Gewoon door gaan

Started by gewoon, Aug 30, 2013, 07:16 PM

Previous topic - Next topic

gewoon

Hoi heb net een lang bericht niet geplaatst voor annoniem omdat de onmacht mij hoog zit wat te doen als je het er zo op  aan laat komen heb al een berichtje geplaatst om haar sterker te maken op zoek naar een oplossing.
Maar bedacht mij net dat de oplossing wel erg ver weg zal zijn hoe kun je in blijschap een onderneming opbouwen en een schuld laat groeien van E 70.000,-- bij de BD waar van E 6000,-- terug betaald is uit de niet terechte uitkeringen van dit jaar.
Het is mij teveel nu om hier mijn hard onder te steken heb zelf ooid E 70.000 onder water gestaan en na mijn personeel een hand gegeven te hebben was het keihard aanpoten tot dat het E 20.000,-- was en ik eindelijk levensvatbaar was voor BBZ lening.

Vind het geweldig hoe Buster en Libra en andere met zoveel kennis in springen op problemen en ik voel mij onmachtig hier nog een plan te geven.

Wij gaan naar de kerst toe en is een tijd dat ik wat stiller ben, en kom nog regelmatig op het forum maar hou de onderwerpen waar ik op schrijf even licht

Knibbel

Lieve, lieve Gewoon...... mag ik jou een warme knuffel geven? Hoezo onmachtig gevoel, uit jouw berichtjes naar mij en naar al die anderen spreekt zoveel aandacht, medeleven, zorgzaamheid uit. Je bent altijd zo voorzichtig met je woorden, erg oplettend dat het positief en opbouwend is en niet negatief. En jouw blik en ideeën hoe iets op te lossen of te verwoorden is vaak zo treffend. Voor mij ben jij een mens met een groot hart, een mens met een gouden randje!!

Heel veel liefs van Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Chrissie

lieve Bijzonder, knibbel heeft helemaal gelijk en sluit me dan ook graag bij haar aan! Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!

Heel veel liefs van Chrissie

Sinds januari 2016 schuldenvrij.

gewoon

jee wat een lieve reacties dank je wel doet een mens weer goed en kan het niet laten ben toch gaan zoeken hoe het nu zit met die kinderopvangtoeslag en lees dat er al een brief was door Minister Kamp op 7 december 2010 over fraude en schrijft onder andere.
De Staatssecretaris van finacien en ik zelf nemen deze kwestie hoog op. De belastingdienst heeft maatregelen getroffen om fraude tegen te gaan. Zo worden aanvragen voor kot die met terugwerkende kracht worden gedaan, dubbel gecontroleerd: de BD vraagt extra bewijsstukken op en doet navraag bij de kinderopvanginstelling. de BD heeft bovendien een apart team opgericht dat de aanpak van de fraude coordineert en een meldpunt ingesteld waar het plubliek terecht kan met tips over misbrui of oneigenlijk gebruik. Daarnaast zal de uitvoering en de regelgeving van de kinderopvang op korte termijn worden doorgelicht op frauderisico,s Het maatschapppelijk doel van de regeling, die hardwerkende ouders in staat steld om verandwoorde op voor hun kinderen te regelen, mag iet door fraude in gevaar worden gebracht.

Hoogachtend,
de minister van Sosiale Zaken

H.G. J. Kamp

(En ik ga dit team eens aan het jasje trekken dat haast maken dit OOK zelfbescherming inhoud van jonge ouders !!!! zicht te houden op een toekomst na een domme fout.)

In de brief van de minister hierover,

In bovengenoemde fraudezaak zijn vermoedelijk miljoenen euro,s gemoeid. De BD zal alle mogelijke middelen gebruiken om onterecht verkregen toeslagen terug vorderen, inc. dwanginvordering, Het Openbaar Minesterie bepaalt waarvoor de verdachten worden vervolg en welke strafmaat daarbij hoort. Deze personen kunnen geen beroep doen op schuldhulpverlening. Het OM neemt deze zak zeer serieus. Als het OM besluit niet tot vervolgig over tegaan, heeft de BD nog de mogelijkheid om een bestuurlijke boete op te leggen.

( dit is dus waar ik dan opeens moe van wordt het is geen kwestie van boeven vangen maar er gewoon boven op zitten de gelden juist gebruikt worden daar is de winst voor ons alle om dit goed te doen, en de gene die dan fout zit, ter halve keert en niet voledig verdwaald)

gewoon

#34
Hoi nog een keer bedankt Crissie en Knibbel

Ben nu wel dat gevoel van onmacht kwijt, en wie ook eens een mening wil geven dat kan op

toeslagen.fraude.en.toezicht@belastingdienst.nl

Ben ook sterk tegen misbruik van voorzieningen,  maar reken maar dat ik een reactie wil op mijn mail naar de belastingdienst

gewoon

Heb mijn mening gegeven bij dit teamEr zal echter uit privacy overwegingen geen terug koppeling met u plaatsvinden over de resultaten van een eventueel onderzoek


Goed zo

tuthola

Ik vind het wel goed dat er beter naar de kinderopvangtoets word gekeken, het systeem is zo lek als een mandje en vraagt erom misbruikt te worden door mensen die het water aan de lippen staat. Niet alleen bij de kot word gefraudeerd maar met meerdere toeslagen en men moet ergens beginnen om fraude tegen te gaan.  Ook vind ik dat deze fraude gevallen zwaarder gestraft worden dan een doorgewinterde crimineel en dat gaat net even te ver. Bied deze mensen een kans in de vorm van zoveel jaar op de beslagvrije voet te zetten zodat zij boete doen voor hun gemaakte fout. Het zal niet makkelijk zijn voor die mensen maar hier staat tegenover dat ze jaren geprofiteerd hebben van een toeslag waar ze geen recht op hadden.

gewoon

Ha Tuthola ben het helemaal met eens en is ook mijn verhaal opgenomen naar dit team dat dit dus niet alleen ons geld kost maar ook deze jonge gezinnen op tijd tegen stomme fouten beschermen is, en heb dit team dus aangespoord tot grote spoed.

Zullen wel raar op kijken van mijn mening dat meer is, dan fraude bestrijding

Knibbel

Eigenlijk hebben jullie natuurlijk wel gelijk Gewoon en Tuthola. Het is natuurlijk niet goed te praten, maar ik vind ook dat de belastingdienst ook eens moet kijken naar de vraag wat de reden is dat mensen zoiets als de KOT gewoon laten doorlopen. Is het onachtzaamheid of nonchalantheid, is het misschien uit pure geldnood (een kat in het nauw maakt rare sprongen) of is het echt willens en wetens frauderen, vooral voor gezinnen met kinderen en gezinnen die het financieel zo moeilijk hebben vind ik dat die het recht moeten krijgen om hun 'fout' te komen uitleggen. Per slot van rekening is het ook deze regering/belastingdienst die het voor mensen mogelijk en makkelijk heeft gemaakt om op deze wijze met de KOT om te springen. Houd een kind een lekker snoepje voor de neus of een hond een lekkere biefstuk en zeg dat ze die niet mogen pakken, dan weet je wel wat er gebeurt!!!

Zelf heb ik nooit KOT aangevraagd, toen mijn kinderen nog klein waren was dat nog niet zo geweldig uitgegroeid zoals nu. Vraag is natuurlijk: waar trek je de grens, wie of welke personen zijn echte fraudeurs en welke hebben gewoon een 'domme fout' gemaakt? 

En wat te zeggen over die ouders die KOT vragen en waar de opa's en oma's als 'oppassers' worden ingehuurd. Het gros van deze opa's en oma's doen dit vaak 'gratis', terwijl de mamma's en de pappa's de KOT in eigen beurs houden. Of  ze delen de toeslag samen met de ouders. Onder welke categorie plaats je dan deze gevallen......?? In onze krant heb ik een tijdje terug toevallig gelezen dat deze manier van werken/delen tussen ouders en oma's en opa's van de KOT wettelijk toegestaan is!! Een rechter heeft nota bene die uitspraak gedaan.

Het zou misschien inderdaad beter zijn om het systeem aan te passen. Waarom verplichten ze de ouders niet om elk half jaar verantwoording af te leggen, zoals PGB-houders ook moeten doen. Creeer een soort zorgkantoren per regio (ook goed voor nieuwe banen) en laat werkende ouders ieder half jaar hun loonstroken opsturen, hieraan kan men ook zien hoeveel uren men werkt en of men inderdaad wel werkt. Dit niet om mensen te betrappen op fraude maar juist om te voorkomen dat mensen niet in de 'fout' of te wel 'in de problemen' komen. Of zie ik dit te simpel?

Niet dat dit systeem dan waterdicht is, fraudeurs zullen er altijd wel zijn, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Libra

Lieve Gewoon,

Ik sluit me van harte bij de anderen aan!
Niet onder de "radar" duiken hoor!
Ik zou jouw zo wijze, meedenkende, met het hart op de goede plaats berichtjes ook heel erg missen!!

Tja........de BD en fraude..... :(

Laten we wel wezen: het zijn natuurlijk prachtige tegemoetkomingen en als we die met z'n allen in stand willen houden, dan zullen we er ook met z'n allen zoveel mogelijk voor moeten zorgen dat frauderen hiermee zoveel mogelijk beperkt wordt.

Doet wel meteen de vraag rijzen "wanneer gebeurt dit met opzet of wanneer zijn er omstandigheden van buiten af waardoor het spaak loopt"?
En welke omstandigheden kunnen als "verzachtend" worden aangevoerd?

Hoe zwaar en hoe moeilijk ook iedereen (en het liefst zo vroeg mogelijk!!) zal moeten leren dat je gewoonweg niet meer kunt uitgeven dan dat er binnenkomt!!
En met name de banken, maar ook het bedrijfsleven hebben er (naar mijn bescheiden mening) aan bijgedragen dat er een cultuur ontstond dat de bomen tot aan de hemel groeiden.
Wat niet wegneemt dat ieder mens er zelf uiteindelijk verantwoordelijk voor blijft welke keuzes je maakt.
Dus in principe het veelgenoemde KOT inderdaad alleen maar gebruiken voor de opvang en op het moment dat je geen gebruik maakt van een vorm van opvang, die toelage ook meteen laten stopzetten.

Neemt niet weg dat ik heel goed kan begrijpen hoe mensen in een financieel moeilijke positie dit toch aangrijpen om de lasten een beetje dragelijker te maken!
Alleen.......als je dan tegen de lamp loopt, worden de problemen alleen maar vele malen groter! :(

Er zal echt een omslag moeten plaatsvinden en de mensen zullen zelf weer bewust moeten worden dat je geen geld uit kunt geven wat je niet hebt, of wat je niet terug kunt betalen!
Met andere woorden: we zullen afscheid moeten nemen van de overmatige consumptiemaatschappij en echt weer de tering naar de nering zullen moeten zetten.

Ik hoop alleen wel van harte dat ze iedere zaak stuk voor stuk zullen gaan bekijken met een menselijk maat.

gewoon

Hoi lees alleen maar mooie gedachte, nodig iedereen van harte uit dit naar dat fraude team door te mailen.

Ha Libra ik zal niet zomaar onder het radar duiken, wat een luxe nu weer,  maar ik zit soms driftig op het dak met een aan elkaar geplakte  antene om beeld te houden, hoe je wat kunt doen voor een ander.

iedereen bedankt

gewoon

Heb onverwacht toch een reactie gekregen van de belasting wel een tekst waar ik dan weinig mee kan

Geachte heer, het is altijd goed om fraude te melden anders lopende schulden alleen op.

Boeddha

Toevallig dit afgelopen weekend besproken.

Wij kwamen uit op het volgende:

Laat de burger het binnen 2 maanden moeten bewijzen dat ze daadwerkelijk recht hebben op de toeslagen, bijvoorbeeld KOT. Kunnen ze dat niet, dan moeten de toeslagen meteen gestopt worden. En niet pas na ruim 14 maanden!

Zo kan de fraude/schuld meteen stopgezet worden.
Be strong, have faith!

gewoon

Hoi
Heb nu weer wat rust gevonden in het gemak hoe die KOT word verstrekt, het voelde bij mij als dweilen met de kraan open om mensen uit de schulden te helpen.

Heb dit weekend weer iets uitzonderlijks gedaan als specialist in een vak waar ik ook intresse in heb en dat heeft mijn iritatie opgeroepen, vroeger als ik van buiten gehaald werd dan kon eigen personeel geergerd reageren van: zo.n wild vreemde zou het wel eens effe wel kunnen.
Nu de laatste jaren doen zij een stapje naar achteren.... en gaan foto,s maken met hun mobieltjes als ik aan het werk ben en dat maakt mij link, wat is het volgende dat ik het ook een keer niet kan en een filmpje op you tube kan vinden over de sul die gebeld was.

Financiele zorgen is 1, maar ongewildt bekende nederlander zijn is toch een tandje erger.

Buster

Adem in,... adem uit,.... ;)