onderaan de ladder beland

Started by burningspirit, Dec 03, 2013, 02:42 AM

Previous topic - Next topic

Knibbel

Burningspirit, zoals Buster ook al zei, heel begrijpelijk dat je zo nerveus bent. Het is zo belangrijk voor jullie om in de wsnp te komen, je werkt er zo hard voor, je wilt geen fouten maken. Ik vind dat je het geweldig doet, vind je een echte kanjer!! Daarbij bovenop de schuldzorgen ook nog eens de zorgen over jullie dochter, nou dat is niet niks. Heb zelf een dochter met autisme en verstandelijke en lichamelijke beperkingen, dus ik weet wat een extra belasting dit ook nog eens kan geven. Ik vind dat je het super doet.

Liefs van Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Boeddha

Zo dan! Wat zijn jullie goed bezig! Steek die complimenten in je zak en lees ze hier nog maar eens terug!

De rust is in aantocht lijkt het op!

Het is nog al wat, wat er allemaal van jullie gevraagd wordt! Uit ervaring weet ik dat dit zo'n stressvolle situatie is. en dan ook nog je dochter erbij. Petje af!

Be strong, have faith!

burningspirit

Echt een emotionele achtbaan waar ik in zit....
Benieuwd hoe het volgende maand zal gaan  :o :o :o
Deze dagen zit ik elk uur met mn mobiel op onze bankrekeningen te kijken:
de primaire lasten zijn voor februari al betaald (behalve zorgpremie dan)......... :D
hoe dat kan?
tja
ik wordt er zelfs nerveus van als ik het allemaal zie gebeuren
ik had zelf 100 euro van de ene naar de andere rekening geboekt
van deze rekening is nu de huur van het huis ook afgeschreven want..... UWV heeft behalve snel specificaties ook snel betaling verzorgd....! zomaar uit zichzelf....
van de nieuwe bankrekening waarvan ik straks alle lasten wil betalen en waar ook WWB en straks salaris op wordt gestort, werd de huur van de garage afgeschreven, maar dat was ook al bij de andere rekening gebeurd, dus nu..... zijn we een maand vóór met de betaling van de garagehuur..... ??? !!!
automatosche incasso van de nuon en vitens zijn ook al gedaan van de nieuwe bankrekening maar..... die staat nu een beetje rood door dat de WWB van februari nog niet is binnengekomen.........
voor die WWB heb ik vanmiddag de uitkeringsgegevens/afsluiting WW uikering gemaild......... als ze nu een beetje opschieten bij de gemeente bij die WWB dan is dat ook weer opgelost...... zou mooi zijn  ;D
ook nog iets: Vitens incasseerde voor drie maanden ineens, dus met water zijn we nu ook twee maanden in het vooruit ::)

geen communicatie nodig iig met de dienstverleners, want die zijn nu allemaal betaald, zelfs een beetje in vooruit  8)
en zodra de WWB binnenkomt kan ik ook de zorgpremie betalen

en nu ga ik de tweede helft van mijn postwijk doen, vandaag heb ik geluk, het bleef tot nu toe droog
yeah, mensen, let op, ik kom er aan.....  8) 8) 8)Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

Heb vanavond dit hele topic doorgenomen.
Petje af hoor voor je doorzettingsvermogen.
Ik bid echt voor je, dat er niets mer tussenkomt en je eind van de maand bij de B.A.C. zit.
Hopelijk kan er dan een goede deal gemaakt worden qua minnelijke schikking of anders WSNP.
Gun het jullie echt, dat er eindelijk rust gaat komen.

Je sprak ergens over dat jullie giften krijgen van mensen. Super natuurlijk.
Heb alleen een vraag. Zijn er ook mensen die een gift in een envelop opsturen? Bijvoorbeeld geld bij een verjaardagskaart? Waarschijnlijk zeg ik dit nu ten overvloede en weet je het al lang, maar houd hier wel rekening mee, mocht er een eventuele post blokkade komen.
Je bent dan van de bewindvoerder afhankelijk, die je traject leidt, wat er met het geld gebeurd. Krijg jij het als extraatje of gaat het in de boedel?
Tenminste dit is wat ik daar over gelezen heb op internet.
Mogelijk zijn er hier mensen, die hier nog een beter antwoord op kunnen geven.

