Zorgverzekering 2014

Started by Buster, Nov 07, 2013, 08:28 PM

Previous topic - Next topic

Elam

@ Tuthola,

Anderzorg reactie naar mij toe :

Goed dat je daarnaar informeert.

In 2014 kan je bij elke huisarts terecht. Anderzorg heeft met alle huisartsen en huisartsenposten een overeenkomst. Huisartsenpraktijk P.... staat niet in de Zorgvinder omdat Anderzorg op het gebied van kwaliteit en service extra afspraken heeft gemaakt met deze huisarts. Huisartsenpraktijk P.... is dus wel door ons gecontracteerd.

Ga eens via informeren hoe het met jullie huisarts en tandarts zit, je kunt ze zo mailen als het goed is:
Anderzorg [service@anderzorg.nl] of je vraag even stellen via het contactformulier op de site.
Ik behandel goed wie goed is.
Ik behandel ook goed wie niet goed is, want zo bereik je de goedheid.
Ik ben eerlijk tegen wie eerlijk is.
Ik ben ook eerlijk tegen wie niet eerlijk is, want zo bereik je de eerlijkheid.
Lao Tse

Buster

#46
Wat heeft die zorgvinder dan voor nut?

Ik lees bij de voorwaarden in de polis van Anderzorg toch echt een onderscheid tussen wel of niet gecontracteerd, niet gecontracteerd wordt tot 60% vergoed.
http://anderzorg-overzicht.z-advies.nl/apps/stappenplan/?0&verz=Anderzorg&pr=14485663&groep=andbv&a=AO

Maar ze verwachtten dus dat je daarover apart ook nog gaat mailen of bellen?

tuthola

Dankje Elam fijn dat ze bij de huisarts kunnen blijven, ik ga morgen een mail sturen voor de tandarts.

En ja dan vraag je je inderdaad af waarom die zorgzoeker er is als hij niet volledig is!!

Elam

Het nut van die zorgvinder is in ieder geval nuttig als het gaat om specialistische zorg. Zo heb je in ziekenhuizen bepaalde zorg die ingekocht wordt of niet.

Voorbeeldje van een uitkomst zorgzoeker als ik zoek op 'ziekenhuis' in een straal van >100 km heb ik maar even bijgesloten als PDF (als het een ander bestand moet zijn hoor ik het wel). Hieruit blijkt maar weer hoe NIET transparant alles is als je zelf dat overal moet checken (stel je voor dat je iets moet ondergaan of dat je met een behandeling bezig bent in net dat ene ziekenhuis wat NIET gecontracteerd is). En dan heb ik het alleen nog maar over een ziekenhuis

Er zijn ook verzekeringen die zorg inkopen in ziekenhuizen per specialistengroep/afdeling. Voor darmkanker moet je naar Groningen, voor borstkanker naar Amsterdam en in het ziekenhuis bij jou om de hoek krijg je nog maar een kleine vergoeding omdat die NIET gecontracteerd zijn.

Overigens zie ik regelmatig staan dat je tot 31 december regelmatig moet checken of er inmiddels een contract is afgesloten of niet, wees erop bedacht dat dat ook de laatste dag is dat je nog kunt overstappen.
Ik behandel goed wie goed is.
Ik behandel ook goed wie niet goed is, want zo bereik je de goedheid.
Ik ben eerlijk tegen wie eerlijk is.
Ik ben ook eerlijk tegen wie niet eerlijk is, want zo bereik je de eerlijkheid.
Lao Tse

Elam

Vandaag een stuk in de krant over de wantoestanden bij zorgverzekeraars, een gewaarschuwd mens telt voor 2 8)
Als het niet om te huilen was, lag ik in een deuk...

Niet voor niets raad ik je aan om te mailen met de vragen die je hebt, als het fout gaat heb je tenminste zwart op wit wat jou verteld is.

Hij staat als attachment in PDF.
Ik behandel goed wie goed is.
Ik behandel ook goed wie niet goed is, want zo bereik je de goedheid.
Ik ben eerlijk tegen wie eerlijk is.
Ik ben ook eerlijk tegen wie niet eerlijk is, want zo bereik je de eerlijkheid.
Lao Tse

Libra

Lieve allemaal,

Zo'n 2.1/2 week geleden een nieuwe zorgverzekering afgesloten voor 2014.
En ja! ;), weer via Independer omdat je bij hen in 1 klap een kompleet overzicht krijgt van wat wel en wat niet in het pakket zit bij de diverse verzekeraars.

Zonder dat ik me eigenlijk bewust was van het feit dat het punt van wel of geen vrije zorgkeuze verstrekkende gevolgen kon hebben voor bijvoorbeeld je huisarts, was/is dit voor mij het belangrijkste criterium omdat, als ik zorg nodig heb, ik zelf wil kunnen bepalen naar welk ziekenhuis of welke specialist ik ga.

Ik heb nu een verzekering afgesloten bij Ditzo.
Zij waren niet de allergoedkoopste, maar ik betaal liever â,¬ 2,- of â,¬ 4,- meer per maand, dan dat ik straks een rekening van 40% of meer voor mijn kiezen krijg, of, nog erger, dat ik nog niet eens meer terecht zou kunnen bij mijn eigen huisarts zonder extra kosten!!

Het is inderdaad net als Buster aangaf.
Als je in een schuldensituatie zit, heb je vaak je zorgverzekering, als dat enigszins mogelijk is, al uitgekleed tot op het punt dat je alleen nog maar een basisverzekering hebt.
Als het dan ook nog zo is dat je bij moet gaan betalen voor de enige zorgverlener waar je vaak nog naar toe kan gaan (je huisarts), dan gaan we wel een hele schrijnende situatie krijgen!!

Voor de mensen die nog aan het zoeken zijn, heb ik eigenlijk maar 1 advies en dat is dat bij wie je de zorgverzekering ook afsluit, zorg dat je die vrije keuze wel hebt!
De paar Euro die je misschien per maand bespaart bij een verzekeraar die geen vrije zorgkeuze heeft, weegt niet op tegen de uiteindelijke gevolgen die dit zou kunnen hebben!!

En lieve mensen, laat je alsjeblieft geen knollen voor citroenen verkopen!!
De vergelijkingssites zoals de Consumentenbond en Independer geven heel duidelijk aan wat een zorgverzekeraar wel of niet vergoedt en wat de voorwaarden zijn!

Dus bijvoorbeeld een Anderzorg heeft GEEN vrije zorgkeuze, lieve Tuthola!!
Ongewild zouden jouw kinderen weleens van een hele koude kermis thuis kunnen komen als er geen contract is met de huisarts.

Op de site van Independer bijvoorbeeld kun je heel eenvoudig zelf je pakket samenstellen, waarbij zij de voorwaarden van de verschillende maatschappijen al helemaal uitgeplozen hebben.
Ikzelf gebruik Independer al ruim 5 jaar voor zowel mijn autoverzekering als mijn zorgverzekering tot volle tevredenheid en ik ben nooit voor vervelende verrassingen komen te staan hiermee.
Voor velen is het zelf helemaal uitspitten van al die voorwaarden vaak een ondoenlijke klus, ook al vanwege het vakjargon zoals Buster ook al aangaf:
Quote from: Buster on Dec 12, 2013, 11:03 AM
Als je je er wat in verdiept wordt er veel meer duidelijk, maar ik moet zeggen, makkelijk is het niet. Termen en namen die je maar even moet snappen. Hallo, ben geen huisarts! ;) 

Heel veel succes allemaal!!

Elam

#51
Ze hebben mij gemaild dat bij Anderzorg alle huisartspraktijken zijn gecontracteerd, zoals je elders hier kunt lezen.
Net als afgelopen jaar, overigens.
Alleen zijn er met een aantal extra afspraken gemaakt over bijv. het zelf maken van medicijnen en diabetes

Hoe kom je er dan bij dat dat niet zo zou zijn?

Ik blijf mooi waar ik zit, ook alleen basisverzekering.
Nog nooit een probleem gehad met hen dat ik ergens niet terecht kon, dit kun je trouwens ook allemaal terugvinden op de site.

Qua Independer wil ik alleen even kwijt dat dit niet een geheel onafhankelijke site is én ze beweren dat ze met kortingen werken als je via hen een verzekering afsluit, dit is over het algemeen genomen niet correct ben ik inmiddels achter en het komt op mij over als een stukje reclame.
Overigens zegt zo'n overzicht wat er wel en niet inzit daar nog lang niet alles, dat zijn alleen de grote lijnen.
De invulling wie, wat en waar qua zorgaanbieders die je nodig hebt zul je nog steeds op de diverse zorgvinders/zorgzoekers van de verzekeraars zelf moeten zoeken.
Een echt onafhankelijke vergelijkingssite bestaat helaas nog steeds niet....

Mijn advies is nog steeds ga mailen als je vragen hebt, antwoorden heb je dan zwart op wit waar je ze aan kunt houden.
Het is en blijft een ondoorzichtig geheel.
Ik behandel goed wie goed is.
Ik behandel ook goed wie niet goed is, want zo bereik je de goedheid.
Ik ben eerlijk tegen wie eerlijk is.
Ik ben ook eerlijk tegen wie niet eerlijk is, want zo bereik je de eerlijkheid.
Lao Tse

tuthola

Vanavond op de site van anderzorg gekeken en er staat nu bij dat je naar alle huisartsen kan in 2014, heb een mail gestuurd naar anderzorg over de tandarts dus dit wacht ik even af.
Ook voor mijn eigen tandarts een mail gestuurd naar zilveren kruis achmea.
Om het nog moielijker te maken wil de jongste naar ozf achmea omdat ze daar na 1 jaar een vrij hoge vergoeding krijgt om zijn ogen te laten laseren...daar morgen maar naar kijken.

Had ik het nou goed begrepen dat er geen Europa dekking meer is zodat als de jongens op vakantie gaan zich apart bij moeten verzekeren???

Ik vind het maar waardeloos dat je zo moet opletten maarja een restitutie polis bij het zilveren kruis kost ook 10 euro in de maand mijn premie word dan 149,50 per maand!!! Ik zit hier wel over te dubben daar dit gedoe met uitzoeken ik zoals al eerder gezegd heb heel nerveus word :o

Buster

#53
Elam, op de site van Anderzorg staat;

Quote"We maken afspraken met ruim 35.000 zorgaanbieders. Je hebt dus voldoende vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen. Met de Zorgvinder vind je eenvoudig en snel een gecontracteerde zorgaanbieder bij jou in de buurt."

Waar het om gaat is dat je betaald voor de zorg die je nodig hebt.
Je kunt niet voorzien voor een jaar vooruit welke dat is, je kunt hooguit een schatting maken.
Waar je als schuldenaar, of rondkomend van het absolute minimum, niet op zit te wachtten is een onverwachtse bijbetaling omdat toevallig die ene zorgverlener er niet tussen staat.

Overigens geldt dat niet alleen voor Anderzorg, maar voor alle natura polissen bij de diverse maatschappijen. En het klopt dat sommige vergelijkingssites in twijfel worden getrokken. Vanavond las ik zelfs over de Consumentenbond die gesponsord zou worden door Ditzo.
Hoe dan ook is het slim om je er in te verdiepen. Iedereen maakt zijn eigen keuze gebaseerd op de zorg die er nodig is.

Tuthola, ik snap je zenuwen helemaal. In jouw geval heb je vaker met een zorgverlener te maken. En niet alleen de huisarts. Als je klaar bent met zoeken en een keus hebt gemaakt dan weet je in elk geval dat je niet zomaar voor een verassing komt te staan.
Doe alles via de mail, mocht je alsnog een verassing krijgen dan heb je eventueel iets in handen om de strijd mee aan te binden.

Wat  betreft het buitenland vond ik dit over de basisverzekering;
QuoteDe Basisverzekering vergoedt medisch noodzakelijke zorg in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Dat kan betekenen dat je moet bijbetalen omdat de gezondheidszorg in sommige landen veel duurder is dan in Nederland.

