WAARSCHUWING!! minderloonbeslag.nl

Started by Buster, May 04, 2014, 11:43 PM

Previous topic - Next topic

Buster

QuoteVia www.schuldinfo.nl en www.kbvg.nl

Via de website www.minderloonbeslag.nl, en zelfs langs de deur, biedt het bedrijf Uw Advies hulp aan mensen die te maken hebben met loonbeslag. Het bedrijf belooft er voor te zorgen dat men bij loonbeslag meer overhoudt om van te leven. Dit gebeurt echter middels een illegale constructie en tegen betaling. Deurwaarders stappen naar de rechter om het misbruik van mensen met schulden en de benadeling van andere schuldeisers tegen te gaan.
De Amsterdamse Voorzieningenrechter maakte gisteren een einde aan een truc waarbij het bedrijf Uw Advies BV met nepvorderingen probeerde geld terug te sluizen bij een loonbeslag.
De rechter oordeelde in Kort Geding dat het aannemelijk is dat partijen valsheid in geschrifte hebben gepleegd. De gerechtsdeurwaarder hoeft het beslag van UW Advies niet mee te nemen in de verdeling.

Uw Advies BV wierf via internet klanten op de site www.minderloonbeslag.nl en beloofde hen de inhoudingen van een loonbeslag te verminderen, zodat zij meer zouden overhouden om van te leven. Om dat te bewerkstelligen moest het bedrijf eerst zelf schuldeiser worden. Dat gebeurde door torenhoge rekeningen te fingeren voor mondelinge adviezen. Het bedrijf stapte dan met de schuldenaar naar de notaris, die de schuld in een akte vastlegde. Met die akte werd opdracht gegeven om ook beslag te leggen op het loon van de schuldenaar. Van het bedrag dat uit het loonbeslag werd ontvangen , was 20% voor het bedrijf en de rest werd doorgestort aan de schuldenaar.

“Een lucratieve truc”, zegt John Wisseborn, voorzitter van de KBvG. “De schuldenaar realiseert zich echter niet dat zijn schulden werden verdubbeld en dat het dus ook twee keer zo lang zou duren voordat alles afgelost zou zijn.”

“De gerechtsdeurwaarder opereert onafhankelijk en kan bij dit soort twijfelachtige praktijken zelf naar de rechter stappen. Dat hebben we in dit geval ook gedaan. Het is goed dat de rechter korte metten maakt met dit soort praktijken en wij overwegen gezien deze uitspraak om aangifte te doen tegen het bedrijf dat met deze gefingeerde vorderingen valsheid in geschrifte heeft gepleegd.
Bovendien had naar onze overtuiging de notaris die hier zijn medewerking aan heeft verleend ook moeten zien dat dit niet in de haak was en wij overwegen tegen die notaris een tuchtklacht in te dienen” kondigt Wisseborn aan.

Dick

Een stelletje dubieuze heren..............
Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info

Buster

Je zou toch denken dat een kale kip een hele slechte financiële doelgroep zou zijn?  ::)

burningspirit

misschien hebben kale kippen gewoon weinig weerstand..... en dat weten die boeven precies
ik vind dit echt heel erg..... soort van diefstal bij mensen die al diep in de sores zitten, die al overvallen worden door de onbegrijpelijke taal bij beslagleggingen..... en daardoor misschien minder alert zijn?
doet me denken aan iets wat ons overkwam: inbraak met als doel o.a. onze voorraadkast, gevuld met potten en blikken gekregen van de voedselbank.... ook zo ongelooflijk onbegrijpelijk zoiets
brrrrr
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

chapter

niet alle schuldenaren zijn kale kip
vind deze truc belachelijk maar als je 1000 euro aan loonbeslag hebt en niet rond kunt komen en zo n bedrijf beloofd van wel. kan ik me wel voorstellen dat mensen ermee in zee gaan om meer over te houden.
goed dat zulke aangepakt worden

sacredfour

Het is echter wel een interessante constructie, als je het loon voor dit bedrijf even wegdenkt. Je zou dit kunnen doen als je schuldeiser een familielid is waarbij je ook daadwerkelijk een schuld hebt. Door een akte op te maken bij de notaris is er een executoriale titel en kan er beslag gelegd worden zonder tussenkomst van de rechter. Hetzelfde wat de bank doet met een hypotheek. Het familielid mag wel een bepaald bedrag schenken. Ik moet hier nog eens goed over nadenken!
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

gewoon

Hoi denk dat deze constructie niet nieuw zal zijn en weleens vaker voor komt, om iemand te helpen maar, het venijn zit in de staart,  als het gaat om het ontstaan van schulden die niet ter goeder trouw zijn.

Het is alleen olie dom om te denken dat je rond zo,n constructie, een bedrijfje kunt beginnen 

sacredfour

#7
Dat klopt gewoon, vandaar ook mijn vetgedrukte letters. Een bijkomend probleem zijn de dure notariskosten.
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.