Verder wil ik je een virtuele dikke hug geven

Hug

(en nu duik ik echt mijn bed in.....)

burningspirit

Ja hoor, Anoniempje, maak je geen zorgen, wij zijn open over onze situatie en de stand van zaken. Degenen die ons op wat voor  manier dan ook ondersteunen, zijn óók op de hoogte van de ins en outs van minnelijk traject, wsnp, ev. bewindvoerder en postblokkade. En geloof me: mensen die je écht willen helpen, zijn vaak bijzonder creatief.  8) ;D
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

ok, fijn :)
Ja, en die creativiteit herken ik wel, dat wordt je zelf ook :)

burningspirit

Even updaten  8)

De WWB kwam binnen en ook de premie zorgverzekering is betaald voor deze maand.
Ik ben nu bezig uit te zoeken wat ik nog meer moet betalen en wat we kunnen missen, zodat ons leven minder kost. Dat is iets waar ik continu mee bezig ben trouwens. Vandaar ook dat ik sinds vandaag de cursus volg "Uitkomen met inkomen" oftewel "Grip op de knip" (een nibud uitdrukking) georganiseerd door Rijnstad en B.A.C. alhier. En... verrassing: onze 'oude' budgetconsulente van het B.A.C. geeft samen met een collega deze lessen... dus: ik heb nu mooi voor 'Meisje' straks haar email adres weer.... Het mag dan zijn dat ze naar een andere afdeling/functie is verplaatst (nu werkt ze bij preventie), ze kan wel antwoord op de vragen van Meisje....  ;D

Van de belasting dienst heb ik een reactie gehad op mijn verzoek om kwijtschelding in november 13.....  :-\ ze hebben nog een viertal vragen, die ik deze week moet zien te beantwoorden. Twee vragen zijn eenvoudig te doen: gewoon kopieën maken van papieren. De derde ben ik nu mee bezig: ik heb de verhuurder gebeld en ik krijg een brief waarop gespecificeerd is hoeveel huur (huis!) en hoeveel service kosten ik betaal. Kans is groot dat ze toch nog vragen om het huurcontact, maar dat geeft me tijd om mijn papierhandel hier nogmaals om te keren (ga ik vanavond doen) om ze te zoeken. Als ik ze niet vind kost het me weer 25 euro administratiekosten om kopieën te bestellen.
De vierde vraag kan alleen Rijnstad voor me beantwoorden: de vraag is : een schriftelijke afwijzing van een bankinstelling voor het verkrijgen van een lening. Ze zien me aankomen bij onze gemeente: ik heb maar even een lening aangevraagd.....  :o Dus ik wil even weten of zij een alternatief voor dit papier hebben, of dat ik iets dat jaren oud is mag gebruiken. Bijvoorbeeld de weigering van het Bbz-krediet in 2009. Daarover bel ik zo met een nog even naar het spreekuur van de Sociale Raadslieden hier. En anders kan ik altijd nog de belastingdienst bellen......uuuhhh dat doe ik nu maar even dan gelijk.... ;D

tot later.... :P

Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

burningspirit

Daar ben ik weer.
Voor het eerst sinds ik me kan heugen een goed gevoel gehad bij het bellen met de belastingtelefoon.... ;D
Vrijdagochtend wordt ik teruggebeld door iemand die ons hele dossier heeft uitgespit en me antwoord gaat geven op mijn vragen. Advies van de belastingmevrouw: zorg ervoor dat je een lijstje maakt van je vragen en....vulde ik zelf aan: dat ik alles wat ik van de belasting heb voor me heb liggen  8) Inderdaad!

