na de scheiding behoorlijk wat schuld

Started by kawa2, Sep 02, 2009, 04:25 PM

Previous topic - Next topic

kawa2

hoi ik ben ook nieuw hier

mijn verhaal :

toen mijn vrouw en ik gingen trouwen was alles leuk en aardig
na een tijdje had mijn vrouw het id gekregen om een bloemen winkel te beginnen
dat wou ze altijd al en hier in het dorp was er toender tijd nog geen
(gat in de markt zou je denken)
wij de winkel opgestart
en na 3/4 jaar gingen mijn vrouw en ik uit elkaar
toen dacht ik nog die winkel is van haar dus alle winsten + schulden zijn ook van haar

ja FAUDT .

we zijn sinds 1 juli 2008 uit elkaar en zijn we begonnen aan een lange scheidingsweg  
we zijn afgelopen maand pas echt officieel gescheiden (door de rechtbank)

maar in de tussen tijd heeft mijn vrouw haar bloemen winkel stop gezet  
en daar zat nog een lening op van 33.000 euro
dr huurhuis waar ze in de tussen tijd zat is ze uit gezet  huur schuld ( plus alle toebehoren)  5.500 euro
dr huurpand van de winkel is ze ook uitgezet (dat is dus reden waarom ze gestopt is ) schuld minimaal 4000 euro
maar omdat ze daar een 3 jarig huurcontract heeft op afgesloten komt er elk kwartaal dat het pad leegstaat nog eens 2200 euro bij (1 kwartaal al verstreken  
en ze heeft in de tussen tijd dat we uitelkaar gingen en dat wer daadwerkelijk gescheiden zijn
een extra lening afgesloten van 13.000

en dan heeft ze nog wat andere schulden open staan (bij leveranciers , verzekeringen enzz. ) dat zal ook nog wel zo'n 5000 euro zijn

dus wij hebben een totale schuld van
ongeveer 65.000

maar ondertussen is mijn vrouw er tussen uitgepeerd naar het buitenland
en mij met alle schuld laten zitten
en ze laat nix meer van dr horen
dus het komt er op het moment op neer dat ik alles op mij kan nemen

nou weet ik omdat wij in gemeenschap van goederen getrouwd waren dat we alleei
50% moeten betalen
maar omdat zijn in het buitenland zit komen alle schuld eisers bij mij aan
en moet ik eerst 100 % betalen
en daarna kan ik 50% terug vragen aan mijn ex

en dat zie ik niet echt zitten want dan kan ik er wel heel lang op wachten

nou omdat ik toch maar ergens een begin wou maken met aflossen ben ik weer terug bij mijn ouders gaan wonen

om de kosten wat te drukken en dat lukt aardig ik kan nou ongeveer 800

Jacqueline

Joh wat een afschuwelijk verhaal, de vogel gevlogen en jij met de ellende :( .

Ik hoop voor jou dat je samen met de advocaat een goeie oplossing kan vinden. Hier word je toch echt niet blij van, ik heb helaas geen tip voor je. Weet niet eens hoe ikzelf uit deze poel van ellende moet komen, maar jij (en ik ook) hebt wel een goeie stap gezet en dat is je hier aanmelden. Wellicht helpt het om er hier over te schrijven, het lost de problemen niet op, maar het lucht wel een beetje op om met lotgenoten hierover te praten.

Sterkte,

Jacqueline

peter

Je kan met de schuldeisers vertellen dat je enkel jouw deel betaald. Ik je enkel adviseren, raadpleeg een advocaat die hierin is gespecialiseerd. Je kan ook een verzoek indienen voor de WSNP, omdat jij deze schuld nooit kan afbetalen. Wat is in het scheidingconvenant opgenomen. Daarnaast er een van de partners een verplichting aangaat, zoals een lening dient de echtgenoot hiervoor mede te tekenen. Als dit niet gebeurt is deze lening niet rechtsgeldig.

