Boodschappen ruim 15% duurder

Started by redactie, Nov 15, 2011, 02:30 PM

Previous topic - Next topic

redactie

Boodschappen ruim 15% duurder

De prijzen bij Super de Boer en C1000 zijn in tien jaar tijd het meest gestegen. Dat blijkt uit de prijsvergelijking van onze rubriek De Boodschappenkar, waarmee we deze week exact hetzelfde boodschappenpakket van 13 oktober 2001 nu bij exact dezelfde winkels hebben gekocht. Bij Super de Boer moesten we anders handelen dan toen. Super de Boer in Gouda is overgenomen door Jumbo. Daarom zijn we voor Super de Boer uitgeweken naar Moordrecht en hebben we in Gouda de prijzen van Jumbo vergeleken met die van Super de Boer van 2001. In vergelijking met die Super de Boer-prijzen is plaatsvervanger Jumbo nu met het pakket 8,8% duurder. Klanten van Super de Boer Gouda van 2001mogen zich rijk rekenen, want Jumbo is echt een stuk goedkoper, soms zelfs in vergelijking met de prijzen van Super de Boer van 2001.

Een pak De Ruijter muisjes roze/wit is nu goedkoper dan tien jaar geleden. Nauwelijks in prijs gestegen en soms zelfs een fractie goedkoper is het beschuit van Bolletje. Van de andere artikelen zijn Duo Penotti en Langnese bijenhoning vergeleken met 2001 het meest in prijs gestegen.

Veranderingen

Een Boodschappenkar van tien jaar geleden herhalen lijkt gemakkelijker dan het is. Want er is wel het een en ander veranderd in de Nederlandse supermarktwereld. Concerns zijn verdwenen, andere winkels zijn erbij gekomen of groter gegroeid. En ook de producten van toen liggen lang niet meer altijd in dezelfde vorm in de schappen van nu.

Edah, toen nog gevestigd in Gouda, en Konmar bestaan bijvoorbeeld niet meer. Super de Boer verdwijnt langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Jumbo rukt juist op. Deze Brabantse supermarktketen was zelf al aan het uitbreiden en tovert nu ook de meeste supermarkten van Super de Boer om.

http://rss.feedsportal.com/c/585/f/413922/s/1a1abd8d/l/0L0Stelegraaf0Bnl0Covergeld0Cconsument0C10A9295580C0I0IBoodschappen0Iruim0I150I0Iduurder0I0I0Bhtml0Dcid0Frss/story01.htm

marco

Lang leve Dirk, Aldi en Lidle!!!
Marco en Bianca

Buster

Ja het is een vertekend beeld, ze testen alleen de NL supermarkten,...