verhaal van een alleenstaande mama #cocaine #kids de dupe

Started by Ladydondersteen, Apr 06, 2016, 06:27 PM

Previous topic - Next topic

Ladydondersteen

Hallo!

Ik ben een alleenstaande mama van een zoon van 9 en een dochtertje van 4.
Ik sta momenteel met mijn rug tegen de muur en moet kiezen voor schuldsanering of een andere oplossing????
Na tijden met oogkleppen op te hebben gelopen heb ik in mei 2013 de relatie met de vader van me kinderen beëindigd. Reden meneer is coca?ine verslaafd. Naar privé kliniek Solutions gebracht, maar ook dat hielp niet …. Ik wilde het netjes regelen voor de kinderen maar dat is dus niet mogelijk geweest helaas. Meneer zou meewerken aan de scheiding (getrouwd in gemeenschap van goederen) en eindelijk werd deze dan uitgesproken in januari 2015!
De woning welke we bewoonde daar kon ik de lasten alleen niet van dragen. Binnen 8 maanden had ik die gelukkig verkocht, maar wel met een verlies van bijna 25.000 euro. Net voor de kerst 2015 kreeg ik een brief van Vesting Finance of ik even het gehele bedrag binnen 10 dagen wilde betalen. Dat netjes al me gegevens overlegd en uiteraard met heel veel liefde ook die van me ex ;-)
Uiteindelijk overeen gekomen dat ik 25euro per maand betaal, en dat er het jaar erop verder word gekeken naar de stand van zaken.
Inmiddels zijn we een jaar verder en ik heb netjes opnieuw al me gegevens ingeleverd. Daar er financieel niets veranderd was ging ik ervan uit dat de huidige betaling regeling gehandhaafd zou blijven…. Echter het tegendeel bleek waar en men verdubbeld hem!!! Dus ik moet nu 50euro per maand gaan betalen….  en dan kan ik echt niet missen. Ik heb dat ook aangegeven en meneer belde mij ik laat me onder tafel praten en in een hoek duwen want ik sla totaal dicht. In dat gesprek zei hij dat die 50 euro blijft staan en hij daar niet van afwijkt en dat ik me abonnementen maar moet gaan verlagen, en dat ik dan hun kan aflossen…. Mijn opmerking dat er ten opzichte van vorig jaar aan mijn financiële situatie niets is gewijzigd daar gaat hij niet op in en begint opnieuw over me abonnementen. Tevens word er niet in gegaan op mijn vraag van goh betaald mijn ex ook…. Want dan schenden men het recht op de privacy #onzin vind ik natuurlijk, want in het kader van 2 mensen die aansprakelijk zijn mag de andere persoon gerust weten wat er betaald word of niet lijkt mij…. Maar dat ter zijde…
Mijn schulden zijn als volgt;
Hypotheek schuld van bijna 25.000euro (inlossing afgelopen jaar a 25 euro per maand) (ex heeft toen dus deels meebetaald)
Een credit card schuld van bijna 917euro (was 1250) (inlossing a 18 euro per maand)
En de schuld bij de verkopend makelaar van nu nog 1265 euro. (was 1815) (inlossing a 25 euro per maand)
Belastingdienst aangifte IB 2015 mag ik zon 1.200euro over betalen. (nog te ontvangen natuurlijk)
De betalingsregeling van de creditcard en verkopend makelaar dat loopt gewoon goed.

Ik ben een alleenstaande moeder met een WAO-uitkering van 1033 euro netto. Ik heb 2 kleine kinderen (een uit 2006 en een uit 2011) en ontvang geen alimentatie. 
Ik kan van Familie wat geld lenen mits ik ING kan afkopen tegen finale kwijting…. Anders niet. De reden dat ze dat willen doen is omdat ze zien hoe ik hier zowel psychisch als lichamelijk onder leid, om maar te zwijgen dat deze gehele situatie nu niet bevorderlijk is voor me kids. En ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat voor me kiezen gehad heb…
Is er iemand die me kan vertellen hoe afkopen werkt? en tegen wat voor % en moet ik daar alle schuld eisers in mee nemen of alleen ING? Kan ik dat minnelijke traject ook zelf opstarten???

