Wanneer eindelijk weer lucht?

Started by Knibbel, Dec 28, 2012, 11:20 PM

Previous topic - Next topic

Knibbel

Quote from: Kaatje on Jun 03, 2013, 09:20 AM
Sorry maar ben een beetje nieuwsgierig. Over welk boek hebben jullie het? Een mooi leesboek?

Het boek heeft de titel: 'Een meisje van honderd' en is geschreven door Marion Bloem.

Het boek gaat over een Indisch meisje dat de gave heeft helderziend te zijn. Zij ziet dingen die anderen ontgaan. In het boek is ze inmiddels meer dan 100 jaar oud, leeftijd is geschat want ze kunnen haar precieze leeftijd niet achterhalen. Ze heeft geen ouders of familie meer. Het boek beschrijft hoe haar ouders en hele familie ritueel zelfmoord hebben gepleegd omdat ze niet gevangen wilden worden door de vijand. Zij zelf was nog maar een baby en overleeft als enigste de aanval.  Ze wordt als klein kind opgenomen in een gezin, waar men profiteert van haar gave van helderziendheid. Maar ondertussen blijft ze zoeken naar zichzelf, naar haar verleden, haar identiteit, haar roots. Het verhaal speelt zich af in Nederland als ook in Indonesie. De ene keer zit je onder het lezen in het verleden in Indonesie en dan weer in het heden in Nederland. Het gaat eigenlijk over 100 jaar geschiedenis van Indonesie en de Indische families daar. Omdat ik zelf Indische ben boeit het mij heel erg.

Dit boek heb ik pas gekocht op de Pasar Malam in Den Haag. Ik ben helemaal weg van de schrijfster van dit boek en heb haar in levende wijze mogen ontmoeten in Den Haag, ze heeft het boek ook van haar handtekening voorzien.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Kaatje

wow dat lijkt mij een heel mooi boek!
Super zeg dat zij je boek heeft getekend :) :) :) Echt een uniek bewaar exemplaar. Ik had inderdaad al gelezen over je ontmoeting met haar, wat zo bijzonder was.
Ik heb de titel opgeschreven, want ben ook heel nieuwsgierig naar het verhaal geworden. Ik ben geen Indische, maar ben meer spiritueel, dus heel ge?interesseerd in het verhaal van helderziend zijn dat men daarvan profiteert en haar zoektocht naar haarzelf, haar identiteit.
Dank je wel voor het delen van de titel :)

Weegschaaltje

Knibbel een nieuwsgierig vraagje ben je Indonesisch? Mijn partner nl half  :) Zijn moeder was Indonesisch.

Knibbel


Quote from: Kaatje on Jun 03, 2013, 10:40 AM
Dank je wel voor het delen van de titel :)
Graag gedaan Kaatje!!

Quote from: Weegschaaltje on Jun 03, 2013, 11:18 AM
Knibbel een nieuwsgierig vraagje ben je Indonesisch? Mijn partner nl half  :) Zijn moeder was Indonesisch.
Ik ben niet zuiver Indonesisch, dat ben je als je overgrootouders, grootouders en je ouders beiden Indonesisch bloed hebben (ben wel geboren in Indonesie). Ik ben, net als jouw partner waarschijnlijk, een halfbloed (dit noemen ze Indisch).

Ik weet niet of je weet wat Indisch precies betekent (veel mensen menen dan dat je van India komt). Het betekent dat je een mix hebt van Aziatisch ras een blank ras. De kinderen daarvan zijn halfbloed. Van mijn vaders kant was mijn oma een echte Indonesische, mijn opa een Nederlander. Van mijn moeders kant was het een mix van Indonesisch, Nederlands en Duits. Eigenlijk ben ik dus half Aziatisch, half Europees.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Weegschaaltje

Ja ik ben een klein beetje op de hoogte. mn vriend zijn moeder kwam in de oorlog met haar huidige man mee naar Nederland. Hij was daar gelegerd. Zij is vol Indonesisch. Haar man gewoon Nederlands. Mijn vriend dus ook Indisch.

