Update

Started by JohnD, Apr 03, 2014, 05:06 PM

Previous topic - Next topic

JohnD

Tis alweer een tijdje geleden, maar wel weer eens tijd voor een update en tussenstand...

Het goede nieuws: het huis is o.v.b. verkocht.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, veel discussies, geruzie en juridisch gedoe..maar er is een sprankje lich aan het einde van de tunnel.

Woensdag a.s. tekenen we de koopakte bij de notaris, dan heeft de koper 4 weken de tijd voor de financiering en 5 weken voor de bank garantie. De overdracht is op 30 juni.

De restschuld is dan eindelijk bekend, verlies huis is 91.500 + 10.000 achterstand = 101.500,-
Dan nog de gezamenlijke schulden: 39.000+ 4000+2000+400= 45.400+101.500,-=146.900

Er zal nog wel het een en ander bijkomen dus zo'n 150.000,- samen met mijn ex.

We gaan beiden afzonderlijk proberen via het minnelijk traject alles op te lossen, anders wordt het de WSNP.

Ik zit alleen nog even met regres recht, mijn ex wil dat wij hier vanaf zien omdat we elkaar anders na 3 jaar met terugwerkende kracht nog kunnen vorderen op de diverse schulden en achtestanden.

Iemand ervaring mee?

Wordt vervolgd :)

sacredfour

JohnD  Als je het aandurft kan je in verweer gaan tegen de restschuld. Het is dan wel belangrijk dat je geen nieuwe afspraak maakt met de bank.       
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

tuthola

Beste John, allereerst fijn dat het huis verkocht is....gefeliciteerd  ;)

Ik heb me ingelezen over het regresrecht en snap dat je hierover zit te dubben om er afstand van te doen.  Ik vraag me af of je hier nog afstand van kan doen of dat je dat al niet bij aanvang van de hypotheek had moeten doen.

Als het in jou geval WSNP word dan gaan alle schulden vanaf het  moment van uitspraak wsnp door de rechter in en kan er vanaf de kant van je ex naar jou of andersom niets meer geeist worden in de  vorm van geld of schulden. Op dat moment is de bank ook akkoord gegaan met deze regeling en kan daar ook niet op terugkomen na 3 jaar als onverhoeds je ex  voortijdig uit de wsnp geknikkerd word kunnen ze jou niet meer aansprakelijk stellen voor de rest schuld die je ex dan op dat moment heeft, andersom ook natuurlijk niet.

Hoe het precies zit als je in het minnelijk traject komt kon ik nergens vinden, hier komt geen rechter aan te pas dus zou hiervoor toch langs de juridische raadsleden van je gemeente gaan omdat je uiteraard na 3 jaar sappelen niet voor een verrassing wilt komen te staan.

M.vr.gr.



lonkes1984

#3
Wb regresrecht ben ik ongeveer specialist helaas haha..

Aangezien jullie allebei in een traject willen is er daarna geen sprake meer van regresrecht, aangezien de bank dan met allebei jullie trajecten akkoord gegaan is.
Komt er echter 1 in een traject en bij de ander lukt het om welke reden dan ook niet, dan heeft degene die niet in een traject komt wel een probleem.
Na afloop gaat de bank dan alles bij diegene halen, de ander heeft immers volledige kwijtschelding gekregen na doorlopen van een traject.

Wb regresrecht van diegene die niet in een traject terecht komt op de ander (regresrecht heb je pas als je betaald hebt aan 'de helft 'van de ander), is er 1 uitspraak te vinden van de rechtbank waarbij het na doorlopen van een minnelijk traject nog toegewezen is. Hierbij waren echter schriftelijke afspraken gemaakt en ook een schuldbekentenis getekend.
Deze uitspraak kwam de advocaat van mijn ex mee, om mij proberen onder druk te zetten, echter werd het gelijk door mijn advocaat onderuit gehaald vanwege de gemaakte afspraken. daarvan was bij ons geen sprake.
Nooit iets tekenen dus!
Bij WSNP is er sws geen sprake meer van regresrecht.
Na afloop van minnelijk traject zou iemand het nog kunnen proberen via de rechter (maar zoals gezegd zijn er geen positieve uitspraken over te vinden, tenminste mijn advocaat kon ze niet vinden)

Afstand van regresrecht zou ik nooit doen, immers als jullie allebei in een traject komen is er niets aan de hand.
Kom jij in een traject en je ex niet, kan zij regresrecht op jou vorderen, echter met een kleine kans van slagen bij een minnelijk traject en geen kans na WSNP.
Komt je ex in een traject en jij niet, kun jij dus ook die kleine kans niet meer toepassen na een minnelijk traject om het nog op haar te verhalen.
Voor de bank maakt het niet uit, voor hun geldt regresrecht niet en zij zullen het niet betaalde gedeelte bij de ander gaan halen (of er moet bij beiden akkoord zijn gegaan met een regeling, of sprake zijn van WSNP)

Nu het goede nieuws: gefeliciteerd met de verkoop!!!!
Don't look back.... You're not going that way!