Gesteggel over DSB-geld

Started by peter, Mar 20, 2011, 01:02 PM

Previous topic - Next topic

peter

BILTHOVEN - De juridische strijd tussen twee stichtingen en de De Nederlandsche Bank (DNB) over geld van de failliete DSB Bank is een nieuwe fase beland. DNB vordert 3,5 miljard uit de failliete boedel van DSB, maar de stichting Hypotheekleed en de stichting Centralebankclaim bestrijden die vordering met een 'tegenclaim' tot een bedrag van 1,3 miljard euro.

Pieter Lakeman, die voorzitter is van beide stichtingen, meldde vandaag dat DNB een civiele procedure heeft aangespannen tegen beide stichtingen. DNB bestrijdt dat, volgens de bank is er geen sprake van een civiele procedure, maar heeft de rechter-commissaris slechts gevraagd om antwoorden op vragen naar aanleiding van de claim van de stichting Hypotheekleed en de stichting Centralebankclaim. Er is volgens DNB dus geen procedure aangespannen.

Schadeloosstelling
De Nederlandsche Bank vordert 3,5 miljard euro wegens de schadeloosstelling van gedupeerde spaarders uit de depositogarantieregeling. Pieter Lakeman zegt op te komen voor gedupeerde klanten van DSB en vindt dat die schade ook is veroorzaakt door verkeerde beslissingen van DNB, die toezicht moest houden op DSB.

Tijdens een vergadering van DSB-schuldeisers op 10 december bestreden de stichtingen het deel van 1,3 miljard euro van de DNB-vordering.

bron volkskrant.nl
Peter
Administrator Forumjan

Er zit iets van waarheid in. De Nederlandse Bank in de rol van horen zien en zwijgen. Hoe kan het anders mis zijn gegaan. Raar blijft het ook de ING en ABN/AMRO overeind zijn gehouden.
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator