Koning bezoekt SchuldHulpMaatje

Started by jan, Feb 04, 2014, 11:33 PM

Previous topic - Next topic

jan

QuoteDI 04 feb 2014 | 09.41
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bezoekt op 4 februari het vrijwilligersproject SchuldHulpMaatje in Midden-Delfland. Dit is een van de 60 aangesloten locaties van het landelijke netwerk van SchuldHulpMaatje. Deze vrijwilligersorganisatie ging vier jaar geleden van start als initiatief van de landelijke kerken en christelijke organisaties. Doel is om de groeiende schuldenproblematiek tegen te gaan. Binnen het landelijke netwerk van SchuldHulpMaatje zijn inmiddels zo’n 1.250 vrijwilligers actief.

Eindelijk de aandacht die dit project verdient.

QuoteDe kerken namen het initiatief voor SchuldHulpMaatje als reactie op het interkerkelijk onderzoek 'Armoede in Nederland'. Hieruit bleek dat schulden een belangrijke oorzaak zijn van armoede. SchuldHulpMaatje geeft plaatselijke kerken een handvat om op deskundige wijze, mensen met schulden preventief te ondersteunen en nieuwe schulden te voorkomen. De getrainde vrijwilligers komen als maatje langszij en ondersteunen mensen om weer grip op hun financiën te krijgen. Zij geven persoonlijke aandacht en deskundige hulp dragen eraan bij dat aanzienlijk meer mensen erin slagen hun schulden op te lossen en ook in de toekomst schuldenvrij te blijven.

De vele vrijwilligers binnen SchuldHulpMaatje verrichten hun werk met hart en ziel. Voor het lokale project Midden-Delfland van SchuldHulpMaatje en voor het gehele landelijke netwerk is het een grote eer dat Koning Willem-Alexander zich op de hoogte stelt van hun werk.

Schulphulpmaatje geeft gratis hulp. Velen mensen zijn door schuldhulpmaatje geholpen. Ze weten ook de weg in schuldhulp land.

QuoteKoning Willem-Alexander is samen met Koningin Máxima Beschermpaar van het Oranje Fonds, dat diverse plaatselijke projecten van SchuldHulpMaatje financieel steunt. De projecten ontvangen daarnaast subsidies van plaatselijke kerken, lokale overheden en fondsen, waaronder het Skanfonds. Dit fonds maakt tevens de landelijke coördinatie van de opbouw van SchuldHulpMaatje mogelijk.

SchuldHulpMaatje in een initiatief van Kerk in Actie (het diaconale en zendingswerk van de Protestantse Kerk), het Landelijk Katholiek Diaconaal Beraad, de Evangelische Alliantie, Perki Nederland, de Vincentius Vereniging Nederland, lokale afdelingen van de Protestantse Christelijke Ouderen Bond en de drie diaconale steunpunten van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Nederlandse Gereformeerde Kerk en de Christelijk Gereformeerde Kerk. Zij werken in de uitvoering samen met NEN 8048 gecertificeerde schuldhulpverleners van Stichting de Budgetteer, Parmenas en Stichting Encour.

Bron: PKN 

Het had een project kunnen zijn van de SP  ;)

Bron: http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=26610

Link SchuldHulpMaatje http://schuldhulpmaatje.nl

Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

Xdewit

kijk, prachtig initiatief van de kerken!
Jammer dat de SP de boot heeft gemist in deze. Heb al vaker aangekaart dat er andere focus moet zijn, maar merk dat vaak 'acties' worden opgezet waar 'lekker veel media aandacht' voor is.Buster

hahaha, Xdewit, Jan zet dat erbij omdat hij ze graag heeft en het forum officieel a-politiek is.
Als er een partij is dat altijd, lokaal en landelijk zijn nek uitsteekt voor schuldenaren dan is het de SP wel ;)
Maar goed, a-politiek dus,.. ;) 

jan

Mee eens, naast het initiatief van de kerken heeft de SP vanuit de kamer ook veel aandacht voor de schuldproblematiek en neemt hier ook het initiatief in samen met de CU. De kerk wordt bredere gedragen door de bevolking dan de SP.

Ik ben blij dat er een stichting is zoals schuldhulpmaatje, die zich ontfermt over ons, schuldenaren. En hier mag best wel wat meer aandacht voor zijn. Ook vanuit de SP!
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

jan

QuoteJan zet dat erbij omdat hij ze graag heeft en het forum officieel a-politiek

Sorry Rene, Dick en Peter  :-X
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

Xdewit