Gat in onze portemonnee

Started by jan, Jan 14, 2012, 11:00 AM

Previous topic - Next topic

jan

AMSTERDAM -  Nederlanders sparen weinig en lenen veel, wat leidt tot een gapend financieringsgat bij banken. Daarmee opent het Financieele Dagblad. We staan op de tweede plaats in Europa in het lijstje van banken die op een hypermoderne manier geld ophalen bij beleggers, namelijk door een bundel hypotheken te verkopen. Dit duidt op burgers die zijn volgepropt met leningen, en banken die naar het buitenland moeten om dat allemaal te financieren. Dat we weinig sparen hangt samen met de grote pensioenreserves. Veel lenen hangt samen met de enorme stijging van de huizenprijzen de afgelopen 20 jaar.

bron telegraaf.nl
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

sacredfour

Een financieringsgat bij banken! Laat me niet lachen!
Niet het vele lenen is het probleem van de Nederlanders. Het probleem is de schunnig hoge winsten die de banken maken op onze hypotheek. Niet zo gek dan, dat het afbetalen van deze hypotheek hierdoor moeilijker wordt. Er werd bij veel huizenkopers gekozen voor een groot aflossingsvrij gedeelte , omdat dat de enigste manier was om de lening te kunnen betalen. Natuurlijk heeft de hypotheekrente aftrek hier ook iets mee te maken.
De menselijke geest die tijd en ruimte in het leven geroepen heeft om een model te creëren van het bestaan, is zijn werkelijke aard vergeten. Hij is het model geworden.