Knibbel

Is toch een grote stap geweest van de moeder van jouw vriend. Je land achterlaten om in een wildvreemd land te gaan wonen. Zal wel veel aanpassingsvermogen hebben gevraagd van haar. Ze zal ook wel last van heimwee hebben gehad.

Wij hadden gewoon geen keus, wij zijn het land uitgestuurd geworden. Wij zijn midden in de nacht op een vliegtuig naar Nederland gezet. Ik weet niet beter dan dat ik Nederlandse ben, voel mij ook geheel Nederlandse. Voor mijn moeder is het traumatisch geweest. Zij heeft altijd het gevoel gehad ontheemd te zijn, zij voelde zich niet welkom in Nederland maar ook niet in Indonesie. Zij is daarna altijd ongelukkig gebleven, heeft haar hele verdere leven heimwee gehad. Eigenlijk best triest. Nu ik ouder ben begrijp ik haar gevoelens wel veel beter.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Knibbel

Mijn broer kwam vanavond met zo'n lief voorstel aan. Begin juli samen met hem een lang weekend Barcelona. Wij hoeven dan alleen de vliegtickets te betalen en ons eten. Maar hij heeft een 4-kamer appartement gehuurd dus als we zelf koken kunnen we het redelijk goedkoop houden. Tenminste dat was de beredenering van mijn broer. Meneer Knibbel begon al meteen driftig te knikken: ja doen, doen. Dus vanavond maar meteen wat berekeningen op los gelaten. Als het aan mij ligt wordt het: 'niet doen'. Maar ik ben niet alleen.

Verwacht (althans hoop ik) circa 1600 euro vakantiegeld. Hiervan wordt zo'n 620 euro, die ik gebruikt heb voor de openstaande schuld van de zorgverzekeraar, terug aangevuld bij de voorlopige belastingteruggave. Zo'n 400 euro wordt besteed om de resterende achterstand weg te werken. Blijft over ca. 580 euro.

Ook moeten wij toch echt gaan beginnen aan een paar noodzakelijk reparatiewerkzaamheden: nieuw lood om de schoosteen, want het lekt de zolder in en we hebben een giga-probleem met de riolering. Vorig jaar twee keer een gespecialiseerd bedrijf laten komen, doch het heeft niets geholpen. Voordat wij dadelijk ons huis uitstromen, moet er dus echt naar gekeken worden. De oplossing is een cameraatje door de riolering om zo te achterhalen waar het stagneert. Maar alleen die handeling kost al 100 euro en dan hebben we het nog niet over de reparatie en het uurloon. Ons matras heeft een flinke deuk en voor mijn reuma funest (manlief moet mij 's morgens mijn bed uittrekken, op eigen kracht lukt dat niet) en om nog vaker op de grond te gaan slapen, omdat de harde ondergrond beter voor mijn rug is, baal ik nu toch wel een beetje van.

Belt ook nog vanmiddag mijn huisarts op dat mijn bloed niet helemaal in orde is dus gooit hij mij de medische molen in. Behalve cardioloog komt er nog internist, reumatoloog, longarts en nog meer bloedonderzoek bij. Heb ik dadelijk in twee weken tijd mijn gehele eigen risico aan de klitsen hangen.

Ik zou zelf ook wel heel graag naar Barcelona willen gaan, maar dit grapje gaat toch gauw minstens 300 euro kosten, denk ik. Wat ga ik doen? Ik gun het mijn man heel erg, mezelf natuurlijk ook, maar ik vind het niet zo'n grote teleurstelling als wij niet gaan. Moeilijk, moeilijk....


“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Buster

Ik ga even helemaal niks zeggen,....

Alleen een hele dikke knuffel,....
:-*

Weegschaaltje

Ik kan absoluut niet in jullie portomonee kijken. Maar met een aantal dagen ontspanning kan je wel weer de batterij opladen. Lieve actie overigens van je broer.

Kaatje

bij www.vueling.com hebben ze vaak goedkope tickets naar Barcelona en dan landt je vlak bij de stad. bij ryanair, moet je nog een heel stuk met de bus of de taxi.

ik kan ook niet in jullie portemonnee kijken, maar wat ik geleerd heb is dat gezondheid het belangrijkste is. in de santé van deze maand stond ook iets in over thalossotherapie wat ook helpt bij reuma en badderen met mineralen of dode zeezout of zoiets. als ik er aan denk zal ik het van de week even voor je opzoeken of zelf even in de winkel door het blad bladeren. ik heb het blad hier en moest gelijk aan jou denken.

Knibbel

@Weegschaaltje,
een paar dagen even helemaal er tussen uit zou ook heerlijk zijn. Even nergens aan denken, net doen alsof je even geen schulden, geen zorgen, hebt. Alleen genieten van zon, mooie vergezichten en oude gebouwen. Ik schaam me eigenlijk t.o.v. de anderen dat mij zo'n gelegenheid wordt aangeboden.

@Kaatje,
De bedoeling was inderdaad met Ryanair vanaf Keulen voor 30 euro p.p. alles inbegrepen. Vervoer naar en van Keulen wordt geregeld door mijn broer. Ook het vervoer vanuit Girono naar Barcelona is geregeld. Verplaatsen in Barcelona wilt hij zich met een 3 dagen-metrokaart. Deze kosten hoeven wij allemaal niet te betalen. Ja, mijn broer heeft altijd overal een uitgewerkt plan voor. Hij is dan ook onze wereldreiziger, een echte globetrotter, en zoekt altijd zo goedkoop mogelijk. Maar ja, het allergoedkoopst is natuurlijk gewoon thuisblijven.

@Kaatje,
als je meer informatie hebt over de thalossotherapie, heel graag!! Ik wilde namelijk toch een paar afspraken maken bij mijn osteopaat en keek op zijn site voor het telefoonnummer. Schrik ik me toch een hoedje. Heeft hij zijn tarieven verhoogd van 55 euro naar 70 euro! Heb dus nog even niet gebeld. Die thalossotherapie zou misschien een goedkopere optie kunnen zijn. Zal zelf ook eens op internet gaan zoeken naar informatie.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Kaatje

#461
knibbel, ik ga dan vandaag gelijk nog even voor je kijken in het blad. ga nu even mijn rekeningen betalen en daarna weer even plat. vanmiddag laat ik het je even weten. :) geniet van de zon die schijnt weer volop vandaag :) :)

de reden dat de tarieven van de osteopaat hoger zijn geworden heeft volgens mij met btw te maken wat ze moeten afdragen, daar is begin dit jaar wat mee veranderd. of heeft in de loop van het jaar de tarieven verhoogd. ik heb bij mijn verzekering een bedrag van circa 400 euro die ik op kan maken aan alternatieve therapie (o.a. osteopaat, maar met zo'n tarief ben je daar zo doorheen).

heerlijk dat je zo'n globetrotter broer hebt die alles zo uitzoekt en het jullie ook zo gunt! de enige die er een keuze in kan maken dat ben jijzelf.

Knibbel

Quote from: Kaatje on Jun 05, 2013, 11:16 AM
ik heb bij mijn verzekering een bedrag van circa 400 euro die ik op kan maken aan alternatieve therapie....
Ik heb helaas geen aanvullende verzekering meer, want bij 3 maanden achterstand ben je bij het Zilveren Kruis niet meer aanvullend verzekerd. Ze gooien je er dan uit. Je krijgt bij hun dan alleen nog de basisverzekering en die vergoedt geen alternatieve geneeswijze.
“Nothing ever goes away until it teaches us what we need to know” Pema Chodron

Kaatje

kan je ook niet bij een andere verzekering een aanvullende krijgen? Of vanaf volgend jaar wel weer aanvullend?

gewoon

Hoi Knibbel

Die matras zou ik eens een paar dagen op de grond leggen en zien of je problemen met deze weg zijn, zo ja dan dan lag het aan de laten bodem is goed koop op losbaar als dat zo is.

Voor wat je huis betreft zit je met reparatie,s dan is het dit jaar tot maart 2014 de tijd deze reparatie,s te doen nu geld immers het 6 % tarief BTW maakt het dit jaar dus 15 % goedkoper.

Zo,n weekend weg dat kost natuurlijk geld maar als je gevoel zegt dat het nodig is, dan mag je daar naar luisteren en kijken of je het in kan passen.

Gewoon