onderaan de ladder beland

Started by burningspirit, Dec 03, 2013, 02:42 AM

Previous topic - Next topic

burningspirit

.................... >:(  :-[  :o  ::)  :( .................
sorry ik kan even niet anders dan met emootjes weergeven hoe ik me vandaag voel
we zijn weer van de onderste trede van de trap gedonderd.... maar... ik zie nog steeds een trap, hetgeen betekent dat ik het vertrouwen niet wens los te laten, dat het goed gaat komen met ons... 8).... ooit..... geduld-geduld-geduld

brief gekregen van de gemeente over ons verzoek om schuldhulpverlening d.d. 24-4-2014

"Ik heb besloten de aanvraag niet in behandeling te nemen. ...... omdat er nu gebruik wordt gemaakt van drie rekeningen is dit te onoverzichtelijk....."

Let wel: dit was bekend toen we het gesprek hadden. De derde rekening is destijds op verzoek van de gemeente geopend en wordt nu gebruikt voor de vaste inkomsten en uitgaven. Dat dit nog niet helemaal op orde is, hebben we ook uitgelegd en werd als begrijpelijk betiteld tijdens het gesprek.
De cursus 'uitkomen met inkomen' wordt aangegeven als een goede stap. Tijdens het gesprek werd het echter als een voorwaarde voor minnelijk traject betiteld, waar nog ruim voldoende tijd voor was. Verder hebben we een waslijst gekregen van dingen die we nog zouden moeten inleveren. Daar staan dingen tussen die helemaal niet aan de orde zijn, en ook in het gesprek genoemd zijn. We hadden van alles verwacht, maar niet deze toch wel wat botte afwijzing..... er is een mail naar Meisje gegaan hierover.... die zal ook zeker niet blij zijn, maar goed, we zullen opnieuw een gesprek moeten aanvragen nu.
En...of we maar wel even eerst weer onze papieren willen komen ophalen..... :(
Kort gezegd : het dossier is niet compleet. Dat wisten we en hebben we ook gezegd. Maar lamaar.... ???

Voor het eerst was mijn man oprecht 'pissed' .... terwijl ik nu zoiets heb van: ach ja... het verbaasd me niet eens meer, ik maak me niet druk, het komt goed, duurt alleen iets langer nu weer.

Uitgerekend op de dag van de Arbeid, de 17de verjaardag van wat eens ons bedrijfje was, de dag dat ik opnieuw officieel werkzoekend ben......... het signaal is me duidelijk: handen uit de mouwen, werken aan het krijgen van schuldhulpverlening ASAP........... en de rest zien we dan wel.

Zucht.
Ik ga me maar weer eens bij elkaar rapen deze dagen.
Wordt vervolgd.Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

chapter

jeetje wat ontzetten *** en ergens belachelijk ik had wel meer rekeningen als 3 meeste niet in gebruik vanwege saldotekorten.

ergens ook zonde want rekeningen zeker met internet bankieren kosten ongemerkt best weer geld.
kun je nu ook niet achter ontbrekende zaken in de stukken zodat het volgende keer helemaal compleet is?
ik hoop dat meisje snel nieuw verzoek kan indienen met compleet pakket papieren want daarop mogen ze al afwijzen staat er vaak ook in niet alles inzichtelijk wordt verzoek afgewezen.

hoop dat je wel weer snel een baan vind dat zal zeker in positieve zin meetellen. minnelijk met een wwb zal ook geen grote kans van slagen hebben. gelukkig staat dan weg naar wsnp nog open. jamere is wel dat het met eis minnelijk vaak maanden duurt eer wsnp voor rechtbank komt

probeer toch sterk te blijven en de energie te vinden om de nu ontbrekende formulieren boven water te krijgen en misschien mogelijk om met alle afschriften in huis een rekening te verwijderen al vind ik het een kolder reden.

Buster

Wow,... die zag ik echt niet aankomen.

Zijn het veel documenten  die je mist dan?
Ik kreeg de indruk dat je namelijk enorm op schema liep.

