Forum > Verzekeringen

Afgemeld wanbetaler maar wel een achterstand cvz/cjib

(1/5) > >>

Licht:
Ik ben nieuw en ik heb geen idee of ik het hier goed plaats. Maar goed

Zoals jullie in de titel al lezen ik heb een achterstand cvz/cjib. Ik ben drie jaar geleden aangemeld bij het cvz als wanbetaler omdat ik door werkloosheid mijn zorg premie niet meer kon betalen. Bij de zorgverzekeraar was er een schuld Dit Is toen bij Ggn komen te liggen dit ging om een groot bedrag aan ongeplande niet vergoede behandelingen/eigen risico en premie.  Ik heb met een welwillende Ggn toen een regeling kunnen afsluiten om ervoor te zorgen dat ik de hoofdsom in zou lopen en ik weer afgemeld zou worden. Toen ik weer ziek werd en weer oog in oog stond met een hele hoge rekening. 
Ondertussen  kwam het cjib met maandelijks een mooie brief en na een poosje het lavg.Lang verhaal kort maken.

Ik had vier partijen die geld wilde zien maar ik kon er drie betalen.  ik heb er toen voor gekozen ggn lagv en de zorgverzekeraar af te lossen niet geheel zonder effect want ik ben sinds een 5 dagen afgemeld bij het cvz als wanbetaler door de zorgverzekeraar.
Dit houd dus in dat ik mijn premie zelf kan gaan betalen aan de zorgverzekeraar. 


Maar nu er staat nog een 3600 euro open bij het cjib wat nu waar ik van uit ga bij het lagv komt te liggen. Ik heb daar een regeling lopen omdat ze telkens in etappes komen nu loopt het verder niet meer op. En het licht aan het eind van de tunnel lijkt in eens heel ver weg. Want wat gaan hun doen? Laten ze mijn regeling doorlopen of komen ze nu in eens alles incasseren?  Moet ik een nieuwe regeling treffen?  Of Is dit niet meer mogelijk?

Even ter verduidelijking ik ben niet langer werkloos en ben verder altijd mijn verplichtingen nagekomen er zijn dus geen verdere achterstanden huur energie etc etc etc loopt Allemaal perfect.

De angst voor het onbekende slaat wel een beetje toe. Ik zou graag duidelijkheid willen over de volgende stappen. Ik zit er niet op te wachten om met 3 kleintjes straks alles kwijt te zijn. Ik heb zelfs al zitten denken om een lening af te sluiten maar Is dat wijs?  Betalen kan ik het wel net als een regeling van 150 euro maar de vraag Is dan gaan ze er mee akkoord?

Beetje onsamenhangend verhaal maar misschien Is er iemand die mij helderheid kan bieden

gewoon:
Ha Licht

Als het goed is krijg je een eind afrekening van CJIB en gaat die 30% verhoging er weer van af dus kun je volgens mij een betaling voorstel verwachten om in 36 maanden E 2.770,-- te voldoen in termijnen van E 76,95 per maand zonder verder bij komende rente.

Dus zeker niet gaan lenen hier voor kost je dan veel meer.

Groet

Licht:
Hoi gewoon,

Ik zit even heel erg dwaas voor mij uit te staren na het lezen van je berichtje.  Pas nu dringt het door wat je nu eigenlijk zegt. Ik krijg dus rust? Ik krijg dus een voorstel van het cjib? 
Wat zou dat heerlijk zijn.

Ik was echt al aan het kijken naar een lening omdat ik bang was dat ik alles binnen een hele korte periode moest betalen.

Ik ben je heel erg dankbaar voor je snelle antwoord. 

gewoon:
Ja zo moet het gaan worden, je hebt namelijk dit heel goed gedaan door de oorspronkelijk achterstanden waardoor je wanbetaler was, nu volledig te voldoen.

En ben je nu ( schurk af ) en komt er een eerlijk voorstel na jou toe door CJIBLaat het aub weten hoe het je verder vergaat,  en of mijn antwoord klopt ben daar zeker van maar.


Lees ook de afkorting LAGV kun je mijn zeggen waar dit voor staat

Licht:
Lavg is de Land Ass van gerechtsdeurwaarders

Het cjib had het eerste deel van  openstaande bedrag daar heen gedaan. Een daar hebben ze al 1200 euro liggen van mij (was een deel van 1800 euro) 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version
Mobile View