eigen risico zorgverzekering

Started by Lilyana, Nov 03, 2013, 01:32 PM

Previous topic - Next topic

Lilyana

Hallo allemaal,

Ik kan mijn eigen risico bijna niet meer betalen. Ik ben fibromyalgie patient (vorm van reuma) en slik dagelijks pijnstillers en maagtabletten voor bescherming tegen die pijnstillers. Ook heb ik copd en maak gebruik van twee soorten medicijnen voor mijn longen. En ik heb etalage benen waardoor ik steunkousen moet dragen. De kosten hiervan zijn haast niet meer op te brengen nu ik huurtoeslag moet terugbetalen.
Bijvoorbeeld mijn steunkousen, vorig jaar nog geheel vergoed. Dacht dat ze dit jaar ook nog vergoed zouden worden en mijn oude exemplaren waren versleten. Ik dus nieuwe besteld bij de specialist. Krijg ik een rekening van 166.00 euro eigen risico. Had gelijk hyperventilatie :-[. Volgend jaar geen nieuwe bestellen want dat kan ik niet meer betalen. Moet het voorlopig met de steunkousen die ik nu heb blijven doen. Plus dat ik drie maanden achter elkaar 50.00 eigen risico moet betalen voor mijn andere medicijnen. Als dit zo doorgaat moet ik toch stoppen met de medicijnen omdat ik ze niet meer kan betalen. Dat wordt dan dus leven met meer pijn en benauwdheid. Pluspunt is wel dat ik dan minder gif in mijn lijf krijg :-\. Krijg dit jaar wel nog 99.00 euro terug van het CAK tegemoetkoming eigen risico, begin december. Is gelijk mijn verjaardagscadeau. Zou het liefst mijn verjaardag niet vieren, maar ja de kinderen komen toch :).Ik probeer toch wat moois van de feestdagen te maken. groetjes Lilyana

Libra

Lilyana, zie mijn antwoord in jouw andere topic!

Oké dame, het is dus absoluut nodig dat je nu onmiddellijk bij de Belastingdienst aan de bel trekt en gaat vragen om een persoonlijke aflossingsregeling!

Minder gif in je lijf krijgen is 1 ding, maar je hebt deze medicijnen absoluut nodig gezien je aandoeningen!
Geen medicijnen meer innemen betekent in jouw geval heel simpel dat de kwalen zullen verergeren en dat lijkt me toch niet de bedoeling!!

Morgen dus meteen gaan bellen (is een gratis 0800 nummer wat je op de site van de Belastingdienst kunt vinden) en de situatie uitleggen.
Niet langer wachten!!

Succes!