Gezien mijn inkomen en toeslagen zit ik naar zeggen al op me maximum aflossing. Als ik de schuldsanering in ga word er max. circa 100,euro afgelost over een periode van 3 jaar dus totaal zon 3.600euro

Help!

Thx!

gewoon

Welkom op het forum Ladydondersteen

Met een aflossing van E 100,-- per maand gaat het echt oneerlijk lang duren en kom je er niet uit alleen al de rente op die E 25.000,-- kun je amper voldoen dus is het enige de schuldverlening in te gaan.

Om er zo na drie jaar weer een nieuw leven te kunnen beginnen je ex zal ook nauwelijks wat kunnen aflossen en zal de ING daar hun pijlen op gaan richten na dat je een schone lei hebt gekregen.

En ben van gedachte dat een saneringscredit lastig zal zijn omdat het bedrag wat je kun aanbieden erg laag is,  en het de WSNP zal gaan worden.

Neem deze drempel tot schuldhulp verlening met overtuiging, want dit kun je niet op eigen kracht dragen 

Denk ik dus en zie wel hoe andere dit zien.

En hou vol

burningspirit

Hallo Ladydondersteen,
Ook van mij een welkom hier.
Ik denk er hetzelfde over als Gewoon.
Deze schuld is problematisch en de bank zal niet snel een finale kwijting geven in jullie geval. Ga voor een schuldregeling en probeer de drie jaar uit te zingen. Daarna ben je vrij. Het is wel even flink bikkelen maar dan heb je ook wat.
Hou vol Lady en sterkte gewenst!
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

sacredfour

Quote<Adres>

Uw ref.
Onze ref.
Datum


Geachte heer,mevrouw,

In bovengenoemde zaak deel ik u mede dat ik op dit moment een inventarisatie aan het maken ben aangaande de schuldenlast van cliënt , de heer (mevrouw) <> te <>

Ik wil u dan ook vriendelijk verzoeken om cliënt een uitstel van twee maanden te geven, zodat ik alle schulden in kaart kan brengen. Hierna zal ik een betalingsvoorstel doen.

Client heeft de mogelijkheid om met een (familie)lening een aantal schuldeisers een bedrag aan te bieden voor finale kwijting.
Schuldeisers die hieraan mee willen werken, zullen preferent zijn in de rang voor het verdelen van de beschikbare  geldsom. 

Cliënt zijn  financiële situatie is zo slecht dat schuldsanering niet uit te sluiten is. Ik hoop dan ook dat u  ons voorstel voor een eenmalige betaling voor finale kwijting zal accepteren.

In het geval dat u ons verzoek, in alle redelijkheid opgesteld, afwijst,  zal ik verder met u in onderhandeling gaan om toch nog tot een passende oplossing te komen voor de betaling van deze vordering.

Medio <> zal ik bij u op de zaak terugkomen.

Met vriendelijke groet,
<>
<afzender>

(Geschreven door een advocaat of iemand van de schuldhulpverlening zal dit meer inpakt hebben dan dat je de brief voor je zelf schrijft. Maar in principe kan iedereen je schuldhulpverlener zijn!)

Schrijf deze brief aan al je schuldeisers.
Het zou nog beter zijn als een schuldhulpverlener dit voor je doet.
Ik denk zelf dat de bank een bod van 20% zal accepteren, maar begin met een lager bod.

De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

Ladydondersteen

#4
@Gewoon & BurningSpirit; Dankjewel maar dit is me laatste stohalm en ik hoop dat ze er akkoord mee gaan.

@Sacredfour; ben ik VFF (VestingFinanceFidition) verplicht om in te lichten over de regeling welke ik met de andere schuldenaren tref? die regelingen lopen namelijk goed, en dit is gewoon me nekkebreker....

Ik wilde nu eigenlijk gewoon een brief schrijven met een betaling voorstel van 10% a 2170,96 tegen finale kwijting...

