Ombudsman: 'Bescherm schuldenaar bij beslag op bankrekening'

Started by jan, Jan 31, 2017, 10:56 PM

Previous topic - Next topic

jan

Deurwaarders en overheidsinstanties moeten meer doen om te voorkomen dat schuldenaren bij het beslag op hun bankrekening niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Dat stelt de Nationale ombudsman woensdag.
Ombudsman Reinier van Zutphen wil vastleggen dat de zogeheten beslagvrije voet ook bij bankbeslag gaat gelden. Die beslagvrije voet is het bedrag dat mensen nodig hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat bedrag wordt wel beschermd bij beslag op loon of uitkering, maar is wettelijk niet beschermd bij een beslag op de bankrekening.

zie:

http://www.nu.nl/geldzaken/4416018/ombudsman-bescherm-schuldenaar-bij-beslag-bankrekening.html
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

Dick

Dit is nog een advies, het duurt tijd voordat dit door de politiek wordt verwerkt.
Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info

Stil-verdriet

Een herkenbaar probleem, heb je rust, dan leggen ze beslag op je bankrekening, waardoor andere schulden en boetes oplopen.

Freek en Jolanda

Quote from: Stil-verdriet on Feb 01, 2017, 10:21 PM
Een herkenbaar probleem, heb je rust, dan leggen ze beslag op je bankrekening, waardoor andere schulden en boetes oplopen.

Het duurt altijd te lang voordat men dit advies overneemt.
Freek en Jolanda

gewoon

Ha hoop hoe eerder beter,  dit ook weer zo iets wat grote ellende geeft bij mensen met schulden en meestal van alles in het honderd loopt,  wat afspraken betreft tot aan geen eten meer hebben aan toe.

Wat ook verder nauwelijks geld op levert voor de schuldeisers volgens mij,  mag ook eens door gerekend worden,  dat het fout lopen van afspraken,  en het nog langer duren dat er schulden zijn deurwaarders juist hun schuldeiser of opdrachtgever achteruit helpt.

Bij die gene  die al tot op de beslagvrije  voet aan het betalen was

Stil-verdriet

Als je nu eenmaal in die negatieve spiraal zit, kom je niet meer uit. En uiteindelijk kost het veel meer geld dan de oorspronkelijke schuld. Vaak wordt zo'n procedure enkel ingezet om te straffen en te pesten, lijkt wel.

gewoon

Ja Stil Verdriet soms lijkt het daar op,  en word het zeker ook zo ervaren,  of als directe aanval op je goede gezondheid.

En daar om is zo belangrijk dat de ombudsman dit op pakt en ook het lampje aan gaat in Den Haag.

Nogmaals het gaat dus om die gene,  die al op de beslagvrije voet aan het aflossen zijn, en stuur je alleen maar alles mee in het honderd,  voor deze mensen ZONDER dat dit geld zal op leveren.

En is alleen maar nuttig voor gerechtsdeurwaarders,  als het vermoeden er is dat iemand makkelijk kan betalen en het geld gewoon heeft,  maar zijn administratie gewoon niet bij houd komt natuurlijk ook eens voor.

Maar betekend niet,  1 op 1 dat een dergelijk paardenmiddel  gebruikt moet worden op de grote groep,  en al helemaal niet op die paar mensen die aantoonbaar bij de gerechtsdeurwaarder al iedere cent weg brengen, die ze kunnen missen.

Daar lijkt het eerder op treiteren

misschien past beter

Daar lijkt eerder op  doorslaan.