Zorgverzekering 2014

Started by Buster, Nov 07, 2013, 08:28 PM

Previous topic - Next topic

Buster

Ja, we zijn er weer.
Keuzes, keuzes, keuzes,...

Vorig jaar hebben wij ons vrijwillig eigen risico op â,¬500 gezet waardoor de premie voor ons gezin neer kwam op â,¬147 per maand. Dit doen we niet nog een keer. Als er iemand ziek wordt moet de eerste gedachte zijn; Waar is het nummer van de arts i.p.v. hoeveel gaat dat kosten of erger kunnen we dat wel betalen? 

Dus vandaar weer een draadje om linken mee te delen.
Vanavond las ik dat de Hema in samenwerking met Menzis een polis aanbiedt.
â,¬89 basis premie (â,¬360 eigen risico)
Aanvullende pakketten voor â,¬6, â,¬12 en â,¬18.
Tandarts voor â,¬ 11, â,¬22 of â,¬33.

Hier een link naar de polis.
https://www.hemaverzekeringen.nl/downloads/Vergoedingenoverzicht_2014.pdf

Dus, kom je wat tegen, collectieven of andere aanbiedingen, zet ze maar neer, dan kunnen we vergelijken.

Aanvulling, dit is wat de Consumentenbond erover te zeggen heeft:
http://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/hema-zorgverzekering/

Kaatje

Buster super weer!

Het is voor mij ook de tijd om naar zorgverzekeringen te gaan kijken. Ook ik neem geen extra eigen risico meer. Had ik dit jaar wel, omdat ik het eigen risico nooit op maakte. En ja hoor, dit jaar gaat het mis! Ik raak ziek en maak het eigen risico en het extra eigen risico op. En daarnaast nog 20x fysio zelf betalen. Dat hakt erin.

Als je klant bent bij Rabobank krijg je collectiviteitskorting bij Interpolis. Alleen bij Interpolis schrappen ze een aantal alternatieve vergoedingen en zeggen ze dat dit ten gunste gaat van o.a. fysio. Alleen zie ik voor 2014 geen verschil in de vergoeding van fysio tov 2013.

Morgen weer fysio en daar maar eens vragen hoeveel behandelingen ze verwacht dat ik nodig heb volgend jaar. En dit meenemen in mijn beslissingen welke zorgverzekeraar het gaat worden voor 2014.

chapter

Ik heb mijn basis verzekering bij delta lloyd aangezien deze mij niet aanvullend wil verzekeren vanwege achterstand. Pas als achterstallige premie betaald is willen ze weer verzekeren maar mag niets aflossen in de wsnp dus zit voor 3 jaar of altijd aan ze vast.
Na veel afwijzingen is het uiteindelijk gelukt mij aanvullend te verzekeren bij pno.
Ben er erg tevreden over betalen snel uit, je kan met app de notas insturen welke niet automatisch gaan bij mij zoals tandarts en een prima vergoeding zoals tandarts 100% tot het bedrag dat je gekozen hebt dus geen 20% bijbetalen zelf bv 

http://www.pnozorg.nl/

Libra

Heb net even gekeken op de site van Independer en vanaf volgende week zijn alle nieuwe premies bekend en beschikbaar, dus kan er dan weer vergeleken worden.

Voor diegenen onder ons die weer gaan "shoppen", zeker een aanrader!

www.independer.nl

Buster

Ik ben eens even gaan zoeken. Voor 2014 horen de volgende zaken voor te komen in een basis pakket.
Hoe hoog de vergoeding is verschilt per verzekeraar.

- anticonceptiemiddelen
- audiologische zorg
- bevallingskraamzorg
- beweegzorg (fysiotherapie)
- buitenland
- dieetadvisering
- dyslexiezorg
- erfelijkheidsonderzoek
- farmaceutische zorg
- huisartsenzorg
- hulpmiddelen
- IVF behandelingen
- ketenzorg
- logopedie
- medische specialisten zorg
- mondzorg/ tandheelkundige zorg
- plastische chirurgie bij specifieke indicaties
- psychologische zorg
- revalidatie zorg
- stoppen-met-roken programma (1x per jaar)
- ziekenverblijf
- ziekenvervoer

Boeddha

Is het niet zo dat de anticonceptiemiddelen tot 21 jaar in de basisverzekering vallen en boven de 21 juist niet, maar dan afhankelijk van een aanvullende verzekering?
Be strong, have faith!

