'Huishoudens te diep in schuld'

Started by Dick, Jan 05, 2012, 07:18 PM

Previous topic - Next topic

Dick

DEN HAAG - Het wordt hoog tijd dat de Nederlanders hun torenhoge hypotheekschulden gaan aflossen en het kabinet moet hen daartoe stimuleren. Dat zegt de hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Chris Buijink, in het traditionele nieuwjaarsartikel van het economenblad ESB.

''De hoge schuld van huishoudens belemmert een effici
Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info

Buster

Pardon?
Dus omdat half Nederland een te dure hypotheek heeft moet de WW stapsgewijs naar beneden?
Maar van de heilige hypotheek rente aftrek blijven we af terwijl alle andere toeslagen stuk voor stuk het loodje leggen?

Ben je dan mooi klaar mee als huurder die zo verstandig was niet te gaan kopen,....

Dick

QuoteRe: Het wordt hoog tijd dat de Nederlanders hun torenhoge hypotheekschulden gaan aflossen door Buijink.

Ik beschouw dit weer als zo'n ivoren toren artikel. De man moet een artikel schrijven, standaard oneliners, zoals toelagens omlaag, woningmarkt enz. Het is enkel zijn mening, maar wordt als waarheid gezien.

QuoteBuijink noemt onder meer een ''stapsgewijze verlaging van de WW-uitkering'' om mensen meer achter de broek te zitten bij het zoeken naar een nieuwe baan. Ook wil hij de uitgaven van de overheid aan de zorg beperken door mensen meer zelf te laten betalen.

Het merendeel van de mensen in de WW, willen maar graag aan het werk, maar er zijn simpel weg geen banen. Ik zou liever een artikel zien, waarin wordt geschreven hoe je mensen weer aan het werk krijgt, door het investeren in (nieuwe) bedrijven. Meer werk is minder uitkeringen en minder armoede.Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info