Iets anders waar we inmiddels mee bezig zijn en wat ik tot nu toe een beetje geheim heb gehouden voor iedereen, behalve mijn huisgenoten: we zijn op zoek naar een kleiner goedkoper huurhuis. Komende maandag zijn we uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek in een kleine eengezinswoning: kamer-en-suite en keuken beneden, boven drie slaapkamers: precies groot genoeg dus voor ons. We zijn met ons vieren en wonen nu in een huis waar ons grote zevenkoppige gezin voorheen in paste. Waardoor we dus in de loop der jaren heel veel spullen hebben verzameld, die weliswaar geen 'brood eten' maar toch levert het niet echt een bijdrage aan rust, reinheid en regelmaat.  We hebben al meermalen voor het betreffende huis gestaan en hebben veel plezier in ons voorstellen hoe we daar zullen wonen. Het is een stuk kleiner en heeft geen garage. We zullen dus letterlijk moeten kiezen, wegstrepen, weggeven, verkopen of ruilen, vooral bij de inventaris. Behalve een lagere huur zullen ook andere vaste lasten lager zijn en we zullen dus een duidelijk financieel voordeel hebben als dit huis door ons bewoond mag worden straks. Allemaal dingen die passen in de voorbereiding naar ons SHV traject.

Maar: er is iets héél speciaals met dat huis aan de hand. Het huis is één van de tien (ongeveer) museumwoningen in onze stad. Het heeft een huur van minder dan 500 euro per maand (we betalen nu meer dan 700 inclusief garage). Het is gebouwd in 1950 (de andere museumwoningen zijn uit de jaren 1900-20,-30,-40,-60 en-70) en is onderdeel van een uniek project van Volkshuisvesting samen met het Openluchtmuseum.... ja inderdaad: waar ik al jaren vrijwilligerswerk doe  ;D Als we het huis mogen gaan bewonen, moet het één keer in de maand een dag totaal in fifties stijl zijn, inclusief aanwezige bewoners gekleed in 50er jaren kleding. Op die dag kunnen bezoekers van het museum een kijkje komen nemen. De bedoeling is dat die bezoekers even terug in de tijd kunnen gaan in jouw huis, dat je ze ontvangt zoals dat toen gebruikelijk was en kunt vertellen over de historie van het huis.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat. Maandag, maar ook verder in de tijd. Vragen die we onszelf nu al stellen: krijgen we voldoende tijd om te verhuizen, wat moeten we wegdoen en welke dingen kunnen mee? Dit zijn dingen die we ons ook af (moeten) vragen, ook al gaan we niet verhuizen. Wat kunnen we missen? Wat is belangrijk in ons leven? We hebben nu al veel vóórpret en ook al zouden we er niet gaan wonen, dan nog leren we heel veel hiervan. Het is op een hele leuke manier spannend in elk geval.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

Spannend, Burningspirit.... Nieuw huisje misschien....
Hoop voor jullie dat het doorgeld....
Maar dat komt vast goed...
Wel grappig die fifties dag, maar lijkt me ook lastig. Mag je zelf die dag uitkiezen?
Moet je die dag dan ook bv meubels, tv enzo in fifties doen, want lijkt me een heel gesjouw iedere maand....

Dat van spullen nakijken, dat herken ik ook :) Ik denk ook steeds: zijn hier nog dingen die ik kan verkopen :) Marktplaats is hier soms bijna een verslaving, maar dan wel 1 die geen geld kost en soms wel geld opleverd :)

chapter

wat leuk zeg!
zou niets voor mij zijn 1 dag in maand allemaal onbekende mensen over vloer etc maar gezien jouw werk helemaal geweldig natuurlijk.
dat de kosten omlaag gaan is natuurlijk alleen maar mooi.
veel veranderingen op stapel dan moet een hoop nieuwe energie geven

burningspirit

Precies Chapter, ik wordt hier heel vrolijk van  ;D :D

En Anoniempje: je huis moet al voor het grootste deel in fifties stijl zijn ingericht, anders zou het te veel heisa geven voor die ene bezoekers dag. We moeten dus ook écht eenvoudiger gaan leven. Maar dat is iets dat we ook al lang heel graag willen. Ik stel me voor dat de modernere dingen, waarvan wij hebben bedacht dat ze onontbeerlijk zijn voor ons dagelijks leven, voor die dag even opgeborgen moeten kunnen worden. Het is dus ook voor ons een heel project, zo'n verhuizing op deze manier. Maar wel een vet-gaaf project!

