45-plussers vaker in de schuldsanering

Started by jan, Mar 24, 2015, 05:14 PM

Previous topic - Next topic

jan

 DEN HAAG - Personen die in de schuldsanering terechtkomen zijn steeds vaker 45 jaar of ouder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Over de gehele linie is wel een daling te zien van het aantal mensen dat een schuldsaneringstraject ingaat. Het aantal toelatingen liep in 2014 voor het derde jaar op rij terug.
   
Relatief meer 45-plussers moesten hun toevlucht nemen tot de regeling. Volgens het CBS hebben veel mensen in deze leeftijdsgroep het moeilijk. De werkloosheid stijgt er nog steeds en een aanzienlijk deel van de langdurig werklozen valt bovendien binnen deze groep.

In totaal gingen vorig jaar 12.300 particulieren en zelfstandig ondernemers de schuldsanering in, 1 procent minder dan in 2013. Behalve met economische factoren heeft deze daling ook te maken met steeds strengere toelatingseisen en het bestaan van alternatieve oplossingen.

45- tot 55-jarigen waren met ruim 3500 personen goed voor 29 procent van alle nieuwe schuldsaneringen. Meer dan tien jaar terug, in 2002, was dit nog 18 procent. Het aandeel 55- tot 65-jarigen in de schuldsanering is veel kleiner, maar verdubbelde wel sinds 2002 van 7 naar 14 procent vorig jaar. Door de vergrijzing vallen er ook meer mensen in de oudere leeftijdscategorieën.

Er zitten nu zo'n 39.000 personen in een schuldsaneringstraject, 2 procent minder dan eind 2013. Ruim 13.000 personen rondden vorig jaar het traject af. Vier van de vijf schuldsaneringen eindigden met een zogeheten schone lei, iets meer dan een jaar eerder.

Bron http://www.telegraaf.nl/dft/geld/23840319/__45-plussers_vaker_in_de_schuldsanering__.html
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

MathiasRots

Het cohort tussen de 40 en 50 heeft de woningen op de toppen gekocht en hebben daarna te maken gekregen met de (banken) crisis. Boven de 40 ben je al bijna niet meer interessant voor werkgevers en ZZP-en wil ik (bijna) iedereen afraden.

Chrissie

En de scheidingen niet te vergeten daar komen ook vaak schulden van
Sinds januari 2016 schuldenvrij.

marco

Schulden kan  iedereen overkomen. Het leed is voor iedereen niet te overzien.
Marco en Bianca