Ik heb 18 april een afspraak met het Wijkteam hier in Zaanstad. Kan ik hun dat het beste laten doen .... of kan ik zelf deze stap al zetten.... wat is wijsheid?????

sacredfour

De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

Ladydondersteen

Oke thx dan wacht ik de afspraak van de 18e gewoon af

bedankt voor jullie hulp!

Marjan12

Ik wens je veel sterkte toe voor de 18e, je zit in een lastiger situatie dan de meeste hier.

Ladydondersteen

Hi

18 april eerste gesprek gehad met het Wijkteam. Berekeningen worden uitgevoerd en ik blijf erbij dat ik het wil afkopen.... Dat er in de scheidings papieren staat dat beide de helft van de schuld dienen te dragen dat maakt schijnbaar niet uit. Ze mocht niet zeggen of mijn ex (ook woonachtig in de Zaanstreek) in het systeem zit. #recht van de privancy wat in mijn oren onzin is... Net als de man van Vesting Finance begon ze over het dure ziggo abo. a 70euro. En ja ik ben me er volkomen van bewust dat het een onwijs duur abo is, maar ik kan en doe verder niets met mijn kinderen, en op het moment dat ik de tv aan zet en me meissie Dora kan kijken wat dus alleen in dit abo zit, heb ik ook even rust.

Vandaag (10-5) 2e gesprek gehad met iemand van de financie erbij.
Gezien mijn inkomen en de beslag vrije voet gaat er maandelijks een bedrag ingehouden worden van 43/48 euro (in afwachting van de berekening)
Om het makkelijk te houden reken ik met 50euro a 36 maanden dat is 1800 euro als ik de schuldsanering in ga.

Die 1800euro moet dan verdeeld worden over de 3 schuldeissers!

ING/VF is de grootste
Dan de verkopend makelaar
Dan de creditcard maatschappij.
Belastingdienst heb ik nog geen officiel schrijven van.

Ik betaal nu circa 70euro af aan me schulden dus als ik kijk gaan ik er nog op vooruit ook als ik de schuldsanering in ga???? WTF??? *grote_ogen*

Kleine voetnoot; de financieel specialiste gaf al aan dat ze een soort gelijke zaak heeft, men een voorstel gedaan had tot SaneringsCrediet en men van VestingFinance gewoon bot zegt "nee hoor we willen dat deze mensen een lesje leren en gaan niet akoord met het voorstel ze gaan de WSNP maar in!" Hoe ziek in je hoofd ben je dan vraag ik me echt af.... Gaan ik vechten tegen een bierkaai, of moet ik me meteen maar naar de slachtbank brengen????

De brief gaat er zo in elk geval eindelijk uit en afgelopen weekend heb ik de eerste aanmaning gekregen.

Ladydondersteen

Gisteren na een kleine herrinering eindelijk de VTLB Berkening gekregen.
Als ik de schuldsanering in ga komt het VTLB bedrag op 71,35 euro.
Dat is dus op een paar euro na min of meer gelijk aan wat ik nu betaal.

Zelf kan ik zo'n 2000euro bij elkaar krijgen voor de schuld en wil daarmee graag een betalings voorstel doen tegen finale kwijting. Hoe kan ik zon brief schrijven?

Thx!

sacredfour

Cliënt heeft de mogelijkheid om met een (familie)lening een aantal schuldeisers een bedrag aan te bieden voor finale kwijting.
Schuldeisers die hieraan mee willen werken, zullen preferent zijn in de rang voor het verdelen van de beschikbare  geldsom. 

Cliënt zijn  financiële situatie is zo slecht dat schuldsanering niet uit te sluiten is. Ik hoop dan ook dat u  ons voorstel voor een eenmalige betaling voor finale kwijting zal accepteren.

In het geval dat u ons verzoek, in alle redelijkheid opgesteld, afwijst,  zal ik verder met u in onderhandeling gaan om toch nog tot een passende oplossing te komen voor de betaling van deze vordering.


Lady, bij welke bank heb je een restschuld hypotheek? Heeft de bank de schuld betekend d.m.v. een exploot?
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.