even de weg kwijt

Started by geefnietop, Dec 29, 2012, 01:42 PM

Previous topic - Next topic

geefnietop

OOOOOOhhhhh wat zijn jullie ook allemaal een stelletje lieverds....jullie weten niet hoe zeer me dit sterkt en goed doet...ik dank jullie echt vanuit mijn hart.

Morgen is een gesprek over hoe ik weer ga re-integreren in het bedrijf. Maar ik ben nog steeds ziek. Ik ben dus niet in staat om te werken en dit wordt ondersteund door mijn behandelend specialist. De Arbo-arts heeft haar mening/oordeel gebaseerd op niets. IK sta aan het begin van de behandeling en zal wekelijks behandeld worden. Mijn behandelaar heeft mij stukken meegegeven waaruit blijkt wat ik heb en wat de behandeling zal zijn. Dit neem ik mee, heel lief heeft ze vanmiddag meteen tijd voor me vrijgemaakt.

Het is wel heel erg raar gesteld hier in Nederland dat een arbo-arts een oordeel kan geven zonder dat er een diagnose is gesteld door een specialist en dat dit zwaarder weegt dan het oordeel van de specialist. Ik kan het dus alleen aanvechten via een deskundigenoordeel. Dit kost dus weer geld...100 euries. Nu mijn baas dus een arbeidsdeskundige in de arm heeft genomen, kan ik het misschien via hem doen, alleen wel heel raar dat zoiets dan niet op neutraal gebied gebeurd, maar in het bijzijn van mijn baas, die dus eigenlijk niets van doen heeft met de vertrouwelijk medische informatie van mij.

Waarschijnlijk weet deze man dus ook niets van de ontslagprocedure, maar dit zal ik hem morgen meteen even zeggen. Ik weet echt niet wat ik kan verwachten. Ik zal je advies opvolgen lieve Libra, en alles vanavond op een rijtje zetten uitprinten en meenemen. Mocht het dan nodig zijn kan ik het laten zien. Ik verwacht niet dat dit nodig zal zijn, omdat het puur is om te kijken hoe we mijn terugkeer naar de werkplek gaan invullen. Maar wellicht als hij hoort dat ik ontslag krijg, werpt het een ander licht op de zaak. Ik zal jullie morgen op de hoogte brengen van mijn avontuur.

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie medeleven... :-*

Liefs

missy

Lieve Geefnietop,

Ik weet niet hoever je van je werk woont en hoeveel tijd/moeite het is om er te komen, maar als ze er echt op aandringen dat je weer MOET werken zou ik desnoods instemmen met een paar uur per dag/week en als het niet gaat je alsnog weer ziek melden. Dan heb je je goede wil getoond, maar als het niet gaat gaat het niet en daar hebben ze ook naar te luisteren kunnen ze in ieder geval niet zeggen dat je het niet geprobeerd heb.
Het is goed dat je nu extra papieren heb gekregen van je arts, ik zou die arbo arts hier ook nog een keer mee om zijn oren slaan als ik jou was.

Heel veel sterkte morgen en laat je niet gek maken. Je hebt alles wat je nodig hebt bij je, je staat in je recht, dus als het je even teveel wordt, diep ademhalen en ga desnoods even water drinken ze wachten wel op je hoor ;)

Liefs

Knibbel

Lieve geefnietop, laat je niet kisten of gek maken door je baas. En als je niet wilt dat jouw baas medische informatie van jou hoort of leest moet je meteen bij de arbo-arts aangeven dat dat vertrouwelijk is en dat je dat alleen wilt bespreken als je baas er niet bij is. Ik dacht dat dat zonder jouw toestemming sowieso niet mag. Ik ben haast geneigd om hetzelfde als Missy te zeggen, maar luister eerst goed wat er gezegd wordt en wat hij en de arbo-arts willen. Want volgens mijn bescheiden mening mag een werkgever iemand die in de ziektewet zit niet ontslaan. Maar ik kan me vergissen natuurlijk. Veel sterkte nog morgen.