Ik wens je heel veer sterkte en hoop dat de schade voor jou beperkt blijft.
Peter
Administrator Forum



kawa2

Quote from: "peter"Je kan met de schuldeisers vertellen dat je enkel jouw deel betaald. Ik je enkel adviseren, raadpleeg een advocaat die hierin is gespecialiseerd. Je kan ook een verzoek indienen voor de WSNP, omdat jij deze schuld nooit kan afbetalen. Wat is in het scheidingconvenant opgenomen. Daarnaast er een van de partners een verplichting aangaat, zoals een lening dient de echtgenoot hiervoor mede te tekenen. Als dit niet gebeurt is deze lening niet rechtsgeldig.

Ik wens je heel veer sterkte en hoop dat de schade voor jou beperkt blijft.


weet jij dit zeker ? want volgens mijn advocaat ben ik ook gewoon aansprakelijk voor die leningen
en waar kan ik dit dan terug vinden ??

alvast bedankt voor de eerste tip  :D

Dick

Wanneer je aansprakelijk bent voor een schuld hangt af of je gehuwd bent in gemeenschap van goederen, getrouwd op huwelijkse voorwaarden of een lat-relatie hebt. En of je mede ondertekent hebt.

Het is bij een schuld van belang wat voor relatie jullie hadden en of je hebt meegetekend voor een lening of dat alleen je ex heeft getekend. Als jullie allebei getekend hebben voor een lening, zijn jullie allebei verantwoordelijk voor de schuld.

Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd, zijn de schulden gemeenschappelijk en bent je beiden voor de hele schuld verantwoordelijk. Dat heet hoofdelijke aansprakelijkheid. Je kunt uw schuldeisers vragen om de schuld te splitsen maar in veel gevallen zullen zij dat niet doen. Betaalt de ene partner niet, dan hebben zij namelijk nog de mogelijkheid de andere partner om betaling te vragen.

Om je te beschermen is het voor een aantal financi
Mvgr

Dick

Moderator Schulden-vrij.info

jan

QuoteDe rechter spreekt een faillissement uit indien voldoende vaststaat dat een persoon (dat kan zowel een natuurlijk persoon als een rechtspersoon zijn) niet meer in staat is zijn schulden te betalen. Een faillissement wordt echter in de regel opgeheven zonder dat de schuldeisers enige betaling hebben ontvangen. De schulden blijven in een faillissement dus gewoon bestaan. Een rechtspersoon (bijvoorbeeld een BV) houdt over het algemeen op te bestaan, dus de schuldeisers kunnen daar geen verhaal meer halen. Voor een natuurlijk persoon ligt dit anders. Een natuurlijk persoon kan niet ophouden te bestaan. Hij blijft in principe levenslang met zijn schulden zitten, tenzij hij bijvoorbeeld een akkoord kan sluiten. Deze situatie werd onwenselijk geacht. De wet schuldsanering natuurlijke personen tracht een oplossing te bieden door middel van een schuldsaneringsregeling.

De schuldsaneringsregeling is bedoeld voor degenen die buiten hun schuld ("te goeder trouw") in een problematische schuldsituatie terecht zijn gekomen. De regeling duurt in beginsel drie jaar. Indien de rechtbank na verloop van die drie jaar oordeelt dat de schuldenaar zich aan zijn uit de regeling voortvloeiende verplichtingen heeft gehouden, wordt hem de zogenaamde schone lei gegeven. De schone lei betekent dat de schulden die bestonden op het moment dat de schuldsaneringsregeling is uitgesproken niet langer afdwingbaar zijn. Wordt de schone lei niet gegeven, dan blijven de schulden bestaan.

kawa2


Ik lees dat je buiten je schuld in problematische schuldsituatie terrecht bent gekomen. Bij een faillissement blijven de schulden gewoon bestaan. Probeer via de advocaat tot een minlijke schikking te komen.

Laat alles goed vastleggen en zoek een instantie die je in dit traject begeleid. Via de sociale dienst kun je achter adressen komen van instanties die je daarbij kunnen helpen.

QuoteAls er geen "minnelijk traject" heeft plaatsgevonden. Een minnelijk traject betekent dat een daarvoor gekwalificeerde instelling probeert om aan de schuldeisers een aanbod te doen, gebaseerd op het inkomen van de schuldenaar, waarna de rest van de schuld wordt "kwijtgescholden". Volgens de gedragscode die deze instellingen moeten hanteren, mag het minnelijk traject all
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator