even de weg kwijt

Started by geefnietop, Dec 29, 2012, 01:42 PM

Previous topic - Next topic

Knibbel

Quote from: geefnietop on Jan 16, 2013, 01:55 PM
Ik heb nu dus ook de stap gezet om hulp te gaan zoeken, want ik wil zo graag weer een beetje plezier in mijn leven terug. Maar ja ook dat kost weer geld, de hulp dan he. Je moet dan eerst weer je eigen risico aanspreken. Bah, waarom draait alles toch altijd om dat rottige geld...  ;)
Ik weet niet bij welke zorgverzekeraar je bent, maar ik had van mijn zorgverzekeraar een brief ontvangen als ik het eigen risico niet in een keer kan betalen, dit ook in termijnen kan. Misschien kan het maatschappelijk werk hierin meedenken.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Libra

Ik sluit me van harte aan bij Buster en El!

Je hebt inderdaad echt veel te veel voor je kiezen gehad om dit maar alleen te moeten doen.
Echt h

sacredfour

QuoteHet helpt ook niet mee dat hij zelf advocaat is. Hij weet dus de juiste paden te bewandelen, helaas.
Ik denk niet dat je je zorgen moet maken om dit laatste. Het is onwaarschijnlijk dat hij een specialist is in arbeidsrecht. Ik hoop dat jouw advocaat dit wel is. Als het goed is moet je advocaat wel in kunnen schatten wat jouw kansen zijn.  Loopt het niet via de kantonrechter dan kan je altijd zelf een procedure starten voor onterecht ontslag.(Libra, weet jij dit?) Win je dan kan je ook je kosten van de advocaat claimen.
Dit zal je baas zeker niet helpen in een procedure:

Quote...Ook heeft ie mijn loon niet betaald...


De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.

Kaatje

Ik sluit me bij alles hiervoor aan. Win advies/raad/tips in bij Sacredfour en Libra. Zo ben je goed voorbereid en kan je ook de gesprekken met de advocaat goed voorbereid ingaan. Ik wil je heel veel kracht toewensen met deze vervelende situatie.

Wat ik trouwens heel vreemd vind is dat de accountant zijn eigen bedrijfje binnen dat bedrijf heeft. Waar is zijn onafhankelijkheid? Een accountant hoort zich aan beroepsregels te houden, afhankelijk van de titel en de functie die hij heeft. Heeft verder niets met jou te maken, maar het viel mij op toen ik het las.

Daarnaast ga hulp zoeken! Zoals Buster heeft aangegeven gratis hulp via maatschappelijk werk.
Wat ik zelf een aantal jaar geleden heb gedaan is hulp gezocht in alternatieve circuit, waar veel van werd vergoed, door aanvullende verzekering, maar dat ligt aan je aanvullende verzekering hoeveel de vergoeding is. Voor de aanvullende verzekering geld geen eigen risico.

Blijf vooral van je afschrijven en blijf praten. Dat lucht zo op en dat is heel belangrijk om het vol te kunnen houden. Het belangrijkste is dat je aan jezelf en je eigen gezondheid denkt.


geefnietop

Jeetje jullie weten wel hoe je iemand heel erg aan het huilen krijgt, maar dit bedoel ik wel positief!!! Ik zit hier in mijn bedje met mijn lappie op schoot en lees al die lieve en meelevende berichten en krijg het gewoon te kwaad. Vandaag voel ik me alsof alleen IK maar loop te klagen en zeuren en jullie kanjers hebben zelf ook zoveel meegemaakt en nog steeds. En dan toch dat luisterend oor en dat bemoedigende woordje.....echt jullie zijn enorme kanjers!!!! Het doet me heel erg goed. Dank jullie wel en bij deze geef ik maar een enorme groepshug, dan heb ik jullie allemaal in 1 keer  :)
Knibbel

Quote...Ook heeft ie mijn loon niet betaald...
Jouw loon zal hij toch moeten betalen, doet jouw advocaat daar niets mee. In mijn geval heeft de juriste na herhaaldelijke pogingen om mijn loon uitbetaald te krijgen mijn ex-baas in gebreke gesteld en per direct het achterstallige loon van enkele weken geeist op straffe van rente- en boetebetaling voor iedere dag dat de betaling van het salarais te laat is en zij dreigde gerechtelijke stappen te ondernemen en hem aansprakelijk te stellen voor de kosten ervan. Hij heeft daarna wel toegegeven, want hij stond echt niet te springen om een rechtzaak.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

geefnietop

@Kaatje, je hebt wel een goed punt voor wat betreft de accountant. Het is zelfs zo dat mijn baas zijn huurbaas is zeg maar. Hij verhuurd een deel van het pand, 2 kamertjes, aan de accountant. Dus deze heeft er ook veel belang bij dat het bedrijf niet failliet gaat en ik weet zeker dat hij nogal creatief met de boekhouding is geweest. Ik vraag me ook af, of hij wel mag onderverhuren.

@El, klopt, hij moet het loon doorbetalen, verleden maand heb ik nog een mail hierover naar hem gestuurd en de dag erna heeft mijn  advocate een mail gestuurd. Dezelfde avond had ik mijn loon, maar dan 70% ervan omdat ik in de zw zit. In mijn contract staat dat hij 24 maanden 70% van het loon betaald bij ziekte. Maar was in ieder geval heel blij dat ik nog een deel kreeg, hoewel ik dat meteen ook weer kon afdragen aan een naheffing van de belasting en advocaatkosten.  :( Normaal gesproken krijgen we het loon altijd de 15e maar nu heb ik het nog steeds niet. Vanmiddag mijn advocate gemaild dat ik de aanvraag binnen had, maar hierdoor zo van slag, dat ik het loon vergeten ben te vermelden en elke brief of mail kost weer veel geld.

Knibbel

Quote from: geefnietop on Jan 16, 2013, 09:39 PM
Jeetje jullie weten wel hoe je iemand heel erg aan het huilen krijgt, maar dit bedoel ik wel positief!!! Ik zit hier in mijn bedje met mijn lappie op schoot en lees al die lieve en meelevende berichten en krijg het gewoon te kwaad. Vandaag voel ik me alsof alleen IK maar loop te klagen en zeuren en jullie kanjers hebben zelf ook zoveel meegemaakt en nog steeds. En dan toch dat luisterend oor en dat bemoedigende woordje.....echt jullie zijn enorme kanjers!!!! Het doet me heel erg goed. Dank jullie wel en bij deze geef ik maar een enorme groepshug, dan heb ik jullie allemaal in 1 keer  :)
Niemand hier zal je een zeur vinden. Wij hebben of zitten allemaal in hetzelfde schuitje en weten misschien beter als geen ander hoe je je voelt. En huilen kan ook opluchtend werken. Een depressie kan ook een keerpunt in je leven zijn. Nu je het besef hebt dat het roer om moet kun je beginnen jezelf te helpen. Ik geef je een hele dikke virtuele knuffel en wens je ondanks alles een goede nachtrust toe.
Liefs El
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Kaatje

Quote from: geefnietop on Jan 16, 2013, 09:39 PM
Jeetje jullie weten wel hoe je iemand heel erg aan het huilen krijgt, maar dit bedoel ik wel positief!!! Ik zit hier in mijn bedje met mijn lappie op schoot en lees al die lieve en meelevende berichten en krijg het gewoon te kwaad. Vandaag voel ik me alsof alleen IK maar loop te klagen en zeuren en jullie kanjers hebben zelf ook zoveel meegemaakt en nog steeds. En dan toch dat luisterend oor en dat bemoedigende woordje.....echt jullie zijn enorme kanjers!!!! Het doet me heel erg goed. Dank jullie wel en bij deze geef ik maar een enorme groepshug, dan heb ik jullie allemaal in 1 keer  :)


Je klaagt en zeurt niet. :) Het is een uiting van je gevoelens die veel te hoog zijn opgelopen door alle omstandigheden die je de afgelopen tijd hebt meegemaakt. We zijn er voor elkaar en luisteren graag. Ik weet uit eigen ervaring dat praten of in dit geval van je afschrijven zo helpt en oplucht. En die tranen zijn een uiting ervan. Gewoon even lekker van je af huilen, lucht op!

Chrissie

weet even niets te zeggen ben helemaal leeg na vandaan  maar geef je gewoon een dikke knuff... :-*
Sinds januari 2016 schuldenvrij.

Libra

Quote from: sacredfour on Jan 16, 2013, 07:18 PM
Loopt het niet via de kantonrechter dan kan je altijd zelf een procedure starten voor onterecht ontslag.(Libra, weet jij dit?) Win je dan kan je ook je kosten van de advocaat claimen.

Dit klopt Sacredfour!
Je moet hiervoor alleen wel heel goed beslagen ten ijs komen met hele goede bewijzen.

Nu ik wat meer achtergronden weet schat ik in dat Geefnietop zeker een hele goede zaak heeft.
In verband met de privacy van Geefnietop en de gevoeligheid van de zaak, kan ik daar hier niet inhoudelijk op ingaan.
Ik heb wel in een PB aan haar de punten aangegeven waarop zij deze procedure zou kunnen starten, zodat zij dit kant en klaar aan haar advocaat kan voorleggen.

Kanttekening hierbij is uiteraard wel dat je natuurlijk nooit vantevoren weet hoe en wat voor een uitspraak de rechter zal doen.
Aan het einde van de rit blijft dit de uiteindelijke beslissing van Geefnietop zelf!!
Want laten we wel wezen, dit zijn altijd hele vervelende zaken omdat de tegenpartij er alles aan zal doen om jouw argumenten onderuit te halen en wordt er gewoon keihard op de man/vrouw gespeeld.

Hoe dan ook, als jouw werkgever echt van je af wil, dan gebeurt dit ook vroeger of later!
Want iedereen (zowel het UWV als de kantonrechter, als jijzelf en de werkgever) zal zich op het punt stellen dat er sprake is van "een verstoorde (werk)relatie".
En in alle eerlijkheid is dat ook gewoon zo!
In dit soort zaken kom je altijd in een patstelling terecht, waarbij de partijen recht tegenover elkaar staan en eigenlijk niet meer door

geefnietop

Hallo allemaal, hier was ik weer. Ik zat er een tijdje doorheen en mijn baas betaalde maar steeds geen salaris, en alle vaste lasten bleven maar doorgaan. Gelukkig kon ik alles nog betalen en heb ik geen achterstanden opgelopen. Maar ik werd en wordt een beetje moedeloos van die acties van mijn baas. Heb vandaag dan eindelijk mijn salaris, weliswaar 70% maar goed, ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Verder ben ik heel erg streng in mijn aflosschema, heb gelukkig zelfs, nu mijn salaris is gestort, nog iets extra

Buster

Lieve Geefnietop,

Wauw, petje af voor je doorzettingsvermogen.
En het is altijd "even" wennen aan een nieuwe manier van leven.
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het komt goed.

Het lijkt inderdaad soms of sommige mensen overal mee weg komen.
Uiteindelijk gaat iedereen 's avonds naar bed met zijn eigen geweten.
Daar koop je geen brood voor, maar aan de andere kant dat koop je ook niet van verspilde energie.
Alles wat je eraan kan doen, dat doe je nu.
Jij moet je hoofd omhoog kunnen houden binnen en met je eigen gezin.
De rest is bijzaak.

Hou vol!

Knibbel

Lieve Geefnietop,

Wat ben ik blij dat je weer aanwezig bent op het forum. Ik vroeg me al af hoe het nu met je gaat. Je doet het geweldig goed. Heel vervelend dat jouw baas zo'n asociaal gedrag (sorry voor deze uitspraak) vertoont. In feite zit hij de boel te besodemieteren ten koste van jou. Maar wat heerlijk toch dat je kinderen zoveel begrip voor alles hebben en zich zo goed aanpassen. Maar dat zegt natuurlijk ook veel over jou als moeder. Ik denk dat je een fantastische moeder bent.

Hopelijk krijg je gauw meer zekerheid wat het UWV betreft.

Een knuffel voor jou en je gezin.

El
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Kaatje

Quote from: geefnietop on Jan 29, 2013, 01:48 PM
Hallo allemaal, hier was ik weer. Ik zat er een tijdje doorheen en mijn baas betaalde maar steeds geen salaris, en alle vaste lasten bleven maar doorgaan. Gelukkig kon ik alles nog betalen en heb ik geen achterstanden opgelopen. Maar ik werd en wordt een beetje moedeloos van die acties van mijn baas. Heb vandaag dan eindelijk mijn salaris, weliswaar 70% maar goed, ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Verder ben ik heel erg streng in mijn aflosschema, heb gelukkig zelfs, nu mijn salaris is gestort, nog iets extra