kijken naar de uitgaven.

Wat je zou kunnen doen om de uitgaven te verminderen kan ik je de volgende Tips geven:

1. Zeg zoveel mogelijk abonnementen op;
2. Beperk het boodschappen budget;
3. Als je rookt overweeg te stoppen met roken, dit bespaard veel geld;
4. Beperk het uitgaan, ga minder naar de bioscoop, neem bij voorbeeld een abonnement Netflix. Zeg bijvoorbeeld ook bijvoorbeeld Filmnet op;
5. Zeg Spotify op, gebruik hiervoor bijvoorbeeld YouTube. Hier is genoeg muziek te vinden en dit is gratis;
6. Probeer zoveel mogelijk schulden samen te voegen;
7. Bekijk je verzekeringspakket en kijk of bijvoorbeeld de zorgverzekering goedkoper kan. Onderzoek of je niet dubbel bent verzekerd. Kijk zeer kritisch naar dit pakket, maar zeg nooit je rechtsbijstandverzekering op en je begrafenisverzekering;
8. Pak meer de fiets dan de auto, indien dit mogelijk is;
9. Geeft minder uit aan kleding en koop kleding bij de kringloopwinkel. Het is alleen gebruikt en vaak van goede kwaliteit. Voor een paar euro heb je een broek of bloes. Je hoeft je niet schamen, want kopen bij de kringloop is in;
10. Ga korter douchen en douche bijvoorbeeld op de sportschool waar je lid van bent. Dit spaart thuis een douche uit;
Gebruik een schrift een kasboek om je uitgaven vast te leggen. Je zult zien, dat je kritischer wordt als ziet waaraan je geld uitgeeft;
12. Vraag en geef geen verjaardagscadeaus meer, het is geven over en weer, terwijl je meestal iets krijgt waar niets aan hebt;
13. Kijk naar aanbiedingen tijdens het boodschappen doen. Je zult zien dat je hiermee de nodige besparingen kunt bereiken;
14. Een goedkoop wasmiddel wast net zo goed als een duur wasmiddel. De wasmiddelen van de Liddle of de Aldi doen het goed in vergelijkingstesten;
15. Koop een huismerk i.p.v. een A merk, het verschil in kwaliteit is minimaal, dit scheelt uiteindelijk in de kosten.

Tips en trucks


1. Een goede financiële huishouding. Als je financiële huishouding op orde hebt, dan weet je waar jou financiële problemen liggen. Als je een goede planning maakt van jouw uitgaven en inkomsten binnen jouw mogelijkheden dan kan dit een eerste stap zijn om jouw schulden sneller af te lossen. Tip gebruik een huishoudboekje zoals een Davilex Bank Offline of een programma van het Nibud.
2. Hou je aan je budget. Als je financiële huishouding in kaart heb gebracht moet je aan je gestelde doelen houden. Doe je dit niet, wordt er steeds minder afgelost of kom je verder in de problemen. In de vakantietijd zijn er veel aanbiedingen waardoor je in de verleiding kunt komen om dingen te kopen die je niet nodig hebt.
3. Één lening i.p.v. meerdere schulden en leningen Als je meerdere schulden moet aflossen is het verstandig om deze over te sluiten in één lening. Hierdoor krijg je overzicht en het aflossen gaat een heel stuk sneller gemakkelijker.
4. Los de schulden selectief af. Als je meerdere schulden af moet lossen, probeer dan de grootste schuld met het hoogste rentepercentage eerst af te lossen. Dit bespaart je rentekosten. Op een creditcard zijn de rentekosten 14% en die van een doorlopend crediet 7%.
5. Oversluiten lening, met lagere rente kosten. Als je aan het aflossen bent, kijk dan een naar een mogelijkheid om een lening af te sluiten tegen een lagere rente. 1% van 10000 euro is 100 euro op jaarbasis.
6. Kijk waar je kan gaan bezuinigen. Bijvoorbeeld een goedkoper abonnement voor de telefoon of een sport school die goedkoper is. Elke euro telt.

marco

Het is genoegzaam bekend dat landen in de financiele problemen komen door dat ze hun financien niet op orde hebben. Om deze op orde te brengen lenen landen geld op de kredietmark of brengen staatsobligaties uit. Nederland heeft een financieringstekort van 4%. D.w.z. dat uitgave hoger zijn dan onze inkomsten. In Griekenland liep het financierings tekort op naar de 9%.
Het gevaar dat het jaar erop meer geld moet lenen, om je leningen af te betalen heeft veel invloed op de staatschuld. Deze staatschuld zal steeds hoger worden.

Voor de consument is dit net zo gevaarlijk. Als je niet uitkomt met je uitgaven, zul hiervoor geld moeten lenen. Als je uitgaven patroon niet aanpast, zul ook geld moeten lenen om rond te kunnen. Het lenen houdt een keer op.
Op een bepaald moment zul een keuze moeten maken om je schulden te gaan aflossen. En ook jij zal moeten gaan bezuinigen op je uitgaven. Je uitgaven zullen in balans moeten komen met het inkomen.
Marco en Bianca