Liefs van Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

missy

Je verhaal liet me niet los, dus ik heb nog even met een vriend van me gesproken die jurist in arbeidsrecht is.

Ik ken natuurlijk niet alle ins en outs maar goed, misschien toch nog een paar bruikbare tips.

Hij zei ten eerste dat je niet mag weigeren als de arbo arts heeft geoordeeld dat je kan werken, je zal in ieder geval moeten gaan voor het aantal uur dat je "gezond" verklaart bent. Je werkgever dient zich wel te houden aan de het in jouw geval morgen afgesproken re integratieplan. Dus waar nodig aangepaste werktijden/vervangend werk etc etc.

Hij raadde ook aan om als je toch weer aan het werk moet/bent, wekelijks een e-mail naar je baas te sturen met eventuele knelpunten vanuit jouw kant en of hij nog op en aanmerkingen heeft. Op deze wijze laat je zelf met relatief weinig moeite zien dat je er actief mee bezig bent en dek je jezelf in voor later. Hij kan dan immers niet met allerlei onverwachte onzin komen. Reageerd hij niet, spreekt dat alleen maar in zijn nadeel.

Een second opinion is niet bindend, dus als jullie er daarna niet uitkomen zullen jullie naar de rechter moeten.

Er is een redelijk groot verschil tussen een arboarts en een bedrijfsarts (arbo arts is alleen een basisarts, bedrijfsarts heeft 4 jaar extra studie gedaan). En dat geeft volgens hem wel vaak verschil in oordeel. Er is een site waar je kan nagaan of je met een arbo of bedrijfsarts te maken hebt. In het geval van het eerste kan je nu misschien aandringen op een bedrijfsarts? Je kan dit checken op de volgende site: http://www.bigregister.nl/zoeken/zoekenopnaamenspecialisme/default.aspx
Vul de naam in, bij beroep: kiest u voor arts en bij specialisme kiest u voor arbeid en gezond - bedrijfsgeneeskunde

Verder is het niet ongewoon volgens hem dat het op zijn kantoor gebeurd, maar kan je een neutrale locatie aanvragen. Is voor jou nu misschien beetje laat.
Je zei dat zijn vrouw er ook was morgen, maar ik neem aan dat je bedoelt dat ze op kantoor is niet bij het gesprek. Buiten jou je baas en de arbeidsdeskundige heeft niemand hier iets te zoeken.

Ik heb ook nog even gevraagd over je medische informatie. Zoals door anderen al aangegeven eerder, het gaat je werkgever zogezegd geen bal aan wat er in jouw medisch dossier staat. Als jij aan het begin even aangeeft dat je niet wil dat dat openlijk besproken wordt moeten ze zich daaraan houden.

Waarschijnlijk wist je het meeste allang, maar ik dacht ik zet het toch nog even neer voor je.

Mocht je nog specifieke vragen hebben, schroom niet ik vind het geen probleem nog even door te vragen bij die vriend hoor (en hij ook niet :))

Succes morgen :-*

geefnietop

Wat weer een super lieve reacties...

Ik zit hier nu een beetje met behoorlijke zenuwen, heb de hele nacht niet geslapen, alleen vanav 5 uur tot half zeven. Heb net maar een kalmeringstabletje ingenomen.

Het klopt wat je vriend zegt Missy. Mijn advocate heeft me het ook uitgelegd inderdaad. Daarom ga ik ook wel naar dit gesprek. De werkgever en de werknemer hebben beide rechten en plichten. Het is alleen zo dat de arbo-arts haar mening gebaseerd heeft op niets, er was immers nog geen diagnose door een specialist gesteld en nog geen behandelplan opgesteld. Ook heeft de arbo-arts aangegeven dat tegen de tijd dat ik weer zou kunnen/moeten werken ik waarschijnlijk al een beslissing zou hebben van het UWV en dat ik daardoor niet aan het werk zou moeten omdat ik nog vrije dagen heb en ik deze wel kan opnemen. Ze zei ook nog, mocht dat niet zo zijn, dan zie ik je vanzelf wel weer verschijnen. Dus nu ga ik aan de arbeidsdeskundige vragen of hij onafhankelijk is in deze en hem om een oordeel vragen. Daarna moet ik de bedrijfsarts opbellen en zeggen dat ik het niet eens ben met het oordeel en dat ik een oordeel via de arbeidsdeskundige zal vragen.

Ik heb me inderdaad voorgenomen indien ik medische gegevens moet overleggen of aan de arbeidsdeskundige uit moet leggen waarom ik vind dat ik nog niet in staat ben om te werken, of ik dit onder vier ogen met hem kan bespreken. In een situatie dat de werknemer hersteld is is het wel gebruikelijk dat er een arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld om de stappen te ondernemen zodat de werknemer weer kan re

Knibbel

  Veel geluk en succes!!!
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

geefnietop

Hier was ik weer...ik leef nog....heb me sterk gehouden, met wel soms een niet tegen te houden emotie.

Maar wat was dit een toneelspel zeg......die zogenaamde onafhankelijke arbeidsdeskundige heeft mij proberen uit te horen over de zaak en heeft ongeveer wel 4 keer gezegd, dat ik beter akkoord kan gaan met ontslag en dit vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst, zodat ik nog geld mee kreeg en dan dat ik gewoon de draad weer op kan pakken. Ook vertelde hij mij dat ik de ontslagprocedure bij het UWV ga verliezen en dat ik dan beter kon kiezen voor een akkoord en dan dus met geld erbij.

Ik heb echt het gevoel dat dit een afgesproken situatie was dat hij totaal niet onpartijdig en onafhankelijk was.

Ik moet dan ook aan het werk op 25 februari en ik moet een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.

Toen mijn baas binnenkwam zei hij dat ik had gezegd dat ik me niet zomaar naar de slachtbank liet leiden en dat ik niet akkord wilde gaan met een vaststellingsovereenkomst. Hij verdraaide mijn woorden een beetje, hierop heb ik hem wel aangesproken.

Ik vraag me af wat dit allemaal te betekenen had, die man wilde me duidelijk in een positie duwen waarin ik overstag zou gaan met ontslag. Hij zei zelfs op een gegeven moment maar u wilt hier toch niet meer werken als u niet welkom bent...pfff.

Helaas is mijn advocate op vakantie, kan het niet met haar kortsluiten. Zit nu echt in een tweestrijd, wat als het UWV toch de ontslagvergunning afgeeft. Dan kan ik me wel voor mijn hoofd slaan dat ik niet op het aanbod ben ingegaan. Jeetje wat weer een rotsituatie.

Wilde jullie even op de hoogte brengen van mijn avontuur.

Ik hoop echt dat ik het goede heb gedaan door niet in te gaan en te zeggen dat ik akkoord ga met ontslag.

Liefsss

geefnietop

Het kantoor was helemaal leeg zelfs. Alleen mijn baas was er. De advocate waar ik voor werkte, die kwam zelfs een uur later. Dit is toch allemaal met voorbedachte rade. Ik heb nog braaf mijn werkgever een hand gegeven die hij naar mij uitstak met de woorden sterkte en beterschap. MIjn man zei ik geef je geen hand..oooo ooo ik zei nog zo voor die tijd, laat je niet kennen en geef een hand als hij je een hand wil geven....

Kaatje

#83
ik zou zolang je ziek bent niet akkoord gaan met ontslag met vaststellingsovereenkomst.
inhoudelijk en qua regels heb ik er niet veel verstand van.
ongetwijfeld anderen wel, zoals libra

Buster

Hoi Geef niet op!

Jeetje wat een ochtend.
Ik zou zeggen, maak voor jezelf een sfeer verslag van de ochtend.
Hoe je je voelde voor het gesprek.
Wat er is gezegd en welke vragen dat bij je opriep.
Dit is geen "bewijs" in de zin van zwart op wit maar kan zeker ondersteunend dienen.

Dat de arbeidsdeskundige je adviseert om in te gaan op het voorstel dat mag hij helemaal niet doen.
Dat maakt hem partijdig.

En dat je man de hand niet wilde geven, dat siert hem.
Kom nou, er moet toch iemand vanaf de zijlijn met enige emotie kunnen reageren ;)

Hou vol, ik hoop dat je advocate snel terug is en je degelijk advies kan geven.

geefnietop

Ja precies, dat zeiden wij ook al tegen elkaar. Dit was gewoon om mij in een hoek te duwen en akkoord te gaan. Later zei die man nog tegen mijn baas, u weet het is heel moeilijk om een werknemer te ontslaan als deze in de ziektewet zit. Ja zei mijn baas. Ik hoop maar dat ik er goed aan gedaan heb om mij niet in de positie te duwen waarin ik akkoord ga. Maar aan de andere kant nu had ik de kans op eventueel geld mee te krijgen, straks triomfeert hij alsnog als het UWV akkoord gaat met de ontslagaanvraag. Jeetje wat weer een dilemma

Knibbel

Lieve geefnietop, toch ik vind het heel sterk van je dat je vol gehouden heb en niet heb toegegeven. En wat je man betreft: hij heeft groot gelijk.... En dan is hij nog netjes gebleven. Mijn man had er nog wat extra woorden achteraan gegooid. Wat er bij jou afspeelt herken ik min of meer op mijn eigen werkplek bij een collega van mij. Zij heeft toentertijd haar specialist hierover ingelicht. En zolang zij in de ziektewet is mogen ze haar niet ontslaan. Maar ik kan me jouw dilemma heel goed voorstellen, vooral als ze je een zak geld voor je neus houden. Ik zou ook in tweestrijd zitten. Hopelijk krijg je gauw advies van je advocate en maken jij en je man straks de keuze waar jullie achter kunnen staan (en in geval de keuze de zak geld wordt, misschien proberen er zoveel mogelijk uit te halen). Trek die baas van jou maar een flinke poot uit. Sterkte met het maken van de juiste beslissing....

Liefs Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

geefnietop

Lieve Knibbel, ik hoop het ook dat ik er goed aan heb gedaan om voet bij stuk te houden. Kan me straks misschien voor mijn hood slaan mocht het UWV toch toewijzen. Dan heeft het mij inderdaad alleen maar geld gekost en sta ik gewoon  met lege handen en zal hij heel trots op zichzelf zijn. Oh oh...waar ben ik toch in belandt. Wat is wijsheid....had je maar een glazen bol waarin je even kon kijken, maar helaas...keuzes maak je op een moment, soms de goede en soms de slechte. Laat dit dan alsjebliet de juiste keuze zijn geweest.

Hoe gaat het met je dochter? Voor haar is dit ook een hele moeilijke tijd. Denk je dat je alles zo mooi voor elkaar hebt en dan krijg je zo'n domper. Ik geef haar via jou een enorme grote virtuele knuffel en hoop dat voor haar de zon snel weer gat schijnen. Gelukkig heeft ze een hele sterke mama naast zich staan.


Liefsss

Knibbel

Dacht even dat je nog niet definitief nee had gezegd tegen het voorstel. Jammer dat je advocate er niet bij was, die is emotioneel niet zo bij betrokken. Hopelijk hoor je gauw van je advocate....

Liefs Knibbel
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Libra

Lieve Geefnietop,

Je hebt het heel goed gedaan!! :-*

Die arbeidsdeskundige is ver buiten zijn boekje gegaan en ja, dit riekt sterk naar onder