De eerste stap gezet, nog n lange weg te gaan

Started by moederbeest4, May 05, 2013, 02:06 AM

Previous topic - Next topic

Weegschaaltje

Je hebt alle een grote stap gemaakt. Je bent in onderhandeling gegaan met de schuldeisers. Ook ga je binnenkort zoveel mogelijk de achterstanden weg werken van je huur en je zorg. Ligt dat al bij een incasso bureau? Zo niet probeer dat idd te voorkomen. Want anders komen er extra kosten bij. De eerste stappen zetten zijn t zwaarst. Maar je doet zo ontzettend je best.

Knibbel

Ik sluit me helemaal bij mijn voorgangers aan, moederbeast4. Je hebt al een heel goed begin gemaakt door overzicht te scheppen. Ik doe ook net als Peim alle betalingen invoeren in een excel-bestand en is een betaling gebeurd zet ik een min-teken voor het bedrag. Het wordt dan meteen afgetrokken van het te besteden totaalbedrag en zo zie ik meteen wat ik overhoud en of dat inderdaad voldoende is voor de resterende betalingen. Mocht er iets onverwachts gebeuren kan ik meteen ingrijpen. Ons leefgeld stort ik weer op een geheel aparte rekening waar wij geen betaalpas van hebben, kan alleen aan het geld komen door het over te schrijven naar een andere betaalrekening van dezelfde bank (dit gaan wij wel anders aanpakken want dit is te omslachtig en helaas ondervonden dat dit ook niet zo slim is, dus in het vervolg gaat het leefgeld naar een internetspaarrekening van deze betaalrekening). En ook ik probeer door tijdig een betalingsregeling aan te vragen bij de schuldeisers extra incassokosten te voorkomen. In 9 van de 10 gevallen lukt dit wel. Je bent heel goed bezig, dus hou vol en al duurt het even het komt allemaal weer goed.

Veel liefs
Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

moederbeest4

Nog niks gehoord van gemeente of wegwijs.
Vandaag alle brieven de deur uitgedaan.
Reisverzekering meteen opgezegd.

Deze week ook te horen gekregen dat de cardioloog binnen nu en 14 dagen overleg heeft met WKZ Utrecht over dochterlief. Of OK wordt gepland, of eerst nog n MRI vh hart.

Volgende week geen overwerk voor mij. Dus denk dat ik dan even langs MEE ga voor info PGB en TOG. Vrijdag naar psychiater met zoonlief en dan vragen naar AWBZ indicatie. Want die heb je nodig.

volgend weekend de verjaardagen vieren. Kan bij mijn ouders wat geld lenen voor de boodschappen. Wordt low budgetfeestje.
Soesjes, fris en bier en wat zoutjes op tafel en meer niet.
Zal onder budgetteren ook eens n weekoverzicht neerzetten.
Hier typen lucht op, maar is ook een stimulans om door te zetten.

Als ik volgende week nog niks hoor van wegwijs dan ga ik er maar weer eens langs. Want hoe langer het duurt hoe verder het water aan de lippen komt.

Weegschaaltje

Ik zelf heb er veel houvast aan om mijn uitgaven hier neer te zetten. Op een gegeven moment wordt het een soort van sport om elke week lager uit te komen als je besteedbare bedrag. Er is hier ook een topic over lowbudget koken.

Knibbel

Lieve moederbeast4, als ik het zo lees ga je het nog behoorlijk druk krijgen. Klinkt misschien wat wrang als ik zeg dat het misschien juist goed is dat je geen extra overwerk heb, want ik denk dat je nogal wat tijd en energie nodig zult hebben om alles te regelen.

Je bent al druk bezig met bezuinigingen en dat kost ook energie, zeker in het begin als je bent aan het zoeken waar het allemaal nog goedkoper en minder kan. 

En dan los van je zorgen over de schulden heb je ook nog te maken met de gezondheidsproblemen van je twee kinderen. Dat raakt mij behoorlijk, zeker als ik terugdenk aan de tijd toen mijn dochter nog klein was en wij van de ene specialist naar de ander gingen. Een tijd dat je geleefd werd i.p.v. zelf een leven te hebben. Heel goed van je om naar de MEE te gaan. Zij kunnen je informeren of je recht op PGB hebt en helpen bij de aanvraag. Voor ons hebben ze toendertijd de aanvraag voor het PGB en later voor de AWBZ-indicatie gedaan. Zij kunnen je heel goed op weg helpen.

En voor de opname van je zoon heb je volgens mij inderdaad een AWBZ-indicatie nodig, tenminste dat denk ik. Vind dit trouwens erg sterk en moedig van je. Mijn dochter wilden ze toen ook opnemen in een kinderpsychiatrische instelling, maar na lang twijfelen hebben mijn man en ik er toch voor gekozen om haar alleen naar de school te laten gaan die naast de instelling lag en verbonden was aan die instelling.  Een school gespecialiseerd voor kinderen die binnen het autistisch spectrum vielen. Van daaruit ging ze dan iedere dag naar de kinderpsychiater in die instelling, maar ze kwam gewoon iedere dag naar huis.

En een low budgetfeestje kan ook heel gezellig zijn. Het hoeft toch niet een drink- en eetfestijn te zijn. Onze verjaardagsfeestjes zijn ook altijd heel sober maar daarom niet minder gezellig, want gezelligheid kun je niet kopen, daar zal ieder toch zelf voor moeten zorgen.

Heel veel sterkte met je twee kids en zorg ook goed voor jezelf, want dat is ook heel belangrijk.

Veel liefs en een warme knuffel van mij
Knibbel

“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

moederbeest4

Zo ben ik weer eventes. Excell heb ik niet, maar heb de versie van google zeg maar. Alleen ik had eerst zo'n mooi excellbestand met codes enz, maar die is na de pc-crash weg. Heeft iemand die codes, want dan kan ik die toepassen op een bestandje van openoffice.

Vrijdag ook een brief gehad van Gothia. Iemand van jullie mee bekend?
Had nog n rekening lopen bij H&M. 2 mei 30,50 betaald en 6 mei incassoburo.
Als ik nu inlog bij H&M dan staat het bedrag op 0 na incasso.
Via Gothia is er 40 euro op het bedrag bijgekomen.
Maar waar is mijn geld dat ik aan H&M heb gestuurd? Kreeg ze niet te pakken dus maar een mail gestuurd.
Ook Gothia een mail gestuurd. Want mijn betaling moet bij H&M binnen zijn gekomen voor de brief van Gothia. Weet nu niet of ik gothia moet betalen of H&M.

Ziggo regelt betalingsregelingen via instantie. Daar n mail van gehad dat ik hen moet bellen, want ze hebben het te druk om mij te bellen. Schiet lekker op zo.

Vandaag van mijn moeder vis en kipfilet gekregen, had nog 2 verse worsten dus deze week qua vlees al bijna klaar.

Ook is er via FB een ruilsite van mijn woonplaats. Ook koop/verkoop.
Voor mensen die het wat minder hebben.
Vandaag iemand schoenen van mijn dochter overgenomen voor 2 flessen fris en 2 pakken toastjes. Dus de eerste booschappen  zijn al binnen. Morgen komt iemand 2 jurkjes halen voor wat boodschappen. Wat ik krijg is een verassing. Ik kan niet in hun portemonnee kijken, dus ik noem wat dingen op en dan mogen ze zelf kijken wat ze geven. Ze komt al vroeg,is fijn want dan kan ik daarna dus bekijken wat voor boodschappen ik nog nodig heb.

normaal is met feestjes alles in overvloed, maar dit jaar geen taart, geen snacks en niet veel salades. Maak zelf ei en zalm, zet er n brie bij en klaar.

Week 19 (6 mei /12 mei)

6 mei
Boodschappen Plus         36,08
kringloop              2,65
shag               7,70

7 mei
joh pitmeel              3,99
shag               7,20

8 mei
worstenbroodjes zkh 2 x         4,00
parkeren zkh                 2,00

10 mei
Aldi                     21,00
shag                    14,20
AH                     8,55
Voeding baby               6,49
tanken 10 liter                  17,22
fopspeen kruitvat                1,55

11 mei
moederdagkado              4,95
groenteboer                  8,05

145,63

Buster

Hoi Moederbeest, je bent lekker bezig zeg!

Even over H&M.
Had je een uiterste betaaldatum gekregen van 14 dagen?
Dat is namelijk verplicht.
Als je voor die 14 dagen het geld hebt overgemaakt (het liefst 3 dagen ervoor) dan knip en plak je je bankafschrift in een mail en stuur je het naar beiden.

Als je te laat was dan komt er idd maximaal

moederbeest4

hey buster

de herinnering die ik hier heb gaf aan voor 4-4 betalen daarboven staat herinnering. De 2e herinnering krijg ik zo snel niet gevonden zal morgen eens zoeken.

Morgen ook de garage bellen, auto moet voor 7 juni apk gekeurd worden.
Hoop dat t meevalt. Geen buffer (tja vakantiegeld) en apk moet dan vh vakgeld incl kleine beurt.
hoop dat er niet te veel gekke dingen zijn.

Buster

Als je op 2 mei hebt betaald voor een uiterste datum van 4 mei is het de moeite waard om dat aan de kaak te stellen.
Scheelt weer

moederbeest4

antwoord H&M.
Op 2 mei hebben we alles doorgestuurd naar het incassobureau. Voor vragen over uw storting moet u bij hun wezen.
Ben aan het ruimen thuis, maar als van herinnering 1 uiterste betaaldatum 4-4 is, dan zou het nu 4-5 moeten zijn. En meer dan bovenstaande stond er echt niet. Vind dit zo not done eigenlijk.
Toevallig vandaag wel weer n nieuwe brief van gothia gekregen. zij hebben mijn 30,50 ontvangen resterende bedrag binnen 8 dagen...maar heb ze gisteren ook al een bericht gestuurd omtrent de financiele situatie. Dus vermoed dat die 2 brieven elkaar gekruist hebben.
Weet ook eigenlijk niet of een incassoburo akkoord gaat met termijnen. (zover is het hier nooit gekomen)

De boodschappen voor deze week zijn ook allemaal binnen (excl verjaardag).
Voor de verjaardag enkele afmeldingen, dat is voor de portemonnee niet zo erg ;)

Ook vandaag wat spullen verkocht op een ruilsite. Voelde aan als kerstmis. Ik kreeg een grote tas vd lidl vol met spullen. Daar kan ik van genieten.
2 flessen up, 2 flessen cola, 3 zakken chips, zoutstengels, 2 pakken koekjes, pot worteltjes, 6 blikjes mais, slasaus, spekjes, salamiworst, miniworstjes, en 2 blikken soep. Werd er gewoon gelukkig van....heb de 2 andere jurkjes ook maar meegegeven aan haar...zij ook helemaal happy.

Heb wel het idee dat mijn man het liefst zijn kop in het zand steekt. Hij wil het niet zien lijkt wel. Baal daar dan wel van.  Je doet zo je best en het enige waar hij dan om kan zeuren is dat hij nu maar 2 x kan opscheppen na n lange werkdag ipv 3 x  , omdat ik dan voor 2 dagen eten heb en zo dus op het einde vd week voor maandag nog n stuk vlees in de vriezer heb.

De oudste heeft het wel in de gaten. Die heeft n bon vd lidl uitgeprint voor gratis waterijsjes. Die wil ze morgen gaan halen. Mama dat scheelt weer geld en als het zondag mooi weer wordt dan hebben we ijsjes voor de kindjes. Lekker ding is t ook.

Knibbel

Lieve moederbeast4, eigenlijk zou ik nu mijn bed in moeten, maar ik wil je toch even zeggen dat ik vind dat je te geweldig doet. En dat je man het liefst zijn hoofd in het zand wil steken is voor mij zo herkenbaar. Die van mij, een schat van een man zonder meer, heeft ook een beetje de neiging om de ernst van de zaak niet tot hem te laten doordringen. Maar gelukkig begint het eindelijk tot hem door te dringen en......  te accepteren. Wel lief van je oudste dat ze zich zo inzet om je te helpen. Kinderen zijn vaak veel flexibeler en passen zich veel sneller aan een situatie aan dan wij verwachten.

Nogmaals grote bewondering voor je hoe je het allemaal bolwerkt. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is.

Veel liefs en een hele dikke knuffel...
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Buster

Ah, ok. Ja met een maand ertussen wordt het lastig.

Incassobureau's zijn er in twee soorten.
De netten en de minder netten en zo zeg ik het heel netjes ;)

Wat je altijd kunt doen is per mail contact opnemen.
Uitleggen dat je je best doet (nooit vertellen hoe je ervoor staat en waarom dat komt, dat helpt niets en bovendien gaat het ze niks aan)
Wat wel helpt is een voorstel doen. Hoe klein ook.

Meestal kom je dan wel tot een akkoord.
Blijven ze drammen dat het bedrag omhoog moet kun je melden;
"Meneer, ik leef momenteel op mijn beslagvrije voet.
Dit is het maximaal haalbare met mijn huidige afloscapaciteit.
Ik snap dat het voor u vervelend is maar meer kan ik er momenteel niet van maken."

Probeer alles zoveel mogelijk op schrift te doen.
Mocht je het ooit eens moeten bewijzen is zwart op wit 100x sterken dan "hij zei, zij zei"
Altijd netjes blijven en als de vordering terecht is vermeld dan dat je bereidwillig bent om mee te werken.
In geval dat er een incassobureau is dat je voor de rechter daagt spreekt dit allemaal in je voordeel, dat weten ze zelf ook dus zullen ze het minder snel doen. Scheelt weer in de kosten ;)

Hou vol!

Tja en mannen, ownee, dat zou ik niet meer zeggen, de partners, die hebben hun eigen tempo.
*Komt wel goed schatje*


Boeddha

ook van mij de complimenten. Je bent goed bezig en ook mijn ervaring is langzamerhand, als je zelf belt en alles bevestigd per email dat ze zeker bereidwillig zijn.
Dat het veel energie en moeite kost, dat is overduidelijk.
Maar je zal later de vruchten er van kunnen plukken!
Be strong, have faith!

Chrissie

QuoteTja en mannen, ownee, dat zou ik niet meer zeggen, de partners, die hebben hun eigen tempo.  * komt wel goed schatje*  

Soms zeg ik tegen mijn man ik kan het je ook eigenlijk niet kwalijk nemen, ik doe de administratie dus ik zat er bovenop net als een pitbull die zich ergens in vastgebeten heeft en je wordt een pitbull met schulden oplossen want je wilt en zal die strijd winnen!! die stomme schulden mogen het niet winnen!! en denkt dus puur in oplossingen  En jij staat aan de zijlijn toe te kijken, ziet cijfertjes voorbij flitsen maar zit zelf niet in de strijd. Dus heb je ook meer tijd nodig gehad om ernst in te zien, dus vind het eigenlijk niet zo vreemd.

En inderdaad dat is mijn ervaring ook dat kinderen veel flexibeler zijn, onze kinderen hebben daar ook nooit een probleem mee gehad, legde ze het gewoon uit en dan vonden ze het prima.

Sinds januari 2016 schuldenvrij.

Libra

Het is natuurlijk heel zwaar en eigenlijk heel verdrietig die klagende mannen!!

We zouden eigenlijk een sub-forum moeten oprichten voor de partners van de kartrekkers.
Dan zouden ze daar lekker tegen elkaar kunnen gaan klagen hoe zwaar ze het wel niet hebben en hoe onbegrepen..... ;)

Maar zonder gekheid, het is natuurlijk verre van leuk als je tegen zo'n muur oploopt!

Maar jij? Jij doet het heel goed dame!
Chapeau!!