LET OP fout door belastingdienst bij Voorlopige aanslag 2014

Started by Kaatje, Jan 06, 2014, 12:45 PM

Previous topic - Next topic

Kaatje

Als je een voorlopige aanslag 2014 krijgt, controleer deze dan goed!! Mochten er fouten in zitten, laat dit dan aanpassen en controleer elke brief die je van de belastingdienst krijgt of het wel klopt wat er in staat.

http://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/fiscus-weer-in-de-fout/

De Belastingdienst heeft nog meer fouten gemaakt in de voorlopige aanslag 2014 dan vorige week bekend werd. Wie al netjes alles had ingevuld, moet dat waarschijnlijk opnieuw doen, schrijft De Telegraaf.

Belastingschijf
Het tarief in de eerste belastingschijf is een stuk hoger dan bedoeld. Dat is ook zo bij het percentage in box 2, waar vooral bedrijven en aandeelhouders mee te maken hebben. De tarieven staan nog op het oude niveau.

Zelf aanpassen
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt snapt niet dat staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) de fouten niet automatisch laat aanpassen door de Belastingdienst, maar mensen zelf een nieuwe aanslag laat invullen. Omtzigt: ,,Als je zelf fouten maakt bij je belastingaangifte ben je strafbaar. Nu worden die fouten door de Belastingdienst gemaakt en pas 1,5 jaar later gerepareerd als je zelf niks doet.''


JohnD

BD 2014 was zowieso al een rommeltje bij mij...

Ik had spontaan geen koophuis en kinderen meer, scheelde maar 5000,- minder... :-X

Heb hem ook maar opnieuw ingevuld, nu hopen dat ze deze maand verwerkt wordt  :-\