Overigens hebben we ons al eens eerder ingeleefd op deze manier. We hadden ons opgegeven voor een soort van stunt in het museum: in het eerste weekend van het seizoen (nu al weer 12 jaar geleden) zou een groot gezin, met minimaal vijf kinderen, in een klein arbeiderswoninkje mogen bivakkeren en leven zoals er in dat huisje in de jaren 40 werd geleefd. We werden uit 120 aanvragen geselecteerd, maar één van de andere 5 gezinnen werd het uiteindelijk. Ook toen hebben we erg genoten en waren alle dagen in het museum. Onze kinderen bijvoorbeeld, hebben samen met de kinderen uit het huisje, kikkervisjes gevangen in het slootje vlakbij.
En ja.... als ik nu op de historische tram sta (morgen mag ik weer, voor her instructie, JIPPIE!) dan moet ik mijn gepraat over de geschiedenis onderbreken als de mensen weer uit de tram stappen.... kost me soms best moeite! In zo'n huis zou ik me op die dag heerlijk kunnen uitleven.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

missyB

oooh wat leuk zeg en wat een kans joh op en unieke woonplek en ook nog eens lagere lasten! ik ben ook gek op ons prachtige openluchtmuseum en onze kinderen ook! kwamen er regelmatig, als het weer kan word er echt wel weer museum jaarkaart aangeschaft! Ik help zelf veel een vriend van ons die ontruimingen doet van mensen die zijn overleden of naar verzorgingshuis zijn gegaan en kom dus heeeeel veeel oude spullen tegen :) dus mocht je ooit iets bijzonders zoeken aan opleukigheden voor t nieuwe huus, geef maar gil!

An0niempje

Leuk hoor Burningspirit, dat je iets hebt waar je je helemaal in uit kunt leven :)
Leuk om zo dat enthousiasme van je te kunnen lezen :)
Mooie afleiding van de dagelijkse sleur....

burningspirit

het houdt niet op hier........ vanavond ben ik dus bij de werkgever geweest, waar ik anderhalf jaar geleden ook gesolliciteerd had.... pfoeh, reuze nerveus dus toch....
en nu weet ik het even niet meer hoor, of eigenlijk ook weer wel: in de bus naar huis kwam ik een voormalige buurvrouw tegen. Die zei: diep in je hart weet je heel goed wat je moet doen!
raadsels
deze werkgever, met een mooi, heel erg oud bedrijf (vanaf 1867), met expertise in huis die uniek is, gespecialiseerd in zeer geavanceerde producten op ons vakgebied........ heeft me vanavond gevraagd daar te komen werken, op dagen die ik oorspronkelijk in gedachten had en met nogal wat toekomstperspectief, zelfs misschien voor mijn man, die het zelfde beroep heeft als ik zoals jullie weten, maar beperkt wordt door zijn lichamelijke conditie. Wat ze van mij verwachten zijn de dingen waarvan ik weet dat ik er goed in ben. het is heel bijzonder en het is een gouden kans voor mij om nog een jaartje of tien heel fijn in mijn vak te kunnen werken......  :D

en nu moet ik dus iets doen wat ik nog nooit heb gedaan:
ik moet de andere werkgever melden dat ik kies voor deze baan, terwijl ik het contract al heb toegestuurd gekregen en ze mij komende dinsdag al verwachten...
de nieuwe werkgever en ook mijn man veronderstelden dat ik het allebei ging doen, op twee plaatsen werken dus... maar als ik dat ga doen, dan werk ik meteen al weer zo'n beetje fulltime en ik ben bang dat me dat gaat opbreken
en nu is er nog niemand die er iets over te zeggen heeft.... ik kan nog (eventjes) mijn eigen zin doen
daarbij komt nog dat de kans groot is dat ik over twee maanden al fulltime aan het werk kan, tenminste als er een klik is, ze tevreden over me zijn en ik me daar ook goed voel. maar dat laatste ben ik niet zo bang voor, dat komt wel goed

dus ja, ik zit te broeden nog een beetje, maar inderdaad denk ik dat ik het wel weet
om de verdiensten gaat het niet, dat zal niet veel verschillen in het begin, maar het is in mijn woonplaats (de andere baan is 3 kwartier reizen minimaal) en het is op dagen die mij beter uitkomen....

tjonge
zo heb je niks en het volgende ogenblik heb je ineens twee banen............. ::)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Buster

Waarom probeer je het niet gewoon uit? Als het je teveel wordt dan weet je dat binnen twee maanden. Toch?

Enne,.. gefeliciteerd! Niet alleen twee banen maar ook een in je vakgebied!