Hou vol!

Om nog even bij Anderzorg vs Ditzo te blijven.
Vorig jaar zat ik bij Ditzo en dit jaar bij Anderzorg.
Had puur met geld te maken, bij beide was ik niet ontevreden over de klantenservice.
Bij Anderzorg is er nog niets ingediend, dus hoe die afhandeling gaat weet ik nog niet.
Allebei spreken ze je aan met "je"en jouw"
Premie Anderzorg, basis, 360 eigen risico â,¬86,25
Premie Ditzo, basis, 360 eigen risico â,¬86,75

We hebben het dus over twee kwartjes. 

tuthola

#54
Dankje Buster door jou reactie heb ik besloten om maandag de restitutie polis te gaan afsluiten en niet hoeven nadenken over de vraag of ik wel goed verzekerd ben als ik per ongeluk in  een verkeerd ziekenhuis of wat dan ook te komen. Ook de keuze van fysio therapie kan ik dan zelf beslissen dus nu ben ik helemaal klaar met de zorgverzekering   >:(

Zo dat lucht op ....op naar de kerst  ;D

Oja vergeet ik de buitenland vergoeding...zal de jongens inlichten dat ze dan een aparte reisverzekering erbij moeten nemen :o

chapter

het is wat met de verzekeringen
het is ook oppassen met de aanvullende voor fysio bijna geen 1 doet nog volledige fysio vergoeding en er gaan een aantal uit de lijst waarvoor je voorheen na 21 ste behandeling vergoed kreeg vanuit de basis
er is mn veel onrust ontstaan bij mensen met reuma
Mijn fysio gaf aan dat het voor veel paptienten een ramp wordt die nu 2-3 keer in de week behandeld worden en straks een limiet hebben van 36 behandelingen
er is bij veel verzekeraars een max vergoeding in toppakket van 1000.00 er schijnen maar 2 het volledig te vergoeden maar vraag is dan is volledig ook echt volledig of ook volledig tot 1000 euro

Kaatje

Aan de â,¬ 1.000 zit je zo met 2x in de week fysio. Helaas!
Ik vind het stom dat ze de fysio beperken qua vergoeding. Juist voor de chronische zieken. Ook ik heb er dit jaar helaas mee te maken gehad terwijl ik niet chronisch ziek ben.
Het is gewoon heel goed opletten waar je je verzekerd en wat je denkt nodig te hebben aankomend jaar.

chapter

idd kaatje 1000 euro ben je zo doorheen ongeveer 36 behandelingen
in jan is mijn rug vastgezet en viel ik gelukkig in de lijst zodat ik jaar recht had op onbeperkte fysio.
Nu stopt dat feb dan jaar voorbij na operatie maar wilde verzekeraar mij niet aanvullend verzekeren.
Ik heb toen vorig jaar ook 20 behandelingen zelf moeten betalen.
Nu gaat het goed maar blijf een rug patient met dan klachten in nek dan been dan rug dus met 36 behandelingen red ik het wel of net niet.
Helaas moet ik nu 50% extra betalen omdat ik de basis ergens anders afneem en deze willen mij niet laten gaan omdat er een achterstand is en ik nu in wsnp zit
Kan weg als ze voor 1 januari het geld hebben maar mag niets aflossen.
ik voer nu het compleet pakket en basis op voor vtlb maar kom nu op totaal van 190 euro per maand, gelukkig wordt dat wel gecorrigeerd maar ga toch alsnog een brief sturen of ze me geen coulance kunnen geven.


Libra

Quote from: Elam on Dec 14, 2013, 11:07 PM
Ze hebben mij gemaild dat bij Anderzorg alle huisartspraktijken zijn gecontracteerd, zoals je elders hier kunt lezen.
Net als afgelopen jaar, overigens.
Alleen zijn er met een aantal extra afspraken gemaakt over bijv. het zelf maken van medicijnen en diabetes

Hoe kom je er dan bij dat dat niet zo zou zijn?

