PvdA: boos over oplichting mensen met schuld (oplichting door gerechtsdeurwaarde

Started by jan, Jan 18, 2017, 04:43 PM

Previous topic - Next topic

jan

Regeringspartij PvdA is woedend over praktijken waarbij gerechtsdeurwaarders mensen met schulden hebben opgelicht. Sociaaldemocratische Kamerleden eisen dat er hard wordt opgetreden en willen beter toezicht.

Zij kaartten woensdag de kwestie aan bij de ministers van Financiën en Veiligheid en Justitie. De Kamerleden reageerden op een bericht in De Telegraaf, waaruit blijkt dat gerechtsdeurwaarderskantoor BSR, dat onlangs op de fles ging, duizenden mensen met schulden voor bij elkaar zeker drie ton heeft opgelicht.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/pvda-boos-over-oplichting-mensen-met-schuld/ar-AAlYTmy?li=AAazPsO&ocid=spartanntp
http://www.rd.nl/vandaag/economie/pvda-boos-over-oplichting-mensen-met-schuld-1.1367796
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

jan

Het is overigens niet de eerste keer dat deurwaarders worden geschort en worden vervolgd.

Je zou van een gerechtsdeurwaarder kunnen verwachten dat deze integer is. Binnen korte tijd zijn 2 gerechtsdeurwaarders failliet gegaan. Vraag is, is dit het top je van de ijsberg of is de rest integer.

Je mag toch wel iets verwachten van mensen die afgestudeerd zijn in de rechten (Meester in de Rechten MR).

Feit is dat je ze niet zomaar moet geloven en altijd hun brieven moet controleren.
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

gewoon

Ha Jan had dit ook gehoord vandaag maar heb gekozen voor een ander bericht over die rente.

Daarbij gaat mij gedachte soms terug naar Libra die bij het weggaan,  het had over het  mee huilen in het bos.

Dat incassobureaus regelmatig over de scheef gaan,  is hier op het forum gemeen goed en dat dit erger word bij die zaakjes die dreigen over de kop te gaan zal dit zeker  zijn, een wolf in het nauw,  maakt rare sprongen. ( dit spreekwoord is wegens een  verbouwing tijdelijk gesloten, ha  )

Wat triest is dat de handel en wandel pas Den Haag bereikt en in het geweer schiet,  na een failliet,  waarmee  het op straat komt te liggen hoe het er aan toegaat.

Hoe hoog opgeleide, met het volledig verstand halve waarheden verkopen,  aan die het niet meer kunnen opbrengen, of zelfs  een brief te lezen,  laat staan door spitten.   


jan

@gewoon, deurwaarders komen nu zelf in de financiële problemen, het merendeel heeft problemen. Je zou kunnen verwachten dat enkele tientallen deurwaarders dit jaar kerst en waarschijnlijk passen niet meer gaan halen.

Ze maken zeker rare sprongen, even creatief incasseren over de rug van iemand in de problemen.

QuoteHet komt de laatste jaren steeds vaker voor dat deurwaarders (tijdelijk) uit hun functie worden gezet. De schorsingszaak toont aan dat de ruim tweehonderd deurwaarderskantoren in ons land het momenteel financieel zwaar hebben. Maar liefst de helft van de kantoren zou niet aan de solvabiliteitseisen voldoen. „Vele tientallen daarvan zijn in feite technisch failliet”, meldde een ingewijde al eerder aan De Telegraaf. Toezichthouder BFT zou niet al te hard durven optreden, waardoor het toch al wankele aanzien van de beroepsgroep nog verder wordt aangetast.

Het aantal rechterlijke vonnissen dat deurwaarders moeten uitvoeren, door bijvoorbeeld beslag te leggen bij een schuldenaar, is afgelopen jaren drastisch teruggelopen doordat schuldeisers wegens gestegen griffierechten afzien van een gang naar de rechter. Bij schulden tot zo’n vijfhonderd honderd euro loont het nauwelijks nog de moeite om naar de rechter te stappen.
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

gewoon

Ja dat is een proces wat al begonnen is tijdens de crisis op de huizen markt,  en vallen nu bij bosjes tegelijk.

En kunnen niet meer straffeloos oninbare dossiers opvoeren op de balans als debiteuren bestand om het eigenvermogen,  op te leuken.

En blijven dit bestand ook nog eens onvermoeibaar nabellen,  op zoek naar die enkele betaler.


Die zij,  op het verkeerde been getild krijgen.

Met tijd,  zal het kregen worden