onderaan de ladder beland

Started by burningspirit, Dec 03, 2013, 02:42 AM

Previous topic - Next topic

burningspirit

Tja Buster.... dat is dus precies mijn spagaat, ik wordt er al helemaal peuxnerveux van als ik eraan denk....  naast post en krant op twee andere plekken gaan werken... brrrr, ik krijg er acuut hoofdpijn van... :-\ :(

Buiten dat ik dan meteen alweer fulltime zou moeten werken en onmiddellijk mijn andere werk uit mijn handen zou moeten laten vallen (post en krant) zou ik me ook nog eens in twee totaal verschillende bedrijfsculturen en collega-groepen moeten inwerken/inleven..... terwijl ik moeite heb met het vinden van de goede communicatievorm in een voor mij onbekende groep mensen (= een van mijn z.g. 'leerpunten' ofwel ik ben daar niet goed in)... geleerd bij mijn burn out behandeling en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik ook nu last heb van de symptomen die destijds uiteindelijk leidden tot die burn out... wat ik natuurlijk niet in die woorden in zo'n sollicitatiegesprek zeg hoor...maar ik kan en mag het niet negeren nu vind ik zelf
En de vorige keer, ook al functioneerde het niet op mijn werkplek, nadat ik gestopt was daar heb ik een paar weken tranen met tuiten gehuild vanwege het gemis....

Dan zou ik dus nu beginnen en over twee maanden doodleuk zeggen: sorry , ik vind het in mijn woonplaats leuker.... nee, ik denk het niet, denk dat dat nog moeilijker is dan nu een leuze maken tussen de twee banen. Daarbij komt ook nog dat ik nu na zoveel jaar zó dicht bij de oplossing van ons schuldenprobleem zit en ik bang ben dat het door ineens teveel werken weer mis gaat.
Maar goed, ik ga de regiomanager morgen bellen en ik ga gewoon eerlijk zijn.
Als ze echt heel erg onthand zitten door mijn actie, kan ik nog overwegen om het toch tijdelijk te doen, maar dat zie ik dan wel weer, niks is onmogelijk maar ik ga niet luchtig doen als ik me niet luchtig voel.

Bedankt Buster, ik voel me echt ook heel vereerd hiermee toch wel.... dit is eigenlijk een soort van luxe probleem denk ik, het is alleen zó onbekend voor mij, dat ik me even goed moet beraden.

En het scheelt om het hier even van me af te kunnen schrijven zonder directe gevolgen  ;D
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

tuthola

Het is in deze tijd inderdaad een luxe probleem  ;D
Ik zou kiezen wat voor jou op dit moment het beste voor jezelf is, tussen de regels lees ik wel dat je al gekozen hebt voor de baan dicht bij huis en dat je de krant en de post erbij houd.
Eerlijk gezegd vind ik die 3 banen al veel laat staan dat je er 4 hebt. Zoals je zelf al zegt als je de 2 nieuwe banen wel aanneemt zorgt dit voor problemen die je zelf al voorziet, dus meid kies voor de 3 banen wat al een hele klus is.
Ik heb makkelijk praten maar uiteindelijk beslis jij zelf, snap ook wel dat het moeilijk is om de baan op te zeggen waar je dinsdag aan de slag zou gaan,  dit bedrijf zal vast wel iemand achter de hand hebben die ook gesolliciteerd heeft en bedenk je eens hoe vaak je bent afgewezen voor een baan daarnaast maak je weer iemand blij die dat plaatsje voor jou gaat innemen  ;D


chapter

Super gefeliciteerd
zou zelf in ieder geval maand probere  zodat ze ander kunnen zoeken
voor traject wordt 36 uur verplicht  of je moet gedeeltelijk afgekeurd worden en je bent meteen van wwb af

Boeddha

Wauw, super zeg Burning!!

Dit is een soort Karma ;) succes met het telefoontje!

