houd het dan nooit op!

Started by king2008, Jun 28, 2014, 09:41 AM

Previous topic - Next topic

king2008

hallo allemaal,

wij zitten nu sinds 2 maanden bij budgetbeheer, en we worden er nu al een beetje gek van.
vorige maand hebben we steeds moeten bellen waar ons geld bleef, natuurlijk zijn we daar ook boos om geworden zonder dat we het wisten ging ons geld ineens naar budgetbeheer. ze hebben ons toen verteld dat we nog in de opstap fase zaten en dat het dan altijd wat langer zou duren..
Maandag is onze loon bij budgetbeheer binnen gekomen en ja hoor we hebben nu nog steeds geen geld.. we kunnen nu dus kijken hoe we het weekend moeten door komen.
we hebben sinds 2 weken nu weer lekker ons eigen huisje en maandag word ook nog eens de huur afgehaald (vraag me af hoe als we geen geld hebben) de eerste maand huur moesten we namelijk zelf betalen en daarna ging budgetbeheer het overnemen.
we worden langzaam een beetje gek van alles..

WSNP is ook nog steeds niet opgestart.
ga maandag maar weer eens contact met de gemeente opnemen dat het echt eens aangepakt moet worden. langzaam raakt al onze energie hierin op..

groetjes
King2008

Buster

Hoi King,

Heb even geen goede raad voor je.
Adem in,.. adem uit.
Ook al koop je niks voor: de gemeente heeft het grof laten liggen.
In tekst en uitleg en in voortmaken met een beetje tempo.
Als je volgende week nog geen geld hebt en in de knel komt met de vaste lasten, neem dan even contact op met de verhuurder om alles uit te leggen.
Vaak krijg je dan wel medewerking en wat uitstel om zaken voor elkaar te krijgen.

Tis een dooddoener maar,...: hou vol!

king2008

hallo Buster,

ook al heb je even geen raad toch bedankt voor de steun.
we proberen het allemaal zo postief en zo goed mogelijk te zien.
ik ga maandag ook weer direct contact opnemen met de gemeente dat ze er vaart achter moeten zetten.
wij hebben nu dan weer een eigen woning en we hebben nu dan ook rechtsbijstand. deze gaat achter 2 maanden van kracht. als dan nog niks geregeld zou zijn zouden we die dan kunnen inschakelen?

groetjes
king2008

Buster

Info vragen kan nooit geen kwaad. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent.

Knap van je dat je positief probeert te blijven.
Het is niet altijd makkelijk.

Toi toi toi

chapter

vervelend dat zo loopt king
toch zou ik eerst zelf gesprek aangaan, vraag me af of rechtsbijstand hierin positief effect heeft je hebt van gemeente de verklaring nodig en meteen dreigen met rechtsbijstand kan ook juist het nog meer vertragen.
J bent erg afhankelijk van deze verklaring in de aanvraag wsnp
Ik zou wel zeker een afspraak plannen met de schuldconsulent en uitleg vragen en probeer netjes te blijven zonder teveel emotie hoe moeilijk ook
Fijn dat jullie nu een huisje hebben, op naar een mooie en vooral schuldenvrije toekomst

king2008

hallo chapter en buster,

vandaag contact gehad met gemeente waar we nu wonen en haar het hele verhaal uitgelegd. we gaan daar achter 2 weken op gesprek en de gemeente ging dan zorgen dat ze alle papieren binnen hadden om de WSNP aan te vragen.

We weten dat hier een wachttijd aan zit van 3 a 4 maanden dus nog even volhouden en dan gaat het eindelijk beginnen. hopelijk zullen we dan als gezin ook meer rust krijgen en niet de hele tijd in de stress zitten.

vandaag ook contact gehad met budgetbeheer gehad waar ons geld nu blijft, (dit hadden we vorige week dinsdag al moeten krijgen) en we hadden gelukkig en hele aardige en behulpzame man aan de telefoon die ons kon vertellen dat we pas op 8 juli ons geld kregen, wij hem gelijk verteld dat de afspraak was dat we het geld krijgen 1 dag nadat hun het binnen hebben gekregen, en ja hoor het stond ook in ons dossier maar ze waren het vergeten toe te passen. gelukkig is die man zo aardig geweest om gelijk alles te regelen en te zorgen dat we morgen al ons geld krijgen.

toch weer iets positiefs gebeurd vandaag. nu hopen dat we dit vol kunnen houden en dat we achter een paar maanden in de WSNP zitten.

groetjes
king2008

chapter

fijn king dat het goed verlopen is en je het geld krijgt
Hopelijk worden jullie meteen toegelaten en komt er rust in jullie gezin

Buster

Wat een wereld van verschil een beetje begrip kan maken.

Ben heel blij dit te lezen.