Aftrek zorgkosten

Started by Buster, Jul 16, 2013, 02:47 PM

Previous topic - Next topic

Knibbel

Er is inderdaad heel veel verspilling in de zorg. Iedereen wil zijn graantje meepikken en het liefst zo veel en zo vaak mogelijk. En Libra heeft gelijk, het zijn de graaiers die hun zakken al behoorlijk gevuld hebben maar blijkbaar nooit genoeg krijgen. Ze willen steeds meer.

Wachtlijsten Kaatje, bij ons ziekenhuis wordt zelfs 'savonds spreekuur gehouden bij verschillende specialisten, waar ik eerlijk gezegd wel mijn vraagtekens bij zet? Ze laten je te vaak terugkomen, telefonisch gesprekje van misschien een minuut wordt gedeclareerd als volledig consult. Het is echt van de zotte.

Voorbeeld mijn dochter gaat naar ziekenhuis voor inzetten spiraal onder narcose, hele rijtje gehad: huisarts, 2x gynaecoloog, chirurg en narcotiseur. Vier weken daarna weer terug, spiraal was niet goed geplaatst, weer eruit gehaald. Weer dezelfde rij artsen langsgegaan. Implanon geplaatst, is ze allergisch voor een stof van de implanon, weer terug, weer eruit. Puntje bij paaltje weer huisarts, weer terug naar gynaecoloog, die had maar een oplossing: weer spiraal. Dochter moest daar nog even over nadenken. Besluit toch te doen, bel je op voor afspraak voor de narcotiseur, kan niet wordt gezegd. Gynaecoloog heeft het niet in de computer gezet, moet eerst telefonische afspraak bij de gynaecoloog worden gemaakt. Drie weken later telefonisch gesprek. Moet toch nog eerst een of twee keer op spreekuur komen voordat er een definitieve afspraak kan worden gemaakt voor de spiraal. Ik geloof dat mijn dochter in nog geen 3 maanden tijd 4 x huisarts, 7 x gynaecoloog en 2 x narcotiseur heeft afgelopen en 303 euro lichter is geworden en waarvoor: voor het inzetten van een spiraal onder narcose!!! Als haar huisarts bekend was geweest met het geven van een licht narcose-roesje had dit allemaal niet zo omslachtig hoeven te gebeuren.

En ja Tuthola, ik ben bang dat jij maar ook mijn dochter hier dadelijk weer de dupe van zullen zijn......
net zoals ze alle wajongers (ook die in de oude regeling vallen), die maar een beetje kunnen werken onder willen brengen bij de gemeentes en als ze geen werk kunnen krijgen (wat in de meeste gevallen zal zijn) krijgen ze gewoon bijstand. Hebben ze een gedeeltelijke baan wordt dit aangevuld tot bijstandsniveau. Ze willen werkgevers dwingen om een bepaald aantal gehandicapten of mensen met beperkingen in dienst te nemen. Ik moet het eerst nog zien gebeuren. Op deze manier worden de wajongers vogelvrij verklaard. Ik houd mijn hart vast als dit echt er door komt volgend jaar.  Ook hier geldt weer door middel van de slechten zijn de goeden weer de dupe.“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Knibbel

Quote from: gewoon on Jul 17, 2013, 09:28 PM
Hoi Kaatje ik heb ook de gedachte gelezen dat Minister Schippers het geen goed plan vindt dat de winst van 1,6 miljard in reserves terecht komt omdat het ons geld is, en mogen we voor dat geld zorg verwachten of verlaging van de premie,s.
Ben erg bang dat het bij een gedachte blijft!! Die winst van 1,6 miljard zal misschien wel terugvloeien in de zorg, maar of wij daar direct iets van zullen merken, tastbaar in onze beurs bijvoorbeeld, ik betwijfel het Gewoon.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Nox

Quote from: Knibbel on Jul 17, 2013, 09:38 PM
Quote from: gewoon on Jul 17, 2013, 09:28 PM
Hoi Kaatje ik heb ook de gedachte gelezen dat Minister Schippers het geen goed plan vindt dat de winst van 1,6 miljard in reserves terecht komt omdat het ons geld is, en mogen we voor dat geld zorg verwachten of verlaging van de premie,s.
Ben erg bang dat het bij een gedachte blijft!! Die winst van 1,6 miljard zal misschien wel terugvloeien in de zorg, maar of wij daar direct iets van zullen merken, tastbaar in onze beurs bijvoorbeeld, ik betwijfel het Gewoon.

Een natte vinger schatting van 1,6 miljard / 16miljoen inwoners die verplicht verzekerd moeten zijn zegt mij dat we niet meer dan 8 a 9 euro verlaging van de premie hoeven te verwachten.

Maar het eigen risico zal gewoon elk jaar blijven stijgen, ben absoluut niet optimistisch dat ie zal dalen of gelijk blijven. Dus die winst is snel weg, vooral voor chronisch zieken.

Oud & nieuw heeft altijd zo'n bitter bijsmaak voor me. Ik krijg nog net geen kaartje met "Gelukkig Nieuwjaar! Hier is uw zorgnota betreffende uw eigen risico! Wordt over 7 dagen afgeschreven".

Nee, en met de zorgtoeslag en huurtoeslag vindt ik het er al niet overzichtelijker van worden. De belasting is inderdaad voor nivelleren. Dat soort compensatie regelingen om te bezuinigen. Kreeg vroeger via de belasting veel meer terug.

Maar vooral die overgang van 'recht' tot 'compensatie beginsel' vindt ik toch echt schrijnend. Klinkt een beetje als Den Haag die tegen de gemeente zegt: "Alsjeblieft, hier heb je veel te weinig geld voor wat wij eerder deden. Maar... wees gerust... ze hebben er geen recht meer op maar moeten gecompenseerd worden, ik zou zeggen... wees creatief!"

Een collega van me heeft via de WMO een scootmobiel. Maar geen schuur bij haar (huur)huis om die in te bewaren. Dus ze dient een aanvraag in bij de gemeente want ze wil niet dat de scootmobiel beschadigd of gestolen wordt. Tis nou niet een geweldige buurt zeg maar.

Reactie? De gemeente stuurt een plastic hoes op voor over de scootmobiel. :) Tja... ze hebben wel gecompenseerd!

Het is toch een raar boeltje aan het worden hier in Nederland.
Usus magister est optimus

Libra

Ondanks het zeer trieste onderwerp van dit topic, schoot er een gedachte door mijn hoofd die een brede glimlach op mijn gezicht tevoorschijn toverde......

Ik durf er een lief ding onder te verwedden (en dat terwijl ik absoluut een afkeer van gokken heb) dat als de overheid haar administratie hier op het forum zou overleggen, wij hier met z'n allen, met alle kennis die hier rondloopt, binnen 120 dagen een zeer gedegen plan op tafel zouden kunnen leggen om B.V. Nederland in ieder geval weer financieel "gezond" te maken.

Want hoogmoed :P of niet, het moge duidelijk zijn, dat de bestuurders er een dusdanig potje van hebben gemaakt dat ons land op de rand van een bankroet staat.

Er zouden heel wat uurtjes werk in gaan zitten en het zou heel veel hoofdbrekens kosten, maar ik ben ervan overtuigd dat hier meer "gezond verstand" rondloopt, dan dat er in al die zogenaamde "geleerde koppen" in Den Haag zit.

Nog even los van het feit dat ze in Den Haag totaal buiten de realiteit leven in een soort vacuüm en echt geen idee hebben wat al hun zogenaamde "knappe uitgedachte plannetjes" werkelijk teweeg brengen in het leven van mensen.
Ook wat dat betreft lopen er hier meer dan voldoende "ervaringsdeskundigen"!

Ondanks alles, een hele fijne dag allemaal!
Liefs

Buster

Nou ja, schulden wegwerken zit inderdaad niet in hun kennispakket dat is wel duidelijk,...

SPAREN JONGENS! SPAREN!!!!! Je kan wel alles wegbezuinigen en je budget op orde brengen, maar als er ook maar iets tegenzit valt je hele plan in duigen.

Zucht.

Buster

Overigens, leuk dat je dara over begint.

Ik lees wel vaker de opmerking waarom het in Duitsland zo goed gaat.
Weet je wat die hebben gedaan? Lang voor 2008?
Lonen bevroren en gebufferd, ja, echt waar.
Zo konden ze de klap opvangen.
Vandaar ook de stakingen in 2010 waarbij de bevolking, terecht, nu eendelijk eens van die bevriezing af wilde. Logisch want de prijzenstijgingen gingen wel gewoon door.

Dus als ik Rutte hoor zeggen; "Duitsland is ons voorbeeld, zij zijn veel verder want ze zijn eerder begonnen" denk ik alleen maar, Nee,.. wij zijn te laat gestart!

plut

Van dat plan van Schippers komt toch niks terecht.

Zit nog steeds te wachten op de teruggave van het kwartje van Kok en het teveel betaalde geld aan de Nuon ( nee, dat moest echte terug naar de consument), dat was toen ook zo'n hot item voor de dames en heren politici die graag wilden scoren.

Vaak wordt er een hoop heisa geschopt en als puntje bij paaltje komt dan zie je het een stille dood sterven  :-\