Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'!

Started by Jacob, Apr 10, 2018, 02:50 PM

Previous topic - Next topic

Jacob

Geachte leden,..

Mijn naam is Jacob. Ik ben nieuw hier en zit met een probleem waar ik maar geen antwoord voor kan vinden. Zodoende kwam ik op deze site terecht, alwaar ik hoop dat men mij hier enigszins wat verduidelijking zou kunnen geven?!?

Het volgende is het geval:

Ik heb mij in april 2014 aangemeld voor het minnelijk traject.
Dit heeft geduurd tot maart 2015 en heeft uiteindelijk geen doorgang kunnen vinden omdat ik op dat moment geen vaste woon/verblijfadres meer had! Hierdoor dus stopgezet! Zodoende hierna meteen aangemeld bij de Wsnp, alwaar ik in september 2015 het vonnis kreeg dat ik was toegelaten.

Echter...... in oktober 2014 heb ik mijn auto aan mijn oom gedaan om hiermee mijn schuld met mijn oom af te lossen. Dit had ik (is me nu heel duidelijk) dus nooit mogen doen, echter...... kan ik uit de Wsnp worden gezet terwijl dit niet in de Wsnp maar in het minnelijk traject is gebeurd?!? Bijna een jaar nadat ik toetrad tot de Wsnp! Want men dreigt nu met tussentijdse beëindiging!

chapter

op welke grond dreigen ze dan met tussentijdse beëindiging. staat lijkt mij los van wsnp.Welheb je bewust andere schuldeisers daarmee benadeeld. maar lijkt mij meer aan de hand want alleen hieropgaan ze geen tussentijdse beëindiging vragen en krijgen. heb je bv sollicitatieplicht en houd je je daar niet aan.rijd je nog in die auto rond etc

Jacob

Goedemorgen Chapter,

Allereerst mijn dank voor je antwoord.
Om in te gaan op je antwoord: Nee,... er is absoluut niets meer aan de hand dan dat ik heb geschetst.
Ik heb geen sollicitatieplicht en geen verdere problemen met de Wsnp. Ik heb mij altijd heel keurig overal aan gehouden en het is zelfs zo dat ik meer achter de zaken/Wsnp aan zit dan zij achter mij, omdat ik nu eenmaal alles tot in de puntjes goed geregeld wil hebben.

Ze willen niet zeggen waarop het besluit vd Rechter commissaris is gebaseerd! Er wordt heel geheimzinnig gedaan en op mijn vraag om met een gegronde reden/onderbouwing te komen waaróm de auto gezien wordt als de mijne, reageren ze niet!

Ik heb de auto toentertijd aan mijn oom geschonken en zodoende mijn schuld met hem vereffend.
De rechter commissaris heeft desalniettemin onlangs besloten dat de auto NÌET van mijn oom is maar van mìj. En zodoende valt de auto in mijn boedel en moet worden verkocht! Werk ik mee, dan is er misschien (ik zeg met nadruk misschien', wat dit kan men mij niet garanderen) kans dat ik in de Wsnp mag blijven. Werk ik niet mee.... dan zal er een aanvraag worden ingediend tot TTB!

Het is voor mij dus van essentieel belang om te weten of ik er uitgezet mag worden terwijl het voorval zich voordeed in het minnelijke  traject en niet in de Wsnp!

Hiermee valt of staat mijn zaak en de verder verloop van mijn traject.

Ps: En ik rijd zéker niet in deze auto. Hij is zelfs al enkele jaren geschorst en er wordt zodoende sowieso niet in gereden.

jan

Waarom zoek je geen contact met een sociaal raadsman ?
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

chapter

ik zou bij ttb in ieder geval advocaat inschakelen. Heb je oficiele bewijzen van schuld of alleen een papier. bv overschrijvingen etc. is waarde in boedel gestort in minnelijk want dat had daar ook gemoeten. vereffenen is benadelen. is de waarde veelanders kun je deze van vtlb betalen 

Jacob

Ik heb een vriend/jurist die mij, daar waar mogelijk, bijstaat! Hij heeft echter geen/weinig ervaring met de wsnp en hij vraagt zich dus af of de gebeurtenissen in het minnelijke traject 'doorgetrokken' mogen worden in de wsnp om vervolgens uit de wsnp gezet te kunnen worden!? Met het antwoord hierop valt of staat de zaak.

Er zijn, op 1 grote rekening na, vrijwel geen bewijzen op papier mbt de schulden! Het betreft o.a. geruime tijd en heel vaak kost en inwoning in moeilijke tijden. Bijspringen met rekeningen die betaald moesten worden etc etc., maar die zijn veelal contant aan mij overhandigd.

