auto

Started by jerommeke, Jun 15, 2013, 09:12 PM

Previous topic - Next topic

jerommeke

hoi

wij zitten nu een jaar in de wsnp en hebben vanaf het begin om medische reden de auto mogen behouden, maar krijgen er geen vergoeding voor, wat raar is maken veel onkosten om naar het ziekenhuis te gaan en hebben dit gemeld bij de bewindvoerder maar krijgen niks
omdat we veel onkosten hebben wegens ziekte missen we dat in ons maandgeld weet iemand hier iets over of je ergens toch een vergoeding kunt krijgen

grtjes jerommeke

Buster

Jerommeke, het eerste wat me te binnen schiet is Wmo (gemeente) PGD of AWBZ.

Ik zou ook even vragen aan je BV waarom die kosten nu niet meer gedekt worden.
Zeker als er geen verandering is geweest in je inkomsten situatie.
Al was het ter info zodat je weet waarom.

Libra

Hai Jerommeke,

Als er een medische noodzaak is, kan de Rechter-Commissaris inderdaad besluiten dat je de auto mag behouden tijdens het WSNP traject.
Je krijgt hier alleen geen tegemoetkoming in de kosten voor.
Die moeten betaald worden uit je VTLB.

Ik denk dat zowel WMO, als AWBZ, als PGB geen opties zijn.
Want als je deze, zoals in jouw geval zou aanvragen voor een financiële tegemoetkoming in de autokosten, dit gezien wordt als inkomen en er dan een correctie uitgevoerd wordt op het nominale bedrag en dan zou deze tegemoetkoming dus aan de boedelrekening kunnen komen te vervallen.

Ook geldt voor zowel de AWBZ, als PGB, als WMO een eigen bijdrage, wat inhoudt dat je het eventuele toegekende bedrag niet volledig in handen krijgt en daarnaast zijn deze tegemoetkomingen inkomensafhankelijk.

Wat je wel zou kunnen doen is een verzoek bij de Rechter-Commissaris in te dienen voor een verhoging van je VTLB, zodat daar meer ruimte in ontstaat om de kosten voor de auto van te kunnen betalen.
Je zou dit eventueel ook via je Bewindvoerder kunnen doen.
Zaak is dan natuurlijk wel dat er voldoende afgedragen wordt aan de boedelrekening en daar wat ruimte inzit om je VTLB te verhogen.
Ook zul je moeten zorgen dat je bewijstukken kunt overleggen (benzine- en parkeerbonnen en afsprakenkaart van de dokter/specialisten).

De (medische) noodzaak van de auto hoef je niet meer te bewijzen, punt is alleen wel dat het hebben van een auto (naast het feit dat dit als een luxe-artikel wordt gezien) in de WSNP aangemerkt wordt als een verhoogd risico met betrekking tot het succesvol afronden van het traject en de kans op het maken van nieuwe schulden.
Hierbij wordt aangemerkt dat een auto extra kosten (naast de normale kosten als verzekering, wegenbelasting, APK en benzine) met zich mee kan brengen, zoals bekeuringen en reparaties en de schuldenaar deze dan niet uit het VTLB kan betalen met alle gevolgen vandien.

Succes!!