Heel veel sterkte.

burningspirit

Tja Chapter, je hebt gelijk het is belachelijk. Vooral als je weet dat het tijdens het gesprek allemaal heel anders werd voorgespiegeld. Één ding is wel weer bewezen: mijn man en ik zijn een perfect team: als de één in mineur is de andere dat niet. Het is al járen zo dat we om beurten ziek, boos, verdrietig of teleurgesteld zijn, nooit allebei tegelijk. Vandaag hebben we zelfs ook hardop uitgesproken tegen elkaar wat voor ons altijd de basis is geweest: een onverbrekelijk liefdesverbond.  Als het altijd al belangrijk is om hardop "Ik hou van jou" te zeggen tegen elkaar, dan is het dat zeker vandaag wel!

In de brief stond overigens ook wel de mededeling dat als het dossier compleet is, ze de aanvraag meteen weer opnieuw in behandeling zullen nemen. Meisje wordt geacht ons erbij te helpen. Nou, dat doet ze ook, haar inmiddels kennende. En natuurlijk ga ik verder op de ingeslagen weg: alle vaste lasten en inkomsten op de nieuwste rekening. Ben benieuwd wanneer ik weer naar de cursus 'mag' ...  ;D

Ook al heb ik een baan, of mijn man, dan nog heeft het minnelijk weinig kans van slagen. Er wordt al die jaren (inmiddels vier!) al steeds in eerder of later stadium gezegd: alleen een klein wondertje kan het minnelijk doen slagen. Dus we houden rekening met het scenario van de WSNP. Mocht dat toch niet nodig zijn, zijn we alleen maar blij. En dat het langer duurt.... tja, dat is dan maar zo. Ik ben geenszins van plan het op te geven! Ik voel zelfs nu nog een grotere drive om succes te behalen in de SHV.

Mijn man is vandaag bij mijn werkgever geweest, omdat die daar naar had gevraagd bij het telefoontje over beëindiging van mijn contract. Mijn man kan misschien iemand in de werkplaats daar vervangen. Met deze persoon wilde mijn man op verzoek een afspraak maken maar..... blijkt dat die meneer deze week zijn been heeft gebroken dus.... ze zitten daar nu al met een probleem. Ben benieuwd! Mijn man wordt teruggebeld hier over. Het gaat hierbij om werk waar mijn man goed in is (gouden handjes) en veel minder om de werkzaamheden waarvoor ik was aangenomen.

Wat verder deze week bleek, tot mijn onthutsing, is dat ik blijkbaar last heb van dusdanige psychische klachten, dat er in plaats van basis GGZ een meer specialistische GGZ nodig is....... Ik had me aangemeld voor therapie en had de gedachte: een gesprek of 10-12 en ik ben er weer helemaal bij.... maar blijkt iets anders achter weg te komen, wat ik op zichzelf ook wel herken, maar niet als kern oorzaak van mijn nervositeit had aangemerkt. Dus dat traject ga ik nu in. Moet nu opnieuw naar de huisarts voor een nieuwe verwijzing.

Intussen vul ik weer formulier na formulier in. Elke dag gemiddeld drie, die op het hoekje van de kast worden geparkeerd, waarna mijn man ze op de post doet. Dit zal voorlopig schering en inslag zijn. Wat me brengt bij een uitzending van "Hollandse zaken" gisteravond........ iemand die gezien?

http://www.npo.nl/hollandse-zaken/30-04-2014/POW_00789917

ik heb geen idee of dit op deze manier werkt maar het was bij omroep Max en is de eerste uitzending van dit nieuwe seizoen. Uitzending wordt als volgt omschreven: Hoe houd je je staande als de jaren durende geldzorgen ver boven je hoofd groeien? Zouden banken en andere schuldeisers meer aan hun zorgplicht moeten voldoen en coulanter moeten zijn?

Wellicht moettie in een andere topic? maar: wat vinden jullie hiervan?

En ja inderdaad Buster, we zagen hem zelf ook niet aankomen, maar ik laat me niet kisten, hoor! ben al weer verder gegaan met verzamelen. Van dingen waar we het afgelopen week al over gehad hadden, waarvan ze ook wisten dat het nog moest (binnen) komen.


Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

Pfft, wat een toestand weer.
Goed dat jullie doorzetten en niet bij de pakken neer gaan zitten.....
succes weer....

nooitmeer

Tja, net de aflevering van Holandse zaken gekeken. Ik denk dat het onderwerp, en de gevolgen voor een heleboel mensen hier op dit forum van toepassing zijn.
Als voetnoot wil ik wel melden dat ik het sportief vond van de baas van Lindorf dat hij aanwezig was, en zich menselijk opstelde.

En BurningSpirit, het lijkt wel of Murphy's law bij jullie zegen viert. Elke keer weer een tegenslag.
Ik kan enkel zeggen dat de aanhouder altijd wint, dus ga gewoon door met het geen je bezig was.
zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!

burningspirit

ben het met je eens Nooitmeer: goed van die Lindorff-man om er bij te durven zijn

ik zat vanavond meer aan een real-life-soap te denken: goede tijden slechte tijden.... wisselen elkaar aan de lopende band af ... tiiii-di-di-di-di-di-di-diiiiii

enne.... zóveel was het niet wat er nog miste, maar ik zal maar zeggen: nieuwe ronde nieuwe kansen bij een nieuwe slinger aan het rad van (on-)fortuin.....  ;D
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

We maken er met elkaar gewoon een hele serie tv/programma´s van... :P
Want er kunnen ook best wel wat afleveringen Kanniewaarzijn gevuld worden ;)

Weer even serieus, zoals ik elders op het forum al aangeef...
Ik bid ook voor jullie....

ennudan

Jeetje wat een gedoe  :( sneu voor jullie dat het dan op wat papieren na niet rond komt. Ik hoop dat het echt snel wel allemaal in orde is en jullie kunnen gaan aftellen.

Voor wat de baan voor je man, ook daarvoor ga ik duimen!

burningspirit

Heb toch wel een lelijke dip gehad na mijn vrolijke gedoe van vorige week
Maar ik heb niets uit mn handen laten vallen, ben met alles gewoon doorgegaan
Ook de vaste lasten weer netjes betaald, begonnen met een maandoverzicht en ook onze Humanitas-held gemaild
Die belde me vanavond plots op en wilde de naam van de dame weten, die ons heeft afgewezen
Hij gaat morgen bellen en om opheldering vragen
En hij belt me dan weer om te zeggen hoe dat ging en om een afspraak te maken voor de belasting paperassen
Toch echt wel een goed gevoel, dat er tenminste iemand is, hier vlakbij, die de koe bij de hoorns vat

Vanmiddag belde iemand van de sociale dienst me op
Tot nu weet ik nog niet zijn naam, die wilde hij niet zeggen
En ik weet eigenlijk nog niet wat hij nu wilde
Hij had het erover dat ik op de beide betaalspecificaties van de krant en de post, de datum had geschreven waarop ik het geld had ontvangen en dat hoefde niet volgens hem...
Zoals ik het begreep was hij daardoor de kluts kwijt, want er stond niet in hun systeem vermeld dat het achteraf betaald werd en dus ook achteraf gekort.....
Ik begrijp er nog steeds niks van
Ik zei dat ik met een collega van hem had gebeld en dat die had gezegd dat het gekort wordt in de maand dat ik het geld krijg, maar ik wist niet de naam van die collega en zei toen dat ik ook zijn naam nu niet wist
Maar daar ging hij niet op in.
Ik heb een paar maal gevraagd of ik iets verkeerd had gedaan, maar nee, ik had het wel goed gedaan maar het was niet goed in het systeem gezet....
Toen kwam er nog iets van dat we meerdere consulenten zouden hebben, één van werktoeleiding en één van uitkering.... maar toen ik hem vroeg of we dan zelfs een derde konden hebben voor het project "Slagkracht", toen zei hij dat dat ook best mogelijk was.... Hij probeerde om de namen van onze consulenten te achterhalen in de computer, maar dat lukte hem blijkbaar niet.
Nogmaals, ik begrijp er niet veel van allemaal

Later had ik het gevoel dat er gecontroleerd was, of we wel eerlijk zijn..... of ben ik nu een beetje té parano?ide....?
Nu ja, we hebben in elk geval niks te verbergen.

Méééén.... wat wordt ik hier moe van allemaal  :-[


Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Buster

Hoi Burningspirit, er wordt inderdaad gecontroleerd.

De berekening wordt gemaakt aan de hand van tijdvakken.
Je moet via een inkomstenformulier (zo werkt dat tenminste hier) voor de 24e doorgeven inclusief specificaties wat je inkomsten waren van die maand. Zij maken dan een berekening en kunnen op tijd, zeg zo rond de 26e het geld storten. Als je tussen de 24e en de 31e nog een specificatie binnen krijgt of op oproepbasis uren maakt kun je die naderhand inleveren. Je moet dat wel dan zo snel mogelijk doen. Als de berekening al is gemaakt wordt hij meegenomen bij de volgende maand.

Tja en dat de dames en heren daar zelf niet meer weten wie waar werkt en wie waar over gaat dat is toch echt  een landelijk probleem ondanks dat het ene gemeentelijke organisatie is.
Wat ik zelf altijd doe is een mail sturen naar het algemene adres, t.a.v. onze klantmanager en in het bericht zetten dat zij dit door kan sturen mocht dit niet binnen haar takenpakket vallen.
En erbij vermelden dat ik graag hoor of er nog andere handelingen zijn die ik dien te ondernemen.

Ik ben zo blij voor je dat je je Humanitas Held in je hoek hebt staan.
Hou vol! 

burningspirit

Humanitas-man heeft BAC gesproken en krijgt dezelfde (enigszins vage) antwoorden.
Hij wil nu ook weer met Meisje samen bekijken wat er nou precies mis ging. Heeft ook aangegeven dat hij het vreemd vind dat we bij BAC waren, terwijl blijkbaar nog niet alles is zoals het moet zijn. Communicatie tussen BAC en Rijnstad is verre van optimaal.

Goed. Ik probeer niet in het putje te vallen. Wordt vervolgd.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

burningspirit

Vandaag bezoek gehad van Humanitas-man. Hij heeft de belastingpaperassen bekeken en vond dat het een redelijk duidelijk verhaal was. Vermoedelijk dus echt zoveel minder schuld dan tot nu toe gedacht. Met het inhouden en verrekenen wordt de belastingschuld heel langzaam minder.

Terwijl hij hier was had ik ook Meisje aan de telefoon. Hij en Meisje willen nu allebei eigenlijk uitvissen hoe het komt dat we nu weer geweigerd zijn en zorgen dat het niet nog een keer gebeurd. Samen kwamen we tot de conclusie dat ik waarschijnlijk té eerlijk en té open ben geweest en dus te weinig overtuigend waar het het overzicht betreft. Het BAC zegt nu dat ik geen overzicht heb, dat het onoverzichtelijk is vanwege de drie bankrekeningen en dus ga ik de volgende keer bewijzen dat het wél overzichtelijk is; ik heb een soort werkboek van Nibud gesloopt (=uit elkaar gehaald) en ga gewoon vanaf januari dit jaar, maand voor maand opschrijven wat er op die drie bankrekeningen is gebeurd. Zodat ook zij in één oogopslag kunnen zien (zal het even met een stift aanlichten) wat wanneer op welke rekening binnenkwam en vooral wat wanneer betaald is. En eerlijk gezegd denk ik dat het voor mezelf ook wel leuk is om te doen.  ;D
Verder ga ik vanaf 4 juni weer naar de cursus "Uitkomen met inkomen" en zal em nu gewoon afmaken, wat er ook gebeurd. Humanitas-man zei al: je moet de nadruk leggen op een paar dingen: alles is op orde, vaste lasten worden keurig betaald, je maakt geen nieuwe schulden, je leeft van het geld wat er is en geeft niet meer uit dan je hebt.
En verder eisen ze dat we een schuldenoverzicht op hun manier invullen (alle dossiernummers, startdatum en zo er bij)..... nou dat moet ik dan maar gewoon doen. Alhoewel zowel Meisje als Humanitas-man zeggen dat het grote onzin is en de naam van de schuldeiser en het bedrag alles is wat ze nodig hebben. Dit is door een voorlichter van BAC aan de vrijwilligers van Humanitas gezegd. Maar goed. Maakt niet uit. Gewoon doorgaan en doen. 