De waarde vd auto is destijds nìet in de boedel gestort.
Bij TTB zal ik uiteraard een advocaat inschakelen, echter..... ik zit nu in een soort van 'onderhandeling' met de bewindvoerder! Als ik meewerk en de auto afsta (die dus niet meer van mij is) dan heb ik een kans dat de RC mij in de wsnp laat (maar misschien ook niet en dan is ook mijn nicht nog eens haar auto kwijt)! Werk ik niet mee.... dan moet ik er uit! Ik wil voortijds uiteraard al weten of ze wel iets hebben óm mij er uit te mogen zetten en daarbij de auto van mijn nicht kunnen redden!

jan

Ja, dat mag. Het minnelijke traject is niet vrijblijfend en als hier onvolkomenheden in zitten, dan werkt dit door in de WNSP. Het gaat om het ontrekken van middelen voor de boedel. De WNSP geeft je de kans om met een schonelei te beginnen. De bewindvoerder heeft tot taak om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de boedel.
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

chapter

voordeel is dat je niet zomaar beeindiging krijgt maar je hier altijd een rechtzaak voor krijgt. Onderhandelen met bwv zit er niet in en daarmee maak je het jezelf wel lastig.Daarmee lijkje te zeggen dat jij in control bent maar als saniet ben je altijd de kwetsbaarste.
zeker als je niet kunt aantonen dat je schulden had bij je oom maak je je positie wel heel moeilijk. Zeker als om flinke waarde gaat van auto. feit blijft dat je andere schuldeisers hebt benadeeld en zodoende niet te goede trouw bent geweest. En dat is wel reden tot beëindiging. Zeker omdat schuld niet aan te tonen is alsje hier geen bewijzen van hebt en dus ook kan zijn dat je de gelden ervoor in handen hebt gekregen. Ik zou in ieder geval advies vragen aan insolventie advocaat. is toch apart specialisme

Jacob

Goedemorgen,

Mijn dank voor jullie reactie. Ik denk dat ik hier wel verder mee kom.
Het is duidelijk. Zie het somber in.

chapter

succeshoren graag hoe het afloopt en of bwv er een zaak van maakt met rc

Jacob


Jacob

Goedemiddag,

Het heeft even geduurd, maar de zaak is nog steeds lopende! Ik krijg maar niet (definitief) te horen dat ik in de wsnp mag blijvem of dat er beeindiging gaat plaatsvinden. :-(

En ik denk dat dit met het volgende te maken heeft:
Ik heb de opdracht gekregen de auto aan de hoogste bieder te verkopen, echter..... dit duurt een tijd eer er een acceptabel bedrag geboden wordt. Mijn gevoel zegt me dat de RC/bewindvoerder het allang hebben besloten dat ik er uitgezet wordt  maar dat ze wachten met mededelen totdat ik de auto heb verkocht?!?

Een vraagje: ik neem aan dat de auto naar de hoogste bieder gaat? En zoja..... wat als deze hoogste bieder een bekende, goede vriend of familie is.... mag de koop dan alsnog doorgaan?

Nog een vraagje:
Wat als degene de auto koopt en mij er mee wil laten rijden?
M.a.w.: zij koopt de auto en deze zal ook op haar naam staan uiteraard, maar ze koopt deze zodat ik er mee kan rijden! Wordt dit een probleem of mag de koper zelf uitmaken wat ze er mee doet?

chapter

Jacob spreek je je,elf niet enorm tegen. Eerst staat al jaren geschirst en nu wil je er zelf mee rijden. Op naam van ander. Klinkt mij meer als boel bewust bedonderd hebben. Vergeet niet dat je ook papieren moet overleggen van schattingen van waarde van meen 3 autozaken. Ik wens je veel wijsheid maar vind jammer dat nu pas ander verhaal eruit komt en je ineens weer beschikt over auto. Komt op mij niet fair over maar als bewust bedonderen en tja dan moet je op blaren zitten
Wat is nu belangrijker je auto os wsnp. Verkoop hem gewoon aan een autozaak en ga jezelf niet verder in ellende storten met gevolg terechte ttb. Dan heb je auto maar schulden. Mij lijkt omgedraaider logischer keuze

Jacob

Hoi Chapter,

Bedankt voor je respons.

Zo zit het absoluut niet. Ik zou je graag de exacte ins en outs hiervan willen uitleggen, maar dat doe ik toch liever niet hier zo in het open. Dat degene de auto wil kopen en er een bepaalde intentie mee heeft, daar het degene een hele goede reden voor en, geloof het of niet... die reden staat geheel los van mij. Nogmaals.... ik vind het begrijpelijk, maar zeer spijtig dat je dit denkt want zo is het absolùùt niet!
Meer kan ik je hier niet over zeggen.

Jacob

Ps: ik ben al ruim 2 mnd bezig met diverse dealers totdat mijn tante mij van de week benaderde met dit voorstel (waar zij dus haar redenen voor heeft om dit te doen. Het heeft daarbij deels met 'gunnen' te maken).
Mocht ze het doen en het mag... betaalt ze er vervolgens â,¬12.000,- voor en dat gaat rechtstreeks naar mijn boedel, dus in dit opzicht heeft dit niets te maken met oplichting van mijn kant.
Ik zou wel gek zijn:eerst betaal ik een geldbedrag om de auto in de eerste instantie aan te schaffen..... en vervolgens betaal ik nóg weer eens â,¬12.000,- voor diezelfde auto om hem weer terug te kopen omdat deze in beslag is genomen?!? Lijkt mij nogal onverstandig en onlogisch. De auto is al zeker nu niet meer het dubbele waard van waarvoor ik hem heb gekocht. Wie doet dit nou?