Be strong, have faith!

burningspirit

hahaha Tuthola, zo had ik het nog niet bekeken  ;D het bedrijf waar ik dinsdag zou gaan werken is echt gigantisch groot, dus het zal wel loslopen daar, ze zullen wel mensen achter de hand hebben vermoed ik.
En inderdaad: ik moet voor mezelf kiezen nu het nog kan.
Tegen de tijd dat de 36 uurs eis er ligt, kan ik waarschijnlijk die uren al invullen ook. Dat perspectief is er zeker, sterker nog, ze hadden me niet aangenomen als ik niet fulltime wilde werken. Dat hebben ze hardop gezegd, dat dat hun bedoeling met het gesprek was. Trouwens ook zo geweldig om te horen: ze hadden al een poos aan mij zitten denken..... Ik denk dat ik déze kans moet grijpen!
En Chapter (en Buster) als ik dat proberen met twee vingers in mijn neus zou kunnen doen, dan deed ik het ook. Maar ik wil toch voorkomen dat ik weer tegen de vlakte ga, figuurlijk gesproken.
Ik ga proberen die regiomanager te bellen. Wish me luck....  ;) :P 8)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

chapter

Ja bij 1 altijd beter maar dan gaf je ander ruimte voor ander persoon zoeken.
ik zou wel al afwegen of je kranten niet al zal opzeggen. Dat levert geen uren werk op en  kost in verhouding veel tijd voor hetgeen je ervoor krijgt.
willen kids of man wijk niet overnemen
Weet niet op post mogelijk is meg beperking van je man maar zo verhoogt inkomen wel.
zou toch fijn  zijn  als je wwb niet nodig hebt.

burningspirit

zucht
ik heb gebeld en vreselijk op mijn donder gehad van de dame van de keten  :-[
toen ik klaar was met het telefoongesprek ben ik onmiddellijk naar buiten gesjeesd met mijn post
de rook kwam gewoon uit mijn oren....
om het kort te zeggen: bij die keten hoef ik dus letterlijk nooit meer aan te kloppen voor werk
zei de dame
mijn voorstel om toch te komen en een poosje op twee plekken te werken (wat ik dus toch maar aanbood, omdat ik me behoorlijk schuldig voelde) werd gelijk naar het rijk der fabelen verwezen: in het arbeidscontract bij de keten wordt dit verboden: je mag geen enkele binding hebben met een soortgelijk bedrijf als je daar werkt
volgens de dame had ik nooit op de andere werkgever moeten in gaan en wat ik ook zei over dat hij mij benaderd had en dat ik er al eens had gesolliciteerd en dat het tenminste in mijn woonplaats was.... ze bleef erg pissig, bijna agressief praten..... dus ja, jammer maar helaas....pfoeh, ik zit nog helemaal te bibberen hier  :-[

Buiten gekomen heb ik het even rustig laten waaien in mijn hoofd, me afvragend of ik het nou zo vreselijk verkeerd heb gedaan?
Ik had natuurlijk anders kunnen handelen, bijvoorbeeld gewoon op twee plekken gaan werken, maar dan had ik op die ene plek angstvallig mijn mond moeten houden, wetende dat ik eigenlijk in 'overtreding' was.
Ik had tegen de tweede werkgever kunnen zeggen: ik wil eerst ginds beginnen en dan zien hoe het gaat, maar dan had ik twee dagen in de week heen en weer moeten reizen en een stuk minder tijd en energie gehad voor shv-traject en mijn geestelijke gezondheid. Én deze werkgever kon zich niet permitteren om te wachten met zoeken naar een andere kandidaat, dus de kans zou groot zijn geweest, als ik nu nee had gezegd en me later zou melden, er geen plek meer vrij zou zijn geweest. Dan had ik alsnog niks gehad, want ik had de baan bij de keten geaccepteerd omdat er niks anders was en nam dus de nadelen en twijfels maar op de koop toe.
En opeens bedacht ik me: als ik de vacature had gezien in deze verder af gelegen plaats, had ik me nooit direct gemeld voor sollicitatie! Ik had dan nog wat langer doorgezocht dichtbij, want dat is in deze periode belangrijk voor me, om vlakbij huis te zijn.  Ik had bij de keten gesolliciteerd op een vacature in het winkelcentrum vlak bij mijn huis! Bij het eerste gesprek met die dame bleek dat de keten hun personeelsadvertenties niet goed bijhouden: de plek was al bezet en ze bood me toen werk aan in een andere plaats.... zij had ook kunnen zeggen: ik zet je in ons bestand en roepen je op als er dichterbij je huis iets is. Dat had ik ook kunnen zeggen overigens, maar ik heb me dat op dat moment niet bedacht. En natuurlijk zei ik geen nee, want het is belangrijk dat ik een goede betaalde baan krijg.... Dus voor een piepklein deel is het aan de dame/keten zelf te wijten. Ik begrijp haar boosheid heel goed, heb dat ook gezegd, maar dat leek ze niet relevant te vinden.
Al met al heb ik nu wel het gevoel dat dit toch de goede keuze is geweest.

@Chapter, de post en de krant is óók mijn 'therapie' momenteel. Mijn bedoeling is ook wel als het even kan weer uit die WWB te komen. Dat zeg ik ook altijd hardop. Maar het moet wel mogelijk zijn. Ik heb lang gedacht dat ik voortaan veroordeeld zou zijn mijn vak uit te oefenen in een keten-context. Ik zeg expres 'veroordeeld' omdat dat zo voelt. De winkel die we hadden was een klein juweeltje en onze insteek was ouderwets, dienstverlenend en niet zo commercieel. We zijn niet voor niks de winkel kwijtgeraakt en ik was ook bezig om van beroep te veranderen om aan die druk te kunnen ontkomen. Maar als je 56 bent kom je niet meer zo gemakkelijk in een ander beroep terecht. dat is wel duidelijk. Als ik bij een keten werk (heb ervaring en heb het echt geprobeerd) stoot ik met name tegen de commerciële kant van mijn vak aan en bezeer me dan ook, want kan mensen niet helpen zoals dat naar mijn overtuiging zou moeten. Ik had bij deze keten het idee, dat de kans iets beter zou zijn dat ik mijn draai zou vinden, zeker nu ik de kans kreeg nog een poosje met post en kranten door te gaan tegelijkertijd. Maar de werkgever waar ik nu ga werken voldoet in vele opzichten veel beter aan mijn hartenwens op dat gebied. Hij is ook op de hoogte van de kranten, de post, de kantine en het museum. En ook van mijn aanstelling bij de keten: voor hem was dat geen enkel probleem. Bovendien biedt deze baan behoorlijk veel kansen voor de nabije toekomst, als de eis gesteld gaat worden aan aantal uren werk. Ik denk dat ik het goed heb gedaan. Ik kan nu rustig opbouwen en toe werken naar een normaal werkzaam leven, met een fulltime baan in een bedrijf waar ik me lekker voel, veel kan geven en veel kan leren. Alleen dan zal ik het kunnen volhouden.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

chapter

het is dubbel snap die vrouw ook wel al had ze ook andere toon kunnen aanslaan.
denk als het jou gebeurde in tijd van winkel dat je iemand aannam en deze belt 5 dagen van tevoren dat ze het niet doet je ook zou zeggen hier hoef je niet meer aan te komen.

ik snap heel goed dat fulltime werken zwaar is, ik wil mijzelf ook gedeeltelijk laten afkeuren voor 8 uur omdat ik het fysiek niet meer trek. werken in de zorg met een rug die op 3 wervels is vastgezet is ook niet beste combinatie natuurlijk.
Het aanvragen van keuring gebeurd nu met al mijn medische dossier bij eerste halfjaar verslag maar de eisen zijn streng.
bwv vraagt om meteen gedeeltelijke afkeuring adh van medisch dossier bij geen honorering een akkoord voor keuring
denk dat veel niet blij zijn met 36 uur eis het is gewoon veel naast een gezin en vrijwilligerswerk etc maar aan de andere kant denk ik over 3 jaar kan ik gewoon weer 24 uur gaan werken

wanneer ga je starten bij je andere job en wat voor iets ga je doen, hebben ze ook meerdere afdelingen zodat je wat afwisseling hebt

burningspirit

@Chapter, je reactie doet me goed..... eindelijk iemand die me begrijpt  :-[ ik vertel me zelf vandaag weer dat ik mijn zegeningen moet tellen en dat doe ik dan ook, met hart en ziel
Wat betreft mijn man is het een beetje eenzelfde verhaal als bij jou: werken in zijn vak (opticien) is voor hem in een winkel setting gewoon niet te doen. Wat wel zou kunnen is vijf dagdelen van drie of vier uur. Hij is er evenwel nog niet in geslaagd om een dergelijke baan te vinden. Dus doet hij allerlei dingetjes voor mensen, gewoon omdat hij ook het gevoel wil houden ergens nuttig bezig te zijn. Beloning in natura: voedselpakketten, een tank benzine als hij een weekend weg wil met zijn club, waar hij vrijwilligerswerk doet, een kaartje voor de bioscoop of kaatjes voor een pretpark zodat hij met zijn kids er eens op uit kan. Soms mag ik ook mee  8) hahah. En verder 'drinkt hij koffie' bij een aantal collega's in onze stad, zodat hij feeling houdt en direct hoort of er een part time baan vrij komt voor hem. Zelf ben ik ook opticien, maar meer van de theorie en het winkelwerk. Mijn man heeft 'gouden handen' en probeert zijn reputatie op dit gebied hoog te houden. Het UWV heeft hem in 2011 voor 30% afgekeurd, net te weinig om een wia-uitkering te krijgen. Sindsdien is zijn lichamelijke toestand er niet beter op geworden en we hopen dan ook dat we verderop in het traject een hernieuwde medische keuring krijgen voor hem.
Zelf ben ik gevoelig, zoals gezegd, om overspannen te raken. Ik denk dat ik door mijn actie nu (rustig aan en post en krant) kan voorkomen er weer eentje te krijgen. Als over een poosje hopelijk wat meer overzicht en rust ontstaat, kan ik waarschijnlijk gewoon weer full time werken. En dat wil ik ook heel graag. Ik denk dat ik nu, met werk voor ongeveer 18 uur in de week in totaal, een goede basis leg en in elk geval aantoon dat ik van goede wil ben.
Ik ga starten over twee weken en mijn eerste taak zal zijn: klanten helpen, winkel gezellig en netjes houden en bestellingen doen. Wat er als het zo uitkomt later bij komt is werkplaatswerk en onderzoeken en controles. Allemaal werk dat ik jarenlang heb gedaan, dat ik erg leuk vind en waar ik volgens mezelf (en sommige anderen) goed in ben..... het kan bijna niet mooier: in onze eigen stad en een 'ouderwets' maar professioneel opgezet bedrijf, waarin, behalve brillen en lenzen, ook meer specialistische dingen een prominente plaats hebben: optometrie en low vision. Mijn baas is één van de drie specialisten in heel Nederland, die speciale oplossingen zoekt en maakt voor speciale zicht-problemen. Daarvoor heeft hij iemand in dienst die deze producten met de hand vervaardigd in zijn werkplaats, Maar deze meneer is al op leeftijd en dus werd gesuggereerd dat mijn man misschien op termijn zijn plaats kan innemen. Maar dat is nog toekomst muziek. Ik begin op de dagen dat ik geen ander werk heb. Het is eigenlijk helemaal perfect.
Ik ben blij.  :D ;D :)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

chapter

Wauw idd wat een leuk vak opticien.
Het moest gewoon zo zijn !!!!
nu wat leuks om naar uit te kijken en geeft misschien ook wel nodige ontspanning met bac meisje etc

gewoon

Ha Burningspirit

Je heb een goede keuze gemaakt en ben het helemaal met je eens, het had echt niet gaan werken die twee banen gelijktijdig te doen ook niet voor een korte tijd.

Je hebt al eens aan gegeven dat je er voor waken moet je zelf niet voorbij te lopen bij een baan omdat je er voor meer dan 100 % in vliegt dit een succes te maken, en met twee banen? gaat niet werken toch.

Je bij banen die je er nu hebt zijn er om je te kunnen ontspannen, en de tijd die rest is echt nodig voor de SHV en dat doe je geweldig, en maakt nog eens dat je je zelf top ondernemer mag noemen.

Je maakt immers de ene na de andere sterke keuze, onderbouwt met opgedane kennis, en inzicht.

Die dame die zo uit de slof schiet dat je niet komt, heeft ( ergens) een probleem, waar je nu eens niet wakker over hoeft te liggen, goed gedaan !!


En gefeliciteerd nog

burningspirit

grinnnnn  ;D ;D ;D ik een top ondernemer..... dat zie ik echt niet voor me hoor, Gewoon  8) maar wel lief dat je het zegt
ik ben inderdaad heel erg blij hiermee nu, het geeft me tijd om aan mijn project met de belastingdienst te werken
met de belastingdienst heb ik deze week enkele uren aan telefoon gezeten en ik ben al heel wat wijzer geworden
ook met onze verhuurder heb ik nu telefonisch contact en het bleek dat weliswaar alle werknemers daar vervangen zijn (het bedrijf is ook overgenomen) maar de nieuwe ploeg heeft een andere insteek.
sinds kort hebben meer mensen een gesplitst huurcontract hier
ik had dat gehoord van een buurvrouw met wie ik op dezelfde ehbo-club zit: zij had de verhuurder aangegeven dat ze de huur niet meer kon betalen en op zoek was naar een andere woning, tenzij de verhuurder bereid was om het huis en de garage te spilitsen, zodat ze huurtoeslag kon aanvragen en -o-wonder- dat hebben ze gewoon voor haar gedaan! dat gaf me het laatste zetje dat ik nodig had om contact te durven opnemen
nu wordt geregeld dat we een huurspecificatie krijgen die gesplitst is
wel moet ik blijven bellen, want de administratie daar heeft de handen vol aan al dit administratief gedoe, dus het wil nog wel eens even duren
over de belasting zal ik binnenkort een nieuw draadje maken, als ik wat meer weet

wel grappig om te vertellen
mijn 15 jarige dochter was getuige van de 'rook' die uit mijn oren kwam na het telefoongesprek met de keten-mevrouw
ze vroeg : wat is er nou gebeurd?
ik legde het kort uit en mijn dochter zei: nou zeg, als ik die mevrouw was had ik netjes bedankt voor je mededeling en je veel succes gewenst met je nieuwe werk...... is toch gewoon raar dat ze zó tekeer gaat tegen je?
mooi heh, die kids hebben geen enkel vooroordeel en zijn poepie nuchter  :)

en de collega hier in de stad, waar mijn man vandaag ging 'koffie-drinken' vond het maar raar van de keten dat je niet op meerdere plaatsen mag werken , hij vond het een 'zwakte bod' van die keten
zag het nut ervan helemaal niet in, omdat een particuliere winkel een heel ander publiek heeft dan een vestiging van een keten, sterk staaltje van weinig (zelf) vertrouwen van iemand die voor een keten werkt... tja

zouden dan nu toch echt... na die zeven magere, uitgemergelde jaren, de zeven goede jaren aanbreken? volgens de voormalige buurvrouw, die ik in de bus ontmoette, wel...... ze zat me met toegeknepen ogen aan te kijken en grinnikte, terwijl ze dood en doodmoe thuiskwam na een dagje bij haar dochter, die een heel eind van haar vandaan woont...