Zelf denk ik dat ook de komende vakantietijd er mee te maken heeft en het feit dat tussen BAC en Rijnstad slecht gecommuniceerd wordt. Ik hoorde ook dat de mevrouw van het BAC wat argumenten gevonden had naar aanleiding van het gesprek wat we na afloop in de hal van het stadhuis nog hadden met haar..... ik kan mijn haren wel uit mijn hoofd trekken van nijd..... volgende keer doe ik mijn mond niet meer open, alleen nog maar om te benadrukken dat we willen beginnen met een traject. Punt.

En wat ik ook nog kwijt wilde.......
Ik lees de laatste tijd nog steeds veel op het forum mee en schrik me af en toe een hoedje van wat er verteld wordt en ook hoe er soms gereageerd wordt. Dusdanig dat ik dan maar even niet lees, want het maakt me erg onrustig.

En tenslotte.... je wilt niet weten hoe ik genoten heb weer van het gezicht van onze Humanitas-man bij het uitspreken van de naam van het BAC......... het is duidelijk dat hij er geen hoge pet van op heeft en maakt opmerkingen in gesprekken met het BAC, die ik zelf ook al eens maakte. Alleen als ik het zeg dan vinden ze me vervelend en sturen ze me weg.  En als hij het zegt zal het hem worst wezen wat zij ervan vinden. Het is heel fijn om te merken dat hij zich als het ware vastbijt in de taak om te zorgen dat we nu eindelijk eens de goede weg kunnen gaan. Hij heeft aangekondigd dat als het de volgende keer weer niet lukt, hij een klacht gaat indienen. Uiteraard in overleg met ons. Het geeft me in elk geval weer een stukje meer moed.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

burningspirit

Deze week een brief vanuit de WWB
wederom bankafschriften inleveren
moe-moe-moe wordt ik ervan
maar probeer er maar het beste uit te halen en maak, vóór ik de kopietjes opstuur, er eerst een overzichtelijk verhaal van..... voor mezelf.....

dat is wat ik het ergste vind
niet het weinige geld
integendeel, ik kan oprecht trots zijn dat ik van weinig geld leuke/lekkere dingen kan doen
nee
ik wordt boos en moe van het wantrouwen, de constante en vergaande controle
alsof we crimineel of oneerlijk zijn
terwijl we werkelijk geen geheimen hebben
en steeds ons uiterste best zijn blijven doen tot heden

dat vind ik het allerergste
zeg je niks dan ben je te stil
zeg je wel iets dan vindt men al snel dat je te chaotisch bent
je kunt het gewoon nooit goed doen
daarvan word ik dus boos, moe en een beetje bang
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

burningspirit

Buster: vraagje? Je schrijft dat jullie een klantmanager hebben bij de gemeente?
ik had ze laatst aan telefoon en deze persoon vertelde dat onze gemeente ervoor gekozen heeft om niet meer één persoon aan te wijzen per client. Dit ging over de WWB-uikering. Zoals ik het begreep kan ik dus telkens iemand anders aan telefoon krijgen. Het mailen heb ik ook al eens geprobeerd, maar die mails komen gewoon niet aan. Of bij de verkeerde persoon, die ze dan vervolgens verwijdert en er niks mee doet. Ik probeer uit alle macht een manier te vinden waarop ik adequaat informatie kan delen met de gemeente, maar op wat voor manier ik het ook probeer; het is nooit goed.

Nu moet ik dus maandag weer in de telefoon klimmen want ze vragen een loonstrook van een baan, die ik niet meer heb. Ik heb het doorgegeven en ben inmiddels ook al een keer op gesprek geweest bij 'werktoeleiding'. Maar nu kregen we deze week de uitkering niet, omdat die afdeling zit te wachten op die niet bestaande loonstrook..... sorry, maar ik wordt er echt helemaal gek van onderhand.
Probeer alles goed te doen maar loop vervolgens tegen hun fouten weer aan. En dus ook deze maand weer niet stabiel. Op deze manier komt het nooit goed dus. En telkens weer krijgen wij de schuld van de situatie, al doen we nog zo ons best, wij doen het verkeerd. Wordt ook vaak letterlijk gezegd.

Ik ga er maandag mee aan de gang, maar moet wel zorgen dat ik dan niet te opgefokt ben, want dan weet ik het wel weer: dan kan ik nog langer wachten op het geld. Zucht.
Doe mij een kilootje geduld a.u.b......
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)