IMF hamert op huizenmarkt DEN HAAG (AFN)

Started by Dick, Mar 28, 2011, 10:11 PM

Previous topic - Next topic

Dick

De hypotheekrenteaftrek zorgt voor onnodige economische risico's en moet daarom zo snel mogelijk worden beperkt. Dat adviseerden onderzoekers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag aan de Nederlandse regering. Die voelt daar echter nog altijd niets voor.

,,De hypotheekrenteaftrek heeft de prijzen van huizen opgedreven en zadelt banken en huishoudens op met risico's die anders niet waren voorgekomen'', vatte de leider van de IMF-delegatie naar Nederland, Lorenzo Figliuoli, de bezwaren tegen de aftrek samen. Aan het einde van de jaarlijkse onderzoeksmissie concludeerde hij dat de schuldenlast van huishoudens in Nederland door de genereuze behandeling van de hypotheekrente gemiddeld veel hoger is dan in andere landen. Dat is ook gevaarlijk voor banken, omdat de omvang van de leningen de waarde van de huizen steeds verder overstijgt.

De regering moet volgens het IMF dan ook op korte termijn besluiten de aftrek aan te pakken. Niet door hem in een keer af te schaffen, maar door de financi
Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info

Buster

Die lage werkloosheid hebben we vooral te danken aan het geweldige systeem van het UWV, je komt er niet binnen, DUS ben je ook niet werkloos.

Ik geloof er niks van!