Buster

#6
Precies Boedha, het verschilt per verzekeraar.
Deze lijst vond ik op;
http://www.topzorgverzekeringvergelijken.nl/basispakket-2014/

Op de site van de Rijksoverheid is nog geen lijst te vinden van 2014


Weegschaaltje

#7
Ik zit nu bij zilverenkruis en heb een aanvullende verzekering voor 136,30 pm. Heb al op independer gekeken. FBTO spreekt mij tot nu toe het meeste aan. Ik ga dan ook voor t eerst naar alleen de basisverzekering.  Omdat je bij hun tussentijds modules aan en uit kan zetten  mocht je dat nodig hebben. De verzekeringspremie gaat dan natuurlijk wel omhoog. De basisverzekering is bij hun 88,50. Dat gaat mij ruim 47,- euro schelen.

chapter

weegschaal hou er wel rekening mee dat als je iets aanzet je eerst 6 maanden premie moet betalen voor je er gebruik van kan maken en met orthodontie zelfs 24 maanden
heb je basis krijg je last van je rug en zet je fysio aan mag je eerst 6 maanden premie betalen voor je fysio kan declareren bv wekelijks fysio 30.00 keer 4 per maand keer 6 maanden is 720.00 zelf betalen eerst

Weegschaaltje

Ik had begrepen dat het betreffende orthodnontie geen wachttijd meer was? Ik kon nl dit vinden op de site van fbto:

Stel dat er evt een wachttijd is van een half jaar is hetn og geen ramp. Mijn jongste is nu 11. Het kan gebeuren dat hij in de toekomst een beugel moet. Mocht dat zo zijn dan kan ik het nog wel een half jaartje evt uitsmeren.

Met deze module kun je je aanvullend verzekeren voor brillen, lenzen en orthodontie. En je krijgt bijvoorbeeld een vergoeding voor correctie van de bovenoogleden of camouflagetherapie. Ook voor het laseren van je ogen (via Bergman VisionClinics) is een vergoeding mogelijk. Daarnaast biedt deze module vergoedingen voor elektrisch ontharen, behandeling van acne en een tegemoetkoming in de kosten van een gehoorapparaat en pruik.

Deze module heeft een wachttijd
Sluit je deze module tegelijk met je FBTO basisverzekering? Dan kun je de module meteen gebruiken. Je hebt dan geen wachttijd. Zet je de module later aan? Dan heb je voor brillen, lenzen of ooglaseren een wachttijd van 6 maanden. Je betaalt dan premie vanaf de 1e dag van de volgende maand. Heb je 6 maanden premie betaald voor deze module? Dan krijg je vergoeding voor brillen, lenzen of ooglaseren als de behandeldatum na de wachttijd ligt.

Ook correctie van de oorstand en bovenoogleden worden met deze module vergoed. FBTO moet hiervoor vooraf toestemming hebben gegeven. Voor plastische chirurgie geldt altijd een wachttijd van 24 maanden. Ook als je de module tegelijk met je FBTO Basisverzekering afsluit.

De andere onderdelen van deze module hebben geen wachttijd.

Vergoedingen module Gezichtszorg en Orthodontie

Polisvoorwaarden aanvullende modules

chapter

klopt het is beetje verwarrend daar zie het bij 2 blokken staan.
Ik had zelf alelen basis ivm cvz door achterstand maar toen ging mijn rug de soep in en werd vastgezet. Veel fysio nodig en heb nu eerste 20 zelf moeten betalen dat was meer als de aanvullende verzekering voor een jaar, heb me nu wel top laten verzekeren ook gezien dat de premie boven de normpremie wordt gecorrigeerd in mijn vtlb

Ano_Niem

Mag je in de schuldhulpverlening en/of sanering wel aanvullend verzekeren?

tuthola

Ook ik heb mijn zorgverzekering uitgeplozen nadat ik het nieuwe maandbedrag voor 2014 had ontvangen.
Ik zit bij zilveren kruis achmea en kwam erachter dat mijn kosten voornamelijk uit de basisverzekering vergoed worden omdat ik chronisch patient ben. De meerwaarde van aanvullende verzekering is de fysio-therapie, het gaat mij 20 euro in de maand schelen als ik geen aanvulling heb, na lang dubben heb ik besloten om de aanvullende verzekering te houden.

chapter

hoi anoniem
Ligt aan de bewindvoerder denk ik in geval van wsnp en je budget in minnelijk traject
Je bwv moet het mee willen nemen in berekening vtlb en verantwoorden aan rc
Ik had nu niets en zelf 20 behandelingen fysio en podo moeten betalen
Nu heb ik me top laten verzekeren fysio 100% en podo 250 betaal daarvoor wel 64.00 aan premie voor aanvullende maar heb weinig keus. zelf 20 behandelingen betalen kost ook 600 euro

Anoniem99

Oke, duidelijk. Dank je  wel voor je antwoord Chapter.