Inkasso Unie en Credit Yard failliet verklaard

Started by Buster, Apr 25, 2014, 12:33 AM

Previous topic - Next topic

Buster

Dit lees ik net (artikel is van 16 april,..)

QuoteEINDHOVEN - Het bedrijf Inkasso Unie in Eindhoven is dinsdag failliet verklaard. Inkasso Unie bestaat al 45 jaar en maakte in Eindhoven naam als incasso bureau.

Bij het bedrijf werkten nog ongeveer 80 mensen. Zij zijn nog aan het werk omdat de mogelijkheden van een doorstart worden bekeken.

Het faillissement van Inkasso Unie is bevestigd door de rechtbank in Den Bosch. Curator in het faillissement is Geurt te Biesebeek. Inkasso Unie is een van de grootste dochterondernemingen van de Credit Yard Group. Afgelopen maandag werd moedermaatschappij Credit Card Financial Services al failliet verklaard. Toen was van een faillissement van Inkasso Unie nog geen sprake.

Inkasso Unie zegt van zichzelf marktleider te zijn in de zorg- en openbaar vervoersector. Inkasso Unie richtte zich met name op het midden- en kleinbedrijf.
http://www.ed.nl/economie/inkasso-unie-failliet-verklaard-1.4318732?utm_content=bufferfdb13&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Als je aflost via een van deze kantoren vraag dan na bij de schuldeiser of de aflossing is aangekomen. Mocht dat niet het geval zijn vraag dan hoe de aflossingen voortaan moeten worden gedaan. De niet aangekomen aflossingen moeten wel als afgelost worden beschouwd.

sacredfour

Wacht verder even met je betalingen totdat de nieuwe schuldeiser of de curator dit weer van je verlangt.
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

Buster

Aanvulling van vandaag, Telegraaf:

QuoteIncassobureaus en deurwaarderskantoren worden ook zelf hard getroffen door de economische crisis. Zozeer zelfs dat geld dat in opdracht voor opdrachtgevers bij schuldenaars is binnengehaald, soms wordt gebruikt om het eigen hoofd boven water te houden.

„We hebben het zwaar”, zegt voorzitter Jan Franssen van Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI). „Onze branche komt weliswaar om in het werk door de economische malaise, waardoor de indruk bestaat dat we gouden tijden beleven. Maar er valt vaak niets meer te halen bij de debiteuren. Bij ’no cure no pay’ sta je dan met lege handen.”

Lees hier het volledige artikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22573184/__Deurwaarders_aan_de_grond__.html

Ter aanvulling: Credit Yard Finance heeft jarenlang gehandeld in het opkopen van verjaarde vorderingen. Deze opdrachten gaven zij uit handen aan,.. EDR. Je weet wel die van de standaard dreiging om je op te nemen in een wanbetalers register waardoor je geen mobiel abonnement meer kan afsluiten.

Xdewit

wat vreselijk voor die mensen. Misschien verliezen ze wel hun baan en na een korte WW een bijstand waarna ze mogen participeren in de plantsoenendienst of ander vrijwilligerswerk. Achterstanden en schulden kunnen doorgeschoven worden naar de nog bestaande deurwaarders of incasso bureaus. Dan is het cirkeltje mooi rond.Buster

#4
Ze kunnen zich ook melden bij de KvK en een incassobureau beginnen, daar schijn je helemaal geen papiertje of iets voor nodig te hebben.

Ik vraag me trouwens af waar meneer Franssen de kennis vandaan heeft dat de politiek zich nu wel gaat buigen over een gedragscode,.. Het zou meer dan welkom zijn,...

nooitmeer

De betalingen komen toch op een derde geld rekening waar de curator in beginsel geen beslag op kan leggen?
zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!

Xdewit

He bah Buster, er was iets met koekjes en eigen deeg ;)
enne breng ze nu niet op ideeen ;)