mijn postwijk heeft me weer gered vandaag in elk geval, niet in de laatste plaats doordat het ook nog eens super mooi weer is  8)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

An0niempje

Zo, ben weer bijgelezen :)
ik denk dat je goede keuzes hebt gemaakt.
Mijn ervaring met mensen die een burn-out hebben (gehad) is, dat ze altijd net iets meer willen doen dan ze aankunnen en zich daardoor kapotwerken.
Als ik het zo lees, was dat bij jou ook zo.
Op zich natuurlijk een goede eigenschap alles uit jezelf te halen, maar wel binnen de grenzen van wat je aankunt.
Daarom mijn complimenten, dat je nu je die 2 banen aangeboden hebt gekregen (super gefeliciteerd trouwens), je ook naar je eigen grenzen hebt gekeken en ook gekeken hebt, naar wat je op termijn (met een eerlijke kijk op jezelf) aan denkt te kunnen.
Beetje jammer dat die ene werkgever hier totaal geen begrip voor had. Natuurlijk snap ik, dat ze het absoluut niet leuk vond, dit op het laatste moment te horen te krijgen, maar daar kon jij ook niets aan doen.... Jij hebt een onverwachts cadeautje gekregen van die andere werkgever. Of mag ik zeggen, een gebedsverhoring? En jij hebt deze kans, terecht met beide handen aangepakt....
Ik wil je daarom ook heel veel succes en plezier wensen in je nieuwe job en hopelijk komt er binnenkort ook een plekje vrij voor je man.... Het is jullie echt gegund...

burningspirit

Vandaag een reactie gekregen van 'mijn' Humanitas vrijwilliger:

Als ik je berichtje lees dan denk  ik dat je het financieel nog steeds in de hand hebt. Een goede zaak!
Nu nog wat afzonderlijke aandachtspunten.
* De belastingdienst verleent nooit eenzijdige kwijtschelding als het zakelijke schulden betreft. Alleen via een akkoord met alle schuldeisers kan een gedeeltelijke kwijtschelding plaatsvinden. Het gaat hierbij dan wel om Belastingen van het Rijk. Bij gemeentelijke belastingen kan dit anders liggen.
* Ik ga er van uit dat je een overzicht hebt gevraagd bij de belastingdienst van nog alle openstaande belasting - schulden. Deze overzichten geven geen beeld van de afzonderlijke betalingen die eventueel op een aanslag hebben plaatsgevonden. Het overzicht geeft alleen het saldobedrag van wat nog openstaat aan. Ik wil zeker met jou dit overzicht nader bezien.
* De relatie tussen Rijnstad en BAC is inderdaad niet optimaal gelet op mijn eigen ervaringen. De hele schuldhulpverlening blijft een uiterst moeizaam proces binnen de gemeente. Men probeert oplossingen te vinden maar het blijft sukkelen geblazen.
* Nu het aller belangrijkste punt. Het is nu zaak dat jullie daadwerkelijk in de schuldhulpverlening terechtkomen. Het heeft toch al veel te lang geduurd. Ik neem aan dat Meisje nu ook overtuigd is dat jullie "klaar" zijn voor het BAC en dat zij aanwezig zal zijn bij het eerste gesprek met het BAC. Mocht ze niet aanwezig zijn bij dit BAC-gesprek dan wil ik graag mee. Het kan niet zo zijn dat er nu weer een verdere vertraging ontstaat.
Houd me op de hoogte en met groet


Uiteraard heb ik de namen van hem en Meisje en onze gemeente weggehaald, want dit voegt niets toe, vind ik.
Ben dus in afwachting van de bovengenoemde overzichten en een huurspecificatie die me verder geen gedoe meer gaat opleveren bij de belastingdienst.
Wordt vervolgd.
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Buster