Dit werd aangegeven op diverse vergelijkingssites, dus niet alleen op Independer.
Dus dat zou betekenen dat zij allemaal liegen dat het gedrukt staat??

Quote from: Elam on Dec 14, 2013, 11:07 PM
Qua Independer wil ik alleen even kwijt dat dit niet een geheel onafhankelijke site is én ze beweren dat ze met kortingen werken als je via hen een verzekering afsluit, dit is over het algemeen genomen niet correct ben ik inmiddels achter en het komt op mij over als een stukje reclame.

Hahahaha.........., nou ik kan je verzekeren dat ik echt GEEN aandelen heb in Independer hoor!
Het enige wat ik hier gedeeld heb zijn mijn eigen ervaringen de afgelopen 5 jaren met Independer en dat dit tot nu toe altijd tot mijn volle tevredenheid is verlopen.
Daarnaast heb ik precies altijd dat gekregen wat in de afspraken stond voor exact het afgesproken bedrag.

Misschien zie en lees ik het wel helemaal verkeerd als ik de indruk krijg dat je de essentie van de vrije zorgkeuze niet helemaal begrijpt en welke impact dit kan hebben op iemand die in een schuldensituatie verkeerd.

Feit is dat met het uitgeklede zorgstelsel wat we nu hebben gezondheidszorg een luxe artikel wordt, wat eigenlijk alleen nog maar bereikbaar is voor mensen met een goedgevulde beurs.
Overdreven? Ik denk het niet!
Heel veel mensen (en dan met name schuldenaren) hebben alleen nog maar de basisverzekering.
Mensen gaan niet zo snel naar een dokter en de tandarts zien ze jaren niet.
Ook het verplichte eigen risico is voor velen bijna niet op te brengen.

Het laatste stukje zorg waarvoor je niet hoeft/hoefde te betalen is/was de huisarts.
En nu moet je ook daar extra voor bijbetalen op het moment dat je huisarts geen contract heeft met een bepaalde zorgverzekeraar.
Je huisarts, waar je vaak al jaren komt en die jouw vertrouwenspersoon is!

Persoonlijk moet ik er niet aan denken dat ik door de financiële omstandigheden gedwongen zou zijn om naar een andere te moeten gaan, als ik bijbetaling zou willen vermijden.

En juist voor de mensen onder ons die door ziekte of aandoening wel veel zorg nodig hebben (en dus vaker een bezoek aan hun huisarts brengen), zou het toch wel heel zuur zijn als zij opeens gekonfronteerd zouden worden met het feit dat zij voor deze consulten opeens moeten bijbetalen.

Knibbel

Quote from: chapter on Dec 15, 2013, 02:55 PM
er is mn veel onrust ontstaan bij mensen met reuma
Dat is ook zo Chapter. Ik ben helaas iemand met reuma en afgelopen jaar een hels jaar gehad wat de pijnen betreft. Zorgverzekeraar gooide ons bij 3 maanden achterstand uit de aanvullende verzekering, maar ook al had ik een aanvullende verzekering, die eerste 20 behandelingen fysio zelf betalen daar had ik toen gewoon het geld niet voor, nog niet eens voor 1 behandeling, laat staan 20!! Ga je naar de huisarts met je pijn en vermoeidheid krijg je steevast te horen: ik schrijf je een briefje voor de fysiotherapeut voor een aantal behandelingen. Ja dag.... en wie betaalt dat?

Ik heb nu nog steeds geen aanvullende verzekering en weet nog steeds niet of ik nu wel of niet deze moet nemen. Vooralsnog doe ik het met pijnstillers, een of twee korte behandelingen bij de osteopaat (die ik dus zelf betaal, wel gereduceerd tarief) en met dagelijks 6-10 tabletten vitamine C. Eerlijk gezegd heb ik de fut niet om mij daar nu in te verdiepen (heb andere zorgen die ook mijn aandacht vragen) en probeer maar met de pijn te leven. Zolang het goed gaat schuif ik het maar steeds voor mij uit in de hoop dat het toch weer vanuit de basisverzekering vergoed wordt.... totdat